Kremlin tarih vererek duyurdu! Başkan Erdoğan Putin ile Çin'de görüşecek | Zirvenin perde arkası A Haber'de...
Kremlin, Başkan Erdoğan ile Putin'in haftaya Çin'de görüşeceklerini duyurdu. Rusya Devlet Başkanı ayrıca, Hindistan Başbakanı Narendra Modi ve İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ile de bir araya gelecek. Zirvenin perde arkasını A Haber muhabiri Agşin Kişiyev aktardı.
(FOTO: AA )
Kremlin, Vladimir Putin'in Pekin'de 3 Eylül'de gerçekleşecek askeri geçit törenine katılacağını ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in sağında oturacağını ifade etti.
(FOTO: AA )
3 Eylül günü, II. Dünya Savaşı'nda Japonya'nın teslim olduğu gün olarak Çin'in ve müttefiklerin zaferini temsil ediyor.
Rusya Devlet Başkanı ayrıca, Hindistan Başbakanı Narendra Modi ve İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ile de bir araya gelecek.
(Foto: ahaber.com.tr)
Görüşmenin Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesi kapsamında yapılması planlanıyor. A Haber muhabiri Agşin Kişiyev detayları aktardı: "Kremlin Sarayı, Rusya lideri Vladimir Putin'in 31 Ağustos - 3 Eylül tarihleri arasında Çin'de düzenlenecek Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesi kapsamında Başkan Erdoğan'la görüşeceğini açıkladı. Rusya Devlet Başkanının yardımcısı Yuri Uşakov, iki liderin sürekli telefonla görüştüklerini hatırlatarak, bu yılki ilk yüz yüze buluşmanın Pekin'de gerçekleşeceğini vurguladı. Görüşmede ikili ilişkilerin yanı sıra Ukrayna meselesinin de masada olması bekleniyor. Daha önce Rusya-Ukrayna arasındaki doğrudan görüşmelere ev sahipliği yapan Türkiye'nin, dünya kamuoyunun merakla beklediği Putin-Zelenski zirvesine de ev sahipliği yapabileceği ifade ediliyor." Kişiyev ayrıca şunları da aktardı: "Putin ve Başkan Erdoğan en son 20 Ağustos'ta bir telefon görüşmesi yapmıştı. Rus lider, o görüşmede Başkan Erdoğan'a Alaska'da Başkan Trump ile yaptığı temasları anlattı ve Türkiye'nin Rusya-Ukrayna müzakerelerine sunduğu katkılardan ötürü teşekkür etti. Liderler ayrıca ikili ticari ve ekonomik bağların geliştirilmesi konusunda mutabık kalmıştı. Başkan Erdoğan'ın Pekin'de İkinci Dünya Savaşı zaferinin 80. yıl dönümü etkinliklerine de katılması planlanıyor. Putin'in zirve kapsamında Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Hindistan Başbakanı Modi, İran Cumhurbaşkanı Tezeşkian ve birçok ülke lideriyle de temaslarda bulunması öngörülüyor.
GÜNÜN MANŞETLERİ İÇİN TIKLAYIN


