A Haber - Haberler, Son Dakika Haberleri, A Haber Canlı Yayın
26 Aralık 2025, Cuma
  • CANLI YAYIN
  • Ziraat Türkiye Kupasi
  • TÜM MANŞETLER
  • SON DAKİKA
  • ÖZEL HABER
  • VİDEO
      • Programlar
      • Gündem
      • Yaşam
      • Dünya
      • Spor
      • Ekonomi
      • Kültür Sanat
      • Teknoloji
      • Otomobil
      Özel Video Arşivden Çıkan Gerçek Haber Özel Melih Altınok ile Sebep Sonuç Satır Arası Memleket Meselesi Canan Barlas ile Gündem Toplumsal Hafıza 15 Temmuz Bir insan bir hikaye Belgesel Kuşağı Klipler Portre Erkan Tan İle Sabah Ajansı Unutma Hatırla Perde Arkası Arka Plan Banu El İle Ajans Haktan Uysal İle A Haber'de Bugün Aklın Yolu Dünya Atlası
  • GALERİ
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • DÜNYA
  • SPOR
  • ÖZEL HABER
  • MAGAZİN
  • VİRAL
  • ANALİZ
  • YAZARLAR
  • CANLI TV
    • Tv Yayınları
      • A Haber
      • A Spor
      • A Para
      • Vav TV
      • A News
      • ATV
      • A2TV
      • Minika Go
      • Minika Çocuk
      Radyo Yayınları
      • A Haber Radyo
      • A Spor Radyo
      • A Para Radyo
      • A News Radio
      • Radyo Turkuvaz
      • Turkuvaz Romantik
      • Turkuvaz Efsane
      • Vav Radyo
      • Radyo Soft
      • Radyo Energy
      • Turkuvaz Anadolu
      • Turkuvaz Musiki
      • Turkuvaz Nostalji
  • CANLI TV
    • TV YAYINLARI
      • A Haber
      • A Spor
      • A Para
      • Vav TV
      • A News
      • ATV
      • A2TV
      • Minika Go
      • Minika Çocuk
    • RADYO YAYINLARI
      • A Haber Radyo
      • A Spor Radyo
      • A Para Radyo
      • A News Radio
      • Radyo Turkuvaz
      • Turkuvaz Romantik
      • Turkuvaz Efsane
      • Vav Radyo
      • Radyo Soft
      • Radyo Energy
      • Turkuvaz Anadolu
      • Turkuvaz Musiki
      • Turkuvaz Nostalji
  • RESMİ İLAN
  • KLİPLER
  • ÖZEL VİDEO
  • A HABER RADYO
  • NAMAZ VAKİTLERİ
  • DİZİLER
    • Eski Diziler
      • Gül Masalı
      • Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz
      • Adı Sevgi
      • Kalp Yarası
      • Hercai
      • Beni Bırakma
      • Canevim
      • Gel Dese Aşk
      • Gençliğim Eyvah
      • Sen Anlat Karadeniz
      • Kimse Bilmez
      • Akıncı
      • Baş Belası
      • Bozkır Arslanı Celaleddin
      • İkimizin Sırrı
      • Maraşlı
      • Hakim
      • Bir Zamanlar Çukurova
      Kuruluş Osman
      Bir Gece Masalı
      Can Borcu
      Zembilli
      Kardelenler
      Sustalı Ceylan
      Başka Bir Gün
  • atv PROGRAMLARI
    • Müge Anlı ile Tatlı Sert Esra Erol' da Kim Milyoner Olmak İster
  • DİĞER
    • Son Dakika Özel Haber Özel Video Memurlar Yaşam Eğitim Magazin Viral Sağlık Televizyon Teknoloji Otomobil Din Tarih Klipler Analiz Portre Yazarlar
      Galeri Yer yarıldı araç içine girdi! Sahibinden şoke eden tepki: Üzülmedim kurtulduğuma sevindim Asrın inşasında tarihi eşik: 455 bininci konutun anahtarı teslim ediliyor! İşte muhteşem dönüşümün özeti Emine’nin cenazesi bulundu mu? Düğümü çözecek tanık Müge Anlı’da... Deniz Baysal 3 yıldır alamadığı kiloyu Taşacak Bu Deniz setinde aldı Diyarbakır’daki sır cinayet çözüldü! Katil bakın kim çıktı | Cesedi çöp poşetinde bulunmuştu Sinem Kobal kuaförden paylaştı: Yeni imajına beğeni yağmuru Kahve ve çikolata tüketenler dikkat! Vücutta histamin patlaması yapıyor: Yağ yakımını durdurup depoluyor Gözler Refah’ta umutlar sınırda! Gazze’de yaralıların tedavisi için kritik bekleyiş
      RSS Künye Frekanslar Arşiv Yayın Akışı Gizlilik Bildirimi Ziraat Türkiye Kupası Bize Ulaşın
  • BİZE ULAŞIN

A Haber’i
Sosyal Medyada Takip Edin

  • Apple iTunes
  • Google Play
  • Huawei App Gallery
  • Bize Ulaşın
  • Künye/İletişim
  • Veri Politikası
  • Gizlilik Bildirimi
Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Haberler Gündem Haberleri DEM İmralı Heyeti'nden Bakan Tunç ve TBMM Başkanı Kurtulmuş'a ziyaret!

DEM İmralı Heyeti'nden Bakan Tunç ve TBMM Başkanı Kurtulmuş'a ziyaret!

ahaber.com.tr Haber Merkezi
Giriş: 23.12.2025 10:36 Güncelleme: 23.12.2025 14:16
DEM İmralı Heyeti’nden Bakan Tunç ve TBMM Başkanı Kurtulmuş’a ziyaret!

Terörsüz Türkiye hedefiyle başlatılan süreçte ikinci aşama olan "yasal ve hukuki düzenlemeler" için trafik hızlandı. DEM Parti İmralı Heyeti, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile bir araya geldi. Görüşme sonrası açıklama yapan Bakan Tunç "Türkiye Yüzyılı'nı terör olmadan daha güçlü bir şekilde inşa edeceğiz" ifadelerini kullandı. Heyet TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile de görüştü. Detayları A Haber muhabiri Mert Hacıalioğlu, aktardı.

DEM İMRALI HEYETİ'NDEN ADALET BAKANI TUNÇ'A ZİYARET

Terörsüz Türkiye hedefinde kritik eşik aşılıyor. Terörsüz Türkiye hedefiyle başlatılan süreçte ikinci aşama olan "yasal ve hukuki düzenlemeler" için trafik hızlandı.

(Foto: ahaber.com.tr ekran görüntüsü) (Foto: ahaber.com.tr ekran görüntüsü)

İMRALI HEYETİ ADALET BAKANLIĞI'NDA
DEM Parti heyeti, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'u makamında ziyaret etti. Heyette, TBMM Başkanvekili Pervin Buldan, Şanlıurfa Milletvekili Mithat Sancar ve avukat Özgür Faik Erol yer alıyor.

Adalet Bakanlığında gerçekleşen görüşme yaklaşık 2 saat sürdü. Görüşmenin ardından açıklama yapan DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Mithat Sancar, gündemdeki adalet ve hukuk sorunlarını ele aldıklarını belirterek, "Yürümekte olan süreçle ilgili hukuksal düzenlemeler konusunda da fikir alışverişinde bulunduk. Hem onların hazırlıklarıyla ilgili bilgiler aldık. Hem de önerilerimizi sunduk. Biliyorsunuz barış ancak adalet zemininde ve hukuksal güvencelerle kalıcı hale gelebilir. Bu açıdan Adalet Bakanlığı'na da önemli bir rol ve görev düştüğünü yine bakan ve ekibi de söylüyorlar" dedi.

"11. YARGI PAKETİ DAHİL HUKUKSAL ZEMİNİN BARIŞ İÇİN GÜÇLÜ HALE GETİRİLMESİ KONUSUNU ELE ALDIK"
Sancar, pek çok konuda çalışmaların devam ettiğini söyleyerek, "Şu an mecliste görüşülmekte olan 11. yargı paketi dahil hukuksal zeminin barış için güçlü hale getirilmesi konusunu ele aldık. İnfazda eşitlik adalet de konuşmalarımızın ve görüşmemizin bir konusuydu. Süreçle ilgili düzenlemelerin çeşitli boyutlarda ele alınması da yine bu görüşmede söz konusu oldu. Biz Adalet Bakanlığı'nda yoğun bir çalışma olduğunu gördük. Verilen bilgilerden de Adalet Bakanlığı'nın kapsamlı hazırlıklar yaptığını öğrendik. Kendi önerilerimizi de sunduk. Hedefimiz, amacımız barışı hukukla güvence altına almak ve adalet zemininde kalıcı hale getirmektir. Bu konuda çalışmalar devam edecek, temaslar devam edecek, görüşmeler devam edecek" ifadelerini kullandı.

(Foto: İHA) (Foto: İHA)

"BARIŞ SÜRECİYLE İLGİLİ ÇIKARILACAK OLAN YASADA NASIL BİR HAZIRLIK YAPILDIĞINA DAİR GÖRÜŞMEMİZ OLDU"
DEM Parti Van Milletvekili Pervin Buldan ise "Barış süreciyle ilgili çıkarılacak olan yasada nasıl bir hazırlık yapıldığına dair görüşmemiz oldu. Ama bunun dışında cezaevlerinde yaşanan hak ihlalleri başta olmak üzere yaşlı ve hasta tutuklular yine infazı yakılan tutuklularda gündem haline geldi. Bunlarla ilgili biliyorsunuz çok sayıda yaşlı ve hasta tutuklu var cezaevlerinde ve gözlem kurullarında idari gözlem kurullarında yaşanan sorunlardan kaynaklı tahliyeler gerçekleşmiyor. Bununla ilgili de görüşlerimizi ve önerilerimizi bakana yaptık. Adalet Bakanı'nın da bu konudaki gerçekten yapıcı yaklaşımından dolayı hem kendisine teşekkür ediyoruz hem de hazırlıkların en kısa zamanda bitmesi konusunda kendisi de bizimle aynı fikirde. Biz takip edeceğiz, istişare halinde olacağız, diyalog halinde olacağız ve sürecin selamete uğraması açısından da bunun önemli olduğunu düşünüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

(Foto: ahaber.com.tr ekran görüntüsü) (Foto: ahaber.com.tr ekran görüntüsü)

"'TERÖRSÜZ TÜRKİYE' SÜRECİNE İLİŞKİN GENİŞ KAPSAMLI DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDUK"
Bakan Tunç, ziyaretin ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, görüşmede kapsamlı değerlendirmelerde bulunduklarını aktararak, "Ülkemizin ve milletimizin geleceği için büyük bir öneme sahip olan 'Terörsüz Türkiye' sürecine ilişkin geniş kapsamlı değerlendirmelerde bulunduk. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın güçlü liderliğinde Devletimizin ilgili kurumları tarafından büyük bir koordinasyon içerisinde yürütülen çalışmalar ile TBMM Millî Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu'nun ortaya koyacağı yol haritası kapsamında atılacak adımları konuştuk" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE YÜZYILINI TERÖR OLMADAN DAHA GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE İNŞA EDECEĞİZ"
Huzurlu ve güvenli bir geleceğe kavuşmanın herkesin arzusu olduğunu belirten Tunç, "Millet olarak hepimize büyük acılar yaşatan, ülkemizin kalkınmasının ve daha da güçlenmesinin önündeki en büyük engellerden biri olan terörün tamamen sona ermesi; gençlerimizin, çocuklarımızın, milletimizin daha huzurlu ve güvenli bir geleceğe kavuşması hepimizin ortak arzusudur. Aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin emanetine daima sahip çıkacak, süreci hassasiyetle yürütmeye devam edeceğiz. Ülkemizi geleceğe emin adımlarla taşıyacak, Türkiye Yüzyılını terör olmadan daha güçlü bir şekilde inşa edeceğiz" açıklamasında bulundu.

(Foto: AA) (Foto: AA)

TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ, DEM PARTİ HEYETİNİ KABUL ETTİ
TBMM Başkanı Kurtulmuş'un makamında basın kapalı gerçekleşen görüşme 40 dakika sürdü.

Kabulün ardından açıklamalarda bulunan Sancar, Kurtulmuş ile samimi ve verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini bildirdi.

TBMM'de bir komisyon kurulmasının tarihi önemine değinen Sancar, "barış sürecinin Meclis zeminine taşınmasının çok önemli etki ve sonuçlarının olacağını" söyledi.

"Demokratik meşruiyet, katılım, şeffaflık ve güvence konularında Meclis çok önemli bir rol oynayacak" diyen Sancar, ortak raporun ocak ayının başlarında çıkmasını beklediklerini de dile getirdi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan önce Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile görüştüklerini anımsatan Sancar, "Bir süreç yürüyor ve bu sürecin hukuksal güvencelere ihtiyacı var. Toplumsal desteğe ihtiyacı var ancak hukuksal güvenceler sadece bu süreçle sınırlı değil, bütün toplum için gerekli. Adil, eşit bir hukuk sistemi ve hukuk uygulaması toplumsal barışın bütün ülkede geçerli olması için önemli." diye konuştu.

DEM Parti'li Buldan ise siyasi iradenin ortak bir mutabakat sağlamış olmasının süreç açısından önemli olduğunu söyledi.

Parlamentonun "sürece sahip çıkmasının" kendileri için önemine işaret eden Buldan, TBMM Başkanı Kurtulmuş'a, Komisyon Başkanı olarak bu iradeye sahip çıkması ve yapıcı rolünden dolayı teşekkür etti.

RAPOR OCAK AYI ORTASINDA
Pervin Buldan da görüşmenin iyi geçtiğine işaret ederek, "Bu süreç içerisinde önemli olan şu; siyasi iradenin ortak bir mutabakat sağlamış olması çok önemlidir. Ancak aynı zamanda parlamentonun da bu sürece sahip çıkması çok önemli. Bu yüzden Sayın Kurtulmuş'un, komisyon başkanı olarak bu iradeye sahip çıkması ve yapıcı rolünü sürdürmesi nedeniyle teşekkür ediyoruz. Ocak ayı ortalarında da raporun nihayete ermesi noktasında görüşlerimizi ifade ettik ve Kurtulmuş'un görüşlerini aldık. Güzel bir görüşme oldu" dedi.

(Foto: ahaber.com.tr arşiv) (Foto: ahaber.com.tr arşiv)

A Haber muhabiri Mert Hacıalioğlu, Ankara'daki sıcak gelişmeleri Adalet Bakanlığı önünden aktardı.

İşte Hacıalioğlu'nun açıklamaları şöyle:

"GÖRÜŞMENİN ANA GÜNDEMİ İKİNCİ AŞAMA"
A Haber muhabiri Mert Hacıalioğlu, görüşmenin ana gündem maddesinin Terörsüz Türkiye sürecinin ikinci aşaması olduğunu belirtti. Hacıalioğlu, "Süreçte artık ikinci aşamaya geçildi. Bu aşamada bazı yasal düzenlemelerin hayata geçmesi bekleniyor. Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu çalışmalarını tamamlamış ve raporlar sunulmuştu. Şimdi ise bu raporlar doğrultusunda somut adımlar atılacak" dedi.

BİR SONRAKİ DURAK MECLİS BAŞKANLIĞI
İmralı heyeti, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile görüşmesinin ardından saat 12.30'da TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş tarafından kabul edilecek.

(Foto: ahaber.com.tr ekran görüntüsü) (Foto: ahaber.com.tr ekran görüntüsü)

BAŞKAN ERDOĞAN İLE GÖRÜŞME OLACAK MI?
Hacıalioğlu, heyetin temaslarının Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşmeyle devam edip etmeyeceğinin merak konusu olduğunu belirterek, "Bu görüşmelerin akabinde Başkan Erdoğan'la bir görüşme olacak mı, bir randevu söz konusu olduğu yönünde duyumlar aldık. Sürecin netleşmesini önümüzdeki günlerde göreceğiz" ifadelerini kullandı.

SİYASİ TRAFİK DEVAM EDİYOR
DEM Parti heyeti, daha önce AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Parti Sözcüsü Ömer Çelik ve Genel Başkan Vekili Efkan Ala ile görüşmüştü. Mithat Sancar, siyasi partilerle görüşmelerin süreceğini ve Başkan Erdoğan ile de bir görüşme planladıklarını açıklamıştı.

KOMİSYON TOPLANIYOR
Öte yandan Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu, yarın TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığında toplanacak.

TBMM Başkanlığından yapılan açıklamada, "Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu, 24 Aralık 2025 Çarşamba günü Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanımız Numan Kurtulmuş'un başkanlığında saat 11.00'de TBMM Tören Salonu'nda toplanacaktır." ifadelerine yer verildi.

DEM Partiden AK Partiye ziyaret!DEM Partiden AK Partiye ziyaret! DEM PARTİ'DEN AK PARTİ'YE ZİYARET!
DEM Parti heyetinden peş peşe ziyaret!DEM Parti heyetinden peş peşe ziyaret! DEM PARTİ HEYETİNDEN PEŞ PEŞE ZİYARET!

DEM İmralı Heyeti’nden Bakan Tunç ve TBMM Başkanı Kurtulmuş’a ziyaret!
A HABER UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN
DEM İmralı Heyeti’nden Bakan Tunç ve TBMM Başkanı Kurtulmuş’a ziyaret! DEM İmralı Heyeti’nden Bakan Tunç ve TBMM Başkanı Kurtulmuş’a ziyaret! DEM İmralı Heyeti’nden Bakan Tunç ve TBMM Başkanı Kurtulmuş’a ziyaret!

  • yılmaz tunç
  • a haber
  • Mithat Sancar
  • Pervin Buldan
  • Abdullah Güler
  • Ömer Çelik
  • Efkan Ala
  • DEM Parti İmralı heyeti
Günün Manşetleri GÜNÜN MANŞETLERİ İÇİN TIKLAYIN
  • ABONE OL
DİĞER
Asrın inşasında tarihi eşik: 455 bininci konutun anahtarı teslim ediliyor! İşte muhteşem dönüşümün özeti
İDEFİX REKLAM
Finans
ahaber.com.tr
  • VİDEO
  • CANLI YAYIN
  • PROGRAMLAR
    • Düşünce Atlası
    • Yaz Boz
    • Kadraj
    • Toplumsal Hafıza
    • Canan Barlas ile Gündem
    • Arka Plan
    • Memleket Meselesi
    • Seyahatname
    • Belgesel Kuşağı
    • Diplomasi
    • Söz Teması
    • Medya Dünyası
    • İş'in sırrı
    • Dijital Çağ
    • Z Raporu
    • 1.Sayfa
  • Üye Girişi
  • Üye Ol
  • A HABER ÖZEL
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • SON DAKİKA
  • YAŞAM
  • DÜNYA
  • SPOR
  • MAGAZİN
  • VİRAL
  • TEKNOLOJİ
  • OTOMOBİL
  • DİN
  • TARİH
  • SAĞLIK
  • YAZARLAR
  • VİDEO
    • Programlar
    • Gündem
    • Yaşam
    • Dünya
    • Spor
    • Ekonomi
    • Kültür Sanat
    • Teknoloji
    • Otomobil
  • GALERİ
    • En Yeniler
    • Gündem
    • Yaşam
    • Dünya
    • Ekonomi
    • Magazin
    • Viral
    • Spor
    • Otomobil
    • Teknoloji
  • İNTERNET REKLAM
  • RSS
  • BİZE ULAŞIN
  • KÜNYE/İLETİŞİM
  • VERİ POLİTİKASI
  • KARİYER
  • FREKANSLAR
  • ARŞİV
  • YAYIN AKIŞI
  • GİZLİLİK BİLDİRİMİ
Daha Fazla Gör
  • Son dakika video izle
  • Son dakika haberleri
  • A Haber analiz
  • Gündem haberleri
  • Ekonomi haberleri
  • Otomobil haberleri
  • Namaz vakitleri
  • Hava durumu
  • İstanbul Yol durumu
  • Atv canlı yayın izle
  • Spor haberleri
  • Foto galeri
  • Son dakika emekli haberleri
  • Teknoloji haberleri
  • A Haber programlar
  • Sabah – Takvim yazarları oku
  • Kuruluş Osman izle
  • Gazete manşetleri
  • Instagram dondurma
  • AFAD 473 personel alımı! Başvurular başladı mı, ne zaman? Şartlar neler?
  • En çok Grammy ödülü kazanan şarkıcı kimdir?
  • Soğuk Savaş döneminde Doğu veya Batı Bloku içerisinde yer almamış Üçüncü Dünya Ülkesi hangisidir?
  • Hangisi bir deyim değildir?
  • "Merserize" kelimesinin kökeni hangisinden gelmektedir?
  • Dünyada 2023'te doğan bebeklerin sayısı Türkiye nüfusunun yaklaşık ne kadarıdır?
  • İstanbul'da adında "köy" geçen kaç ilçe vardır?
  • Hangi edebiyatçı Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilen ilk kişidir?
  • "Onculayın" ne demektir?
  • Simge Sağın’dan yıllar sonra gelen evlilik itirafı! Kimse bilmiyordu
  • Çağrı filmi ne zaman, nerede çekildi? Çağrı filminin konusu ve oyuncuları
  • 26 Aralık Cuma Hutbesi konusu ve tam metni | “Kimliğimiz Geleceğimizdir”
  • A Haber
  • iPhone iPhone
  • Android Android
  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • Flipboard Flipboard
  • Youtube
  • RSS