A Haber - Haberler, Son Dakika Haberleri, A Haber Canlı Yayın
20 Aralık 2025, Cumartesi
  • CANLI YAYIN
  • Ziraat Türkiye Kupasi
  • TÜM MANŞETLER
  • SON DAKİKA
  • ÖZEL HABER
  • VİDEO
      • Programlar
      • Gündem
      • Yaşam
      • Dünya
      • Spor
      • Ekonomi
      • Kültür Sanat
      • Teknoloji
      • Otomobil
      Özel Video Arşivden Çıkan Gerçek Haber Özel Melih Altınok ile Sebep Sonuç Satır Arası Memleket Meselesi Canan Barlas ile Gündem Toplumsal Hafıza 15 Temmuz Bir insan bir hikaye Belgesel Kuşağı Klipler Portre Erkan Tan İle Sabah Ajansı Unutma Hatırla Perde Arkası Arka Plan Banu El İle Ajans Haktan Uysal İle A Haber'de Bugün Aklın Yolu Dünya Atlası
  • GALERİ
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • DÜNYA
  • SPOR
  • ÖZEL HABER
  • MAGAZİN
  • VİRAL
  • ANALİZ
  • YAZARLAR
  • CANLI TV
    • Tv Yayınları
      • A Haber
      • A Spor
      • A Para
      • Vav TV
      • A News
      • ATV
      • A2TV
      • Minika Go
      • Minika Çocuk
      Radyo Yayınları
      • A Haber Radyo
      • A Spor Radyo
      • A Para Radyo
      • A News Radio
      • Radyo Turkuvaz
      • Turkuvaz Romantik
      • Turkuvaz Efsane
      • Vav Radyo
      • Radyo Soft
      • Radyo Energy
      • Turkuvaz Anadolu
      • Turkuvaz Musiki
      • Turkuvaz Nostalji
  • CANLI TV
    • TV YAYINLARI
      • A Haber
      • A Spor
      • A Para
      • Vav TV
      • A News
      • ATV
      • A2TV
      • Minika Go
      • Minika Çocuk
    • RADYO YAYINLARI
      • A Haber Radyo
      • A Spor Radyo
      • A Para Radyo
      • A News Radio
      • Radyo Turkuvaz
      • Turkuvaz Romantik
      • Turkuvaz Efsane
      • Vav Radyo
      • Radyo Soft
      • Radyo Energy
      • Turkuvaz Anadolu
      • Turkuvaz Musiki
      • Turkuvaz Nostalji
  • RESMİ İLAN
  • KLİPLER
  • ÖZEL VİDEO
  • A HABER RADYO
  • NAMAZ VAKİTLERİ
  • DİZİLER
    • Eski Diziler
      • Gül Masalı
      • Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz
      • Adı Sevgi
      • Kalp Yarası
      • Hercai
      • Beni Bırakma
      • Canevim
      • Gel Dese Aşk
      • Gençliğim Eyvah
      • Sen Anlat Karadeniz
      • Kimse Bilmez
      • Akıncı
      • Baş Belası
      • Bozkır Arslanı Celaleddin
      • İkimizin Sırrı
      • Maraşlı
      • Hakim
      • Bir Zamanlar Çukurova
      Kuruluş Osman
      Bir Gece Masalı
      Can Borcu
      Zembilli
      Kardelenler
      Sustalı Ceylan
      Başka Bir Gün
  • atv PROGRAMLARI
    • Müge Anlı ile Tatlı Sert Esra Erol' da Kim Milyoner Olmak İster
  • DİĞER
    • Son Dakika Özel Haber Özel Video Memurlar Yaşam Eğitim Magazin Viral Sağlık Televizyon Teknoloji Otomobil Din Tarih Klipler Analiz Portre Yazarlar
      Galeri Dünyanın en iyi şehirleri belli oldu! Zirvede tek başına bir Türk Ankara konuştu dünya dinledi! Türkiye 2025’de denge kuran ülke oldu Camide pitbull paniği! Cemaat büyük korku yaşamıştı | Sahibine adli ve idari işlem TV’de ilk kez! Şımarık filmi konusu ne, oyuncuları kimler? Ne zaman ve nerede çekildi? Okyanusun dibinde gizemli keşif! Böylesi ne duyuldu ne de görüldü Konya’da akran şiddeti: Skandal paylaşım sonrası tutuklama Real Madrid - Sevilla maçı ne zaman, hangi kanalda? Arda Güler ilk 11’de mi? Yeşilçam’ın tonton dedesi Nubar Terziyan’ın yeğeni bakın hangi şarkıcı çıktı!
      RSS Künye Frekanslar Arşiv Yayın Akışı Gizlilik Bildirimi Ziraat Türkiye Kupası Bize Ulaşın
  • BİZE ULAŞIN

A Haber’i
Sosyal Medyada Takip Edin

  • Apple iTunes
  • Google Play
  • Huawei App Gallery
  • Bize Ulaşın
  • Künye/İletişim
  • Veri Politikası
  • Gizlilik Bildirimi
Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Haberler Gündem Haberleri Son dakika: Diyanet’ten Ankara Barosu’na suç duyurusu

Son dakika: Diyanet’ten Ankara Barosu’na suç duyurusu

Giriş: 27.04.2020 17:07 Güncelleme: 27.04.2020 18:02
Son dakika: Diyanet’ten Ankara Barosu’na suç duyurusu

Diyanet İşleri Başkanlığı, Ali Erbaş'a yönelik açıklama nedeniyle Ankara Barosu yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundu. Sabah'tan Kenan Kıran'ın haberine göre; Suç duyurusunun Ankara Barosu’nun sosyal medya hesabı Facebook üzerinden Ali Erbaş ile ilgili yaptığı açıklamaya istinaden olduğu belirtildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın; Ankara Barosu Başkanlığı yöneticileri hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurunda bulunduğu bildirildi.

"İSLAM DİNİNE VE MÜSLÜMANLARA ÇİRKİN BİR ŞEKİLDE PERVASIZCA SALDIRILARDA BULUNULMUŞTUR"

Suç duyurusunda; "Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın hutbede halkımıza İslamın evrensel emir ve mesajlarını iletmesi üzerine; İslam dinine, İslam dinine inanan Müslümanlara, Başkanımıza ve Başkanlığımıza karşı Ankara Barosu Başkanlığınca sosyal paylaşım siteleri ve Ankara Barosu'nun resmi web sayfası üzerinden çirkin bir şekilde pervasızca saldırılarda bulunulmuştur" denildi.

Sabah'tan Kenan Kıran'ın haberine göre; suç duyurusunda; Ankara Barosu yöneticilerinin halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama, nefret ve ayırımcılık ile hakaret suçunu işlediği gerekçesiyle cezalandırılması istendi.

"İSLAM ZİNAYI EN BÜYÜK HARAMLARDAN KABUL EDİYOR. LÛTÎLİĞİ, EŞCİNSELLİĞİ LANETLİYOR"

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın suç duyurusunda; Prof. Dr. Ali Erbaş'ın, 24 Nisan 2020 Cuma günü Ankara Hacı Bayram-ı Veli Camii'nde 'Ramazan Sabır ve İrade Eğitimi' konulu Cuma Namazı öncesinde okumuş olduğu hutbede yer alan konuşma metni yer aldı.

Suç duyurusunda; Prof. Dr. Ali Erbaş, Cuma hutbesinde tüm insanlığa, "Ey insanlar! Canımıza, aklımıza, inancımıza, malımıza ve neslimize zarar veren şeylerden uzak duralım" çağrısında bulunduğuna dikkat çekildi.

Prof. Dr. Ali Erbaş hutbesinde; "Ey insanlar! İslam zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor. Lûtîliği, Eşcinselliği lanetliyor. Nedir bunun hikmeti. Hastalıkları beraberinde getirmesi ve nesli çürütmesidir, bunun hikmeti. Yılda yüzbinlerce insan gayri meşru ve nikahsız hayatın islamî literatürdeki ismi zina olan bu büyük haramın sebep olduğu Hiv virüsüne maruz kalıyor. Geliniz bu tür kötülüklerden insanları korumak için birlikte mücadele edelim" ifadelerini kullandığına dikkat çekildi.

"TAHKIR EDİCİ, KÜÇÜK DÜŞÜRÜCÜ, ALAYCI VE HAKARETAMİZ SÖYLEMİYLE KAMU GÖREVLİSİNE ALENEN HAKARETTE BULUNULDU"

Suç duyurusunda; şüpheli Ankara Barosu yetkililerinin 26 Nisan 2020 tarihinde saat 14:19'da facebook adlı sosyal medya ortamında basın açıklaması yayınladığı hatırlatılarak, "Kamusal görevlerinden dolayı Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş'a ve Başkanlığımıza yönelik; tahkir edici, küçük düşürücü, alaycı ve hakaretamiz söylemiyle kamu görevlisine alenen hakarette bulunduğu tespit edilmiştir" denildi.

"DİNİ ALANDAKİ KAMU HİZMETİNİ VATANDAŞLARA ULAŞTIRAN ANAYASAL KURULUŞ

Suç duyurusunda şöyle denildi:

"Anayasa'nın 136. maddesinden almış olduğu yetki ve görevi nedeniyle, milletçe dayanışma ve bütünleşmeyi amaç edinerek, özel kanunu olan 633 sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanunu'nun 1. ve 3. maddesi ile; İslam dininin inançları, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek üzere; Cumhurbaşkanlığına bağlı olarak kurulan ve dini alandaki kamu hizmetini vatandaşlara ulaştıran Anayasal bir kuruluş olan Başkanlığımıza ve Başkanlığın en üst amiri olan Diyanet İşleri Başkanımıza yürütmekte olduğu kamusal görevlerinden dolayı alenen hakaret edilmiştir."

(…)

"Aynı açıklamada millet geçmişimize, inanç değerlerimiz kutsallarımıza açıkça hakaretler edilmektedir."

(…)

"Şüpheli tüzel kişi ve yetkili organları şikayete konu paylaşımı ile toplum nezdinde ve sosyal medyada büyük tepkiye yola açan ve halk arasında infiale sebep olan; İslam dinini, İslam dinine inanan Müslümanları ve kutsal kitabı olan Kur'anı Kerim'deki emir ve yasakları hakkında hakaretamiz bir şekilde aşağılayıcı, tahrik edici, nefret ve ayrımcılık içerikli paylaşımda bulunarak Türk Ceza Kanunu'nun 122, 125 ve 216. maddelerinde belirtilen; 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama, Nefret ve ayırımcılık ile Hakaret' suçlarını işleyerek şüphelinin tahammül edilmesi imkânsız alaycı hakaret ve ithamları içerir paylaşımı birden fazla kişiye ulaşarak toplumun muayyen bir kesiminin aşağılanmasına, toplum önünde küçük düşürülmesine ve yıpratılmasına sebep olmuştur."

"Din konusunda toplumu aydınlatmakla görevli, halk nazarında saygın ve itibarlı, önder konumundaki Diyanet İşleri Başkanımıza alenen hakaret eden şüpheli hakkında re'sen kamu görevlisine alenen hakaret suçundan soruşturma ve kovuşturma başlatılması kamusal önem arz etmektedir."

(KENAN KIRAN / SABAH)

BAŞSAVCILIK, ANKARA BAROSU YÖNETİCİLERI HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara Barosu yöneticileri hakkında Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'a yönelik açıklama nedeniyle soruşturma başlattı.
HABERİN VİDEOSU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, baronun dün "Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın İnsanlığın Bir Kesimini Nefretle Aşağılayıp Kitlelere Hedef Gösterdiği Konuşmasıyla İlgili Basın Açıklaması" başlığıyla açıklama yaptığı belirtilerek, açıklama nedeniyle baro yöneticileri hakkında Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 216/3 maddesi kapsamında, halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri aşağılama suçundan re'sen soruşturma başlatıldığı duyuruldu.

TCK'nin 216'ncı maddesinin 3'üncü fıkrasında "Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılayan kişi, fiilin kamu barışını bozmaya elverişli olması halinde, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır" hükmü bulunuyor.

HaberlerGündem HaberleriSon dakika haberi: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ı hedef almışlardı! Ankara Barosu'na soruşturma

Son dakika haberi: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ı hedef almışlardı! Ankara Barosu'na soruşturma

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara Barosu yöneticileri hakkında Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a yönelik açıklama nedeniyle soruşturma başlattı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara Barosu hakkında 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 216/3 maddesi kapsamında, halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri aşağılama suçundan re'sen soruşturma başlattı. Öte yandan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, yaptığı açıklamada "Ankara Barosunun ifade ettiği hususların, köklü bir hukuk kurumuna yakışmadığını düşünüyor, açıklamayı esefle kınıyorum." dedi.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ALİ ERBAŞ'IN HUTBESİ

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, ramazanın ilk cuma namazını Hacı Bayram Camisi'nde kıldırırken, uyuşturucu, alkol ve eş cinselliğin İslam dinince haram kabul edildiğini, bunların insan sağlığına zararlarının bulunduğunu vurgulamıştı.

Bu ifadeler üzerine bazı dernek ve barolar suç duyurusunda bulunmuştu.

BAKAN GÜL'DEN KRİTİK MESAJ

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Diyanet İşleri Bakanı Sayın Ali Erbaş'ın Cuma hutbesinde naklettiği dini hükümler nedeniyle Ankara Barosu'nun rahatsızlığını ifade eden ve yer yer haddi zorlayan açıklamasını esefle karşılıyorum." dedi.

Adalet Bakanı Gül şu ifadeleri kullandı;

"Anayasa'nın 24. maddesinde ifadesini bulan dini inanç, vicdan ve kanaat hürriyetinin herkes gibi bir din adamı tarafından da kullanılmasında hiçbir sakınca bulunmamaktadır. Üstelik bu din adamı, anayasal bir kurum olan Diyanet İşleri'nin başı olarak İslam dininin hükümlerini seslendirmektedir. Bu nedenle vatandaşlarımızın dini bilgi ihtiyacına, suallerine ve tereddütlerine cevap vermesi son derece doğal ve her şeyden önce bir kamu görevidir.
Sayın Ali Erbaş'ın ifade ettiği hususlarla ilgili bir nefret suçu teşhisi koymak en hafif tabirle hukuki cehalettir. Bu topraklarda her sesten, her kökten, her inanıştan insan, yüz yıllardır barış ve kardeşlik içinde birlikte yaşamış ve yaşamaya devam edecektir. Çok açıktır ki, Ali Erbaş Hocamızın hitabında bu birlikteliğe kasteden hiçbir ifadesi, iması ve beyanı yoktur.
Ankara Barosunun bu açıklamalara yönelik yakıştırmaları bizi bir arada tutan değerlerle de demokratik ilkelerle de ne yazık ki uyuşmamaktadır. İnanç ve düşünce hürriyetinin anlamını herkesten iyi bilmesi gereken bir meslek örgütünün farklı bir düşünceye karşı yaptığı bu talihsiz açıklama, zihinlerinde bulunan faşist refleksi de bir kez daha ifşa etmiştir. Böylesi tek tipçi, ötekileştirici, tahakkümcü yaklaşımlar, herhangi bir hukuki dayanaktan yoksundur.
İçinde bulunduğumuz salgın günlerinden tüm dünyanın hayranlıkla izlediği bir dayanışma ruhu sayesinde en az kayıpla çıkmaya hazırlanan ülkemizde, modası geçmiş, katı pozitivist anlayışın halkımız nezdinde