Rüşvet çarkında aynı tarife: İskanı alırsın ama bedeli var
İBB'ye yönelik "yolsuzluk" ve "rüşvet" soruşturması devam ediyor. Belediyeye yönelik soruşturma kapsamında suç örgütü lideri olarak gösterilen ve tutuklanan Ekrem İmamoğlu ile ekibinin 2014-2019 yılları arasında Beylikdüzü'nde rüşvet kıskacına aldığı müteahhitlerden biri daha itirafçı oldu. Son olarak müteahhit Metin Gül, "İskan için benden yüklü miktarda rüşvet aldılar" diye ifade verdi.
Yolsuzluk ve rüşvet suçlamasıyla tutuklanarak görevden uzaklaştırılan eski İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ekibinin 2014-2019 yılları arasında Beylikdüzü'ndeki inşaat projelerinin ruhsat ve iskanı karşılığında müteahhitlerden rüşvet aldığına dair her geçen gün yeni bir ifade ortaya çıkıyor.
Şikayetçi olan müteahhitlerin savcılığa verdiği ifadeler, İmamoğlu'nun tüm müteahhitlere aynı tarifeyi uyguladığını, rüşvet almadan ruhsat ve iskan vermeyerek ilçede bir korku imparatorluğu yarattığını ortaya koyuyor.
Eski İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu (AA)
Daha önce müteahhitler Adem Kameroğlu, Muzaffer Beyaz, Dursun Keleş, Cemal Üneş ve Fuat Keleş inşaat projelerinin ruhsatları ve iskanları karşılığında İmamoğlu'nun kendilerinden zorla rüşvet aldığını ifade etmişti.
Eski İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu (AA)
Sabah'ın haberine göre Soruşturma dosyasına giren yeni bir müteahhit ifadesine göre; İmamoğlu ve ekibi Gül İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Metin Gül'e de aynı tarifeyi uyguladı. İmamoğlu, Metin Gül'den iki ayrı projenin iskanı karşılığında 6 milyon lira rüşvet aldı.









