A Haber - Haberler, Son Dakika Haberleri, A Haber Canlı Yayın
27 Aralık 2025, Cumartesi
  • CANLI YAYIN
  • Ziraat Türkiye Kupasi
  • TÜM MANŞETLER
  • SON DAKİKA
  • ÖZEL HABER
  • VİDEO
      • Programlar
      • Gündem
      • Yaşam
      • Dünya
      • Spor
      • Ekonomi
      • Kültür Sanat
      • Teknoloji
      • Otomobil
      Özel Video Arşivden Çıkan Gerçek Haber Özel Melih Altınok ile Sebep Sonuç Satır Arası Memleket Meselesi Canan Barlas ile Gündem Toplumsal Hafıza 15 Temmuz Bir insan bir hikaye Belgesel Kuşağı Klipler Portre Erkan Tan İle Sabah Ajansı Unutma Hatırla Perde Arkası Arka Plan Banu El İle Ajans Haktan Uysal İle A Haber'de Bugün Aklın Yolu Dünya Atlası
  • GALERİ
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • DÜNYA
  • SPOR
  • ÖZEL HABER
  • MAGAZİN
  • VİRAL
  • ANALİZ
  • YAZARLAR
  • CANLI TV
    • Tv Yayınları
      • A Haber
      • A Spor
      • A Para
      • Vav TV
      • A News
      • ATV
      • A2TV
      • Minika Go
      • Minika Çocuk
      Radyo Yayınları
      • A Haber Radyo
      • A Spor Radyo
      • A Para Radyo
      • A News Radio
      • Radyo Turkuvaz
      • Turkuvaz Romantik
      • Turkuvaz Efsane
      • Vav Radyo
      • Radyo Soft
      • Radyo Energy
      • Turkuvaz Anadolu
      • Turkuvaz Musiki
      • Turkuvaz Nostalji
  • CANLI TV
    • TV YAYINLARI
      • A Haber
      • A Spor
      • A Para
      • Vav TV
      • A News
      • ATV
      • A2TV
      • Minika Go
      • Minika Çocuk
    • RADYO YAYINLARI
      • A Haber Radyo
      • A Spor Radyo
      • A Para Radyo
      • A News Radio
      • Radyo Turkuvaz
      • Turkuvaz Romantik
      • Turkuvaz Efsane
      • Vav Radyo
      • Radyo Soft
      • Radyo Energy
      • Turkuvaz Anadolu
      • Turkuvaz Musiki
      • Turkuvaz Nostalji
  • RESMİ İLAN
  • KLİPLER
  • ÖZEL VİDEO
  • A HABER RADYO
  • NAMAZ VAKİTLERİ
  • DİZİLER
    • Eski Diziler
      • Gül Masalı
      • Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz
      • Adı Sevgi
      • Kalp Yarası
      • Hercai
      • Beni Bırakma
      • Canevim
      • Gel Dese Aşk
      • Gençliğim Eyvah
      • Sen Anlat Karadeniz
      • Kimse Bilmez
      • Akıncı
      • Baş Belası
      • Bozkır Arslanı Celaleddin
      • İkimizin Sırrı
      • Maraşlı
      • Hakim
      • Bir Zamanlar Çukurova
      Kuruluş Osman
      Bir Gece Masalı
      Can Borcu
      Zembilli
      Kardelenler
      Sustalı Ceylan
      Başka Bir Gün
  • atv PROGRAMLARI
    • Müge Anlı ile Tatlı Sert Esra Erol' da Kim Milyoner Olmak İster
  • DİĞER
    • Son Dakika Özel Haber Özel Video Memurlar Yaşam Eğitim Magazin Viral Sağlık Televizyon Teknoloji Otomobil Din Tarih Klipler Analiz Portre Yazarlar
      Galeri Kocaeli merkezli fuhuş operasyonu! 14 kadın kurtarıldı: 10 kişi tutuklandı Kaza sonrası ortalık karıştı! Öfkeli sürücü dehşet saçtı Safranbolu’nun yükseklerinde kar sevinci! Vatandaşlar sokaklara çıktı Atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı Tok olsanız bile tatlıya yeriniz var! İşte bilimsel olarak kanıtlanan sır Eski bildiklerinizi unutun! Havucu böyle yiyenler şifayı buluyor Öyle Bir Geçer Zaman Ki’nin Küçük Osman’ından yıllar sonra ilk röportaj! Görenler tanıyamıyor Bebek Firarda ne zaman çekildi? Bebek Firarda filmi konusu ve oyuncuları
      RSS Künye Frekanslar Arşiv Yayın Akışı Gizlilik Bildirimi Ziraat Türkiye Kupası Bize Ulaşın
  • BİZE ULAŞIN

