Kemal Kılıçdaroğlu "istifa" etmedi CHP'nin ağır topları kazan kaldırdı: Gereği yapılmazsa gelecek bugünden kötü olacak

Son dakika haberi | 14 Mayıs'ın ardından 28 Mayıs seçimlerinde de Başkan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na fark attı. Seçimin ardından CHP tabanının istifa beklentisine karşılık vermeyen Kılıçdaroğlu, adeta istifa etmeyeceğini ilan ederek "Mücadeleye devam" mesajı verdi. Kılıçdaroğlu'nun bu çıkışına parti tabanı ile birlikte parti içerisinden de tepkiler yükselirken; eski CHP Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi de CHP liderini istifaya davet etti.
Türkiye tarihinin en önemli seçimlerinden birini geride bıraktı. Başkan Erdoğan 14 Mayıs'ın ardından 28 Mayıs'ta yapılan seçimlerde de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na 2,5 milyonun üzerinde oy farkı atarak yeniden Cumhurbaşkanı olarak seçildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise 12. kez seçim kaybetti.

12'NCİ YENİLGİYE RAĞMEN İSTİFA YOK
Muhalefet kanadında yaşanan hezimetin ardından "istifa" sesleri yükselirken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün sonuçların netleşmesinin ardından yaptığı açıklama ile adeta koltuğu bırakmayacağının mesajını verdi. Kılıçdaroğlu, dün akşam saatlerinde kameralar karşısına geçerek "Mücadeleye devam edeceğim." söylemiyle bir açıklama yaptı. Parti tabanından gelen istifa çağrılarına kulaklarını tıkayan CHP lideri, 12. seçim mağlubiyetine rağmen "yola devam" kararı aldı.

PARTİNİN AĞIR TOPLARI KAZAN KALDIRDI
Kılıçdaroğlu'nun bu açıklamaları parti tabanının yanı sıra parti içerisinde önemli görevlerde bulunan bazı CHP'lilerden de büyük tepki çekti. Bir dönem CHP Grup Başkanvekilliği ve CHP Genel Sekreterliği görevlerini yürüten Akif Hamzaçebi, sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşımda bulunarak Kemal Kılıçdaroğlu'nu istifaya davet etti. Hamzaçebi paylaşımında, CHP'nin milletvekilliği seçimlerinde de hüsrana uğradığına dikkat çekti. Seçim sonuçlarının ardından halkın iradesine saygı duyulmamasına da tepki gösteren Hamzaçebi, "Seçim sonrasında yapılan ilk açıklamalar sonuçların doğru değerlendirilmediğini, milletin verdiği mesajın algılanmadığını göstermektedir. Seçim sonuçları doğru değerlendirilmediği ve bunun gereği yapılmadığı takdirde gelecek bugünden daha kötü olacaktır." ifadelerini kullandı.