A Haber’i
Sosyal Medyada Takip Edin

  • Apple iTunes
  • Google Play
  • Huawei App Gallery
  • Bize Ulaşın
  • Künye/İletişim
  • Veri Politikası
  • Gizlilik Bildirimi
Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Haberler Gündem Haberleri Başkan Erdoğan'dan katil İsrail'e net mesaj: Netanyahu denen gaddara seyirci kalamayız

Başkan Erdoğan'dan katil İsrail'e net mesaj: Netanyahu denen gaddara seyirci kalamayız

ahaber.com.tr Haber Merkezi
Giriş: 03.09.2025 19:52 Güncelleme: 03.09.2025 22:28
Başkan Erdoğan’dan katil İsrail’e net mesaj: Netanyahu denen gaddara seyirci kalamayız

Başkan Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Mevlid-i Nebi Haftası Açılış Programında önemli açıklamalarda bulundu. Burada Başkan Erdoğan bölgede yaşananlara ilişkin "Ümitsiz değiliz, olmayacağız, karamsar değiliz, olmayacağız. Coğrafyamızdaki haksızlıklara, adaletsizliklere, zulümlere rağmen yeise asla kapılmayacağız" şeklinde konuştu. Başkan Erdoğan İsrail'in soykırımına da tepki göstererek "Netanyahu dene gaddara asla seyirci kalamayız. Bugün çekilen çileler bitecek, zulmün karanlığı yerini adaletin gönüllerimizi ısıtan güneşine bırakacaktır." dedi.

Başkan Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde "Mevlid-i Nebi Haftası Açılış Programı"nda önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Erdoğan burada Gazze'deki zulme dikkat çekerek İsrail Başbakanı Netanyahu'ya çok sert tepki gösterdi. Başkan Erdoğan "Netanyahu dene gaddara asla seyirci kalamayız. Bugün çekilen çileler bitecek, zulmün karanlığı yerini adaletin gönüllerimizi ısıtan güneşine bırakacaktır." dedi.

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN KÜLLİYE'DEKİ MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI AÇILIŞ PROGRAMI'NDA!

Başkan Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Mevlid-i Nebi Haftası Açılış Programı'ndaki konuşmasına dua ederek başladı.

"İnsanlığın ufkuna bir güneş misali doğan Peygamber Efendimiz Aleyhissalatü Vesselam'ın, yeryüzünü teşriflerinin seneidevriyesinde sizlerle böylesine müstesna bir atmosferde bir arada olmanın bahtiyarlığını yaşıyorum." diyen Erdoğan, yurt dışından programa iştirak eden Müslüman ülkelerin dini liderlerini ve kıymetli ilim erbabını da görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bu mübarek gecede kalplerini buluşturan, dualarını birleştiren yüce Allah'a sonsuz hamdüsena eden Erdoğan, "Cenab-ı Allah muhabbetimizi daim, kardeşliğimizi kaim ve kavi eylesin. Sevgili kardeşlerim, bugün gönüllerimizin sultanının dünyayı şereflendirişinin 1500'üncü seneidevriyesini idrak ediyoruz. Alemlere rahmet olarak gönderilen Fahri Kainat Efendimizi bugün bir kez daha kemal-i hürmetle, mahcup ve müeddep bir hasretle yad ediyorum. 'Ne mutlu beni görmeden iman edenlere' buyuran Hatemü'l Enbiya Efendimize, onun ehlibeytine ve ashabına salat ve selam olsun." ifadelerini kullandı.

"O GECE SENDİN GELEN YA HAZRETİ MUHAMMED"

"PEYGAMBERİMİZ KENDİSİNDEN ÖNCEKİLERE VE SONRAKİLERE EMSAL TEŞKİL ETMİŞTİR"

"Arşın kubbelerine, adı nurla yazılan / İsmi semada Ahmed, yerde Muhammed olan / Yedi katlı göklerde, Hakk Cemali'ni bulan / Evvel-ahir yolcusu Ya Hazreti Muhammed / Sağanak nur yağmurları, inerken yedi kattan / O gece, sendin gelen, ezel kadar uzaktan / Melekler, her zerreye, müjde verirken Hakk'tan / O gece, sendin gelen ya Hazreti Muhammed / Sen ki büyük yargıda, şefaat müjdecisi / Bunca aciz beşerin, mahşer günü bekçisi / Sen ki Kur'an şahidi, Allah'ın son elçisi / Kurtuluş habercisi, ya Hazreti Muhammed..." dizelerini okuyan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Evet, Müslümanlar olarak arzı bir kandil gibi aydınlatan bu müstesna doğuşun bir yıl dönümüne daha ulaşmanın sevinci, mutluluğu, heyecanı içerisindeyiz. Bu gece selim bir kalple, yepyeni bir ümitle idrak edeceğimiz Leyle-i Mevlidin ülkemiz, milletimiz, Müslümanlar ve tüm insanlık için hayırlar getirmesini diliyorum. Gece boyunca edeceğimiz duaların, yapacağımız ibadetlerin kabul ve karin olmasını, semaya açılan ellerin rahmet ve merhametle dolmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum. Peygamber Efendimizin Aleyhissalatü Vesselam, mümtaz ve mübarek hayatı bütün insanlık için numune-i imtisaldir. Rabb'imizin alemleri yüzü suyu hürmetine yarattığı Peygamberimiz, veladetinden vefatına kadar her anıyla kendisinden öncekilere ve sonrakilere emsal teşkil etmiştir. Dünya hayatında insanın kendini tanıma, bulma ve bilme serüvenine kılavuzluk edecek, anlam arayışına en doğru cevapları verecek örnek şahsiyet hiç şüphesiz Resulullah Efendimizdir. Peygamber Efendimizin Aleyhissalatü Vesselam, tek bir anı dahi kararan kalplere çare olacak, gönül gözünü açacak sonsuz bir şifa kaynağıdır."

"PEYGAMBERİMİZ, İNSANLIK ADINA YENİ BİR ÇAĞI BAŞLATMIŞTIR"

Hz. Muhammed'in hayatının her alanında olduğu gibi aile yaşantısında da Üsve-i Hasene olarak herkes için en güzel örnek olduğunu vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Biz bu yılı, 'Aile Yılı' olarak ilan ettik. Aile, bizler için çok çok önemli. Aileyi merhamet ve fedakarlık yuvası, ülfet ve muhabbet ocağı yapacak tüm çözümler, tüm reçeteler Allah Resulü'nün aile hayatında mevcuttur. 'Sizin en hayırlınız ailesine karşı en hayırlı olanınızdır. Ben de aileme karşı en hayırlı olanınızım.' Bu hadis-i şerif, efendimizin aile müessesesine verdiği değeri çok net gösteriyor. Uzun yıllar Resul-i Ekrem Efendimizin hizmetinde bulunan Enes bin Malik, Peygamberimizi bakınız nasıl anlatıyor: 'Ailesine karşı Resulullah'tan daha şefkatli olan bir kimse görmedim. Muhterem zevcelerine karşı daima hürmetkar olan efendimiz, çocuklara karşı da şefkat ve merhametle yaklaşmış, uyarılarını yavrucuğum diyerek incitmeden, muhatabının narin kalbini kırmadan yapmıştır.' Peygamberimiz, kız çocuklarının o diri diri toprağa gömüldüğü karanlık bir dönemde zamanı aşan tavsiyeleri ve örnek yaşantısıyla insanlık adına yeni bir çağı başlatmıştır. Bilhassa kadına ve çocuğa yönelik şiddetin endişe verici boyutlara ulaştığı günümüzde Peygamber Efendimizin aile hayatını daha fazla öğrenmeye, onu daha çok örnek almaya ihtiyaç duyduğumuza inanıyorum."

"Peygamber Efendi'miz Aleyhissalatü Vesselam, aynı zamanda maşukumuz, sultanımız, en sevgilimizdir." diyen Erdoğan, Peygamber aşkının milletin yüreğinde adeta kök salmış yüce bir çınar olduğunu, bu çınarın kollarının Asya'dan Afrika'ya bütün cihanı sardığını dile getirdi.

"NETANYAHU DENEN GADDARA SEYİRCİ KALAMAYIZ"

Bu yüzden dünyadaki bütün Müslümanlara derin bir muhabbet beslediklerini ifade eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İşte bu yüzden dünyanın neresinde bir Müslüman varsa gönlümüz, aklımız, ruhumuz oradadır. İşte bu yüzden tüm Müslümanları bir bedenin azaları olarak görür, bir tarağın dişleri, bir binanın tuğlaları olarak biliriz. Onun için biz şu anda Filistin'deyiz. Onun için biz şu anda Gazze'deyiz. Onun için biz şu anda Filistin'de olan, bütün bu Netanyahu denilen gaddarın, kafirin o kıyımına asla seyirci kalamayız. Şu anda bizleri, ümmet şuuruyla kalplerimizi birleştiren, bizi birbirimize kenetleyen bu bağ, dikkatinizi çekiyorum, Muhammedi bir muhabbet bağıdır. Şu an kalbimizin yarısı buradaysa diğer yarısı, İslam dünyasının kanayan yaraları olan Gazze'de, Filistin'de, Yemen, Sudan, Afganistan'dadır. İnşallah bu gece yapacağımız dualarda nerede yaşarsa yaşasın mazlum ve mağdurları unutmayacağız. Ellerimizi semaya inşallah onlar için de açacağız. Seccadelerimizi gözyaşlarımızla onlar için de ıslatacağız.

Bölgemizde ve dünyada barışın, huzurun, güvenliğin hakim olması için alemlerin Rabb'ine niyazda bulunacağız. Müslümanlar olarak her zorlukla beraber bir kolaylığın olduğuna tüm kalbimizle iman ediyoruz. Bugün yaşadığımız sıkıntıların da bir eceli olduğunu çok iyi biliyoruz. Ümitsiz değiliz ve olmayacağız. Karamsar değiliz ve olmayacağız. Coğrafyamızdaki haksızlıklara, adaletsizliklere, zulümlere rağmen yeise asla kapılmayacağız."

"KALBİMİZİN DİĞER YARISI GAZZE, FİLİSTİN, YEMEN VE SUDAN'DADIR"

"ZULMÜN KARANLIĞI, YERİNİ ADALETİN GÖNÜLLERİMİZİ ISITAN GÜNEŞİNE BIRAKACAKTIR"

Binlerce yıldır olduğu gibi bugün çekilen çilelerin de biteceğini söyleyen Erdoğan, "Zulmün karanlığı, yerini adaletin gönüllerimizi ısıtan güneşine bırakacaktır. Bu mübarek gecenin Gazzeli kardeşlerimizle birlikte tüm mazlumların sıkıntıdan kurtuluşuna vesile olmasını yürekten temenni ediyorum. Mazlumların yüzünü güldürecek, mağdurların derdine derman olacak, insanlığa yepyeni bir umut penceresi açacak tüm yol ve prensipler, Efendi'mizin müşfik ve kuşatıcı davetinde mündemiçtir." ifadelerini kullandı.

İstiklal Marşı şairi merhum Mehmet Akif Ersoy'un, "Doğrudan doğruya Kur'an'dan alarak ilhamı/Asrın idrakine söyletmeliyiz İslam'ı" dizelerinde tezahür eden hakikatin, nihai gaye görülmesi gerektiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Başka yerde ilham aramaya gerek yok. Buradaki her bir kardeşimin tebliğ ve irşat vazifesini bu şuurla icra edeceğinden hiçbir şüphe duymuyorum. Diyanet İşleri Başkanlığımızın rıza-i ilahi yolunda engellere ve karalama kampanyalarına aldırmadan, fedakarca çalışan tüm mensuplarına bir kez daha teşekkür ediyorum. Diyanet İşleri Başkanlığımızın koordinesinde yarın gerçekleştirilecek 'Günümüzde Aileye Yönelik Tehditler ve Çözüm Önerileri Çalıştayı'nın da hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum." diye konuştu.

Konuşmasını Mehmet Akif Ersoy'un "Gece" şiirinden "Medyundur o masuma bütün bir beşeriyet/Ya Rab, bizi mahşerde bu ikrar ile haşret." dizeleriyle bitirmek istediğini söyleyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Rabb'im bizleri ahirette Efendi'mizin sancağı altında buluşanlardan, habibinin şefaatine nail olanlardan eylesin. Bu düşüncelerle Leyle-i Mevlid'inizi ve Mevlid-i Nebi Hafta'nızı bir kez daha tebrik ediyorum. Bu mübarek günlerin ülkemiz, milletimiz ve tüm insanlık için rahmet ve kurtuluş kapılarının ardına kadar açıldığı yepyeni bir dönemin müjdecisi olmasını Rabb'imden niyaz ediyorum. Ümmeti olmakla daima iftihar ettiğimiz iki cihan sultanına, onun ehlibeytine, raşit halifelere ve tüm sahabe-i kirama salatüselam olsun."

"BAŞKAN ERDOĞAN ÇOCUKLARA OYUNCAK HEDİYE EDEREK HARÇLIK DAĞITTI"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisini salonun merdivenlerinde karşılayan çocuklara oyuncak hediye etti ve harçlık verdi.

Naat-ı şerif ve ilahi dinletileriyle başlayan program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve "571 Rahmet Peygamberi" animasyon filminin fragman gösterimiyle devam etti.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, programın sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tablo ve kitap takdim etti.

Programa Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve çeşitli ülkelerden din adamları katıldı.

Başkan Erdoğan’dan katil İsrail’e net mesaj: Netanyahu denen gaddara seyirci kalamayız
A HABER UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN
Başkan Erdoğan’dan katil İsrail’e net mesaj: Netanyahu denen gaddara seyirci kalamayız Başkan Erdoğan’dan katil İsrail’e net mesaj: Netanyahu denen gaddara seyirci kalamayız Başkan Erdoğan’dan katil İsrail’e net mesaj: Netanyahu denen gaddara seyirci kalamayız

  • Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi
Günün Manşetleri GÜNÜN MANŞETLERİ İÇİN TIKLAYIN
  • ABONE OL
DİĞER
Başkan Erdoğan’dan deprem konutlarına ilişkin paylaşım! Biz bir şeyi yapacağız dersek, Allah’ın izniyle yaparız
TÜRK TELEKOM TİVİBU REKLAM
Finans
ahaber.com.tr
  • VİDEO
  • CANLI YAYIN
  • PROGRAMLAR
    • Düşünce Atlası
    • Yaz Boz
    • Kadraj
    • Toplumsal Hafıza
    • Canan Barlas ile Gündem
    • Arka Plan
    • Memleket Meselesi
    • Seyahatname
    • Belgesel Kuşağı
    • Diplomasi
    • Söz Teması
    • Medya Dünyası
    • İş'in sırrı
    • Dijital Çağ
    • Z Raporu
    • 1.Sayfa
  • Üye Girişi
  • Üye Ol
  • A HABER ÖZEL
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • SON DAKİKA
  • YAŞAM
  • DÜNYA
  • SPOR
  • MAGAZİN
  • VİRAL
  • TEKNOLOJİ
  • OTOMOBİL
  • DİN
  • TARİH
  • SAĞLIK
  • YAZARLAR
  • VİDEO
    • Programlar
    • Gündem
    • Yaşam
    • Dünya
    • Spor
    • Ekonomi
    • Kültür Sanat
    • Teknoloji
    • Otomobil
  • GALERİ
    • En Yeniler
    • Gündem
    • Yaşam
    • Dünya
    • Ekonomi
    • Magazin
    • Viral
    • Spor
    • Otomobil
    • Teknoloji
  • İNTERNET REKLAM
  • RSS
  • BİZE ULAŞIN
  • KÜNYE/İLETİŞİM
  • VERİ POLİTİKASI
  • KARİYER
  • FREKANSLAR
  • ARŞİV
  • YAYIN AKIŞI
  • GİZLİLİK BİLDİRİMİ
Daha Fazla Gör
  • Son dakika video izle
  • Son dakika haberleri
  • A Haber analiz
  • Gündem haberleri
  • Ekonomi haberleri
  • Otomobil haberleri
  • Namaz vakitleri
  • Hava durumu
  • İstanbul Yol durumu
  • Atv canlı yayın izle
  • Spor haberleri
  • Foto galeri
  • Son dakika emekli haberleri
  • Teknoloji haberleri
  • A Haber programlar
  • Sabah – Takvim yazarları oku
  • Kuruluş Osman izle
  • Gazete manşetleri
  • Instagram dondurma
  • Tok olsanız bile tatlıya yeriniz var! İşte bilimsel olarak kanıtlanan sır
  • Eski bildiklerinizi unutun! Havucu böyle yiyenler şifayı buluyor
  • Bebek Firarda ne zaman çekildi? Bebek Firarda filmi konusu ve oyuncuları
  • A101’de yılın son fırsatı! 31 Aralık aktüel listesi yayımlandı: Hangi ürünler indirimde?
  • Suikast Treni filmi konusu ne? Oyuncu kadrosunda kimler var?
  • Milli Savunma Bakanlığı personel alımı | MSB 1113 işçi alımı son başvuru tarihi ne?
  • Kalpler kırık, sırlar açık! Oruç’un kararı ne? Taşacak Bu Deniz’in yeni bölümünde neler olacak?
  • AFAD'dan 473 personel alımı! Başvurular başladı mı, ne zaman? Şartlar neler?
  • En çok Grammy ödülü kazanan şarkıcı kimdir?
  • Soğuk Savaş döneminde Doğu veya Batı Bloku içerisinde yer almamış Üçüncü Dünya Ülkesi hangisidir?
  • Hangisi bir deyim değildir?
  • "Merserize" kelimesinin kökeni hangisinden gelmektedir?
  • A Haber
  • iPhone iPhone
  • Android Android
  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • Flipboard Flipboard
  • Youtube
  • RSS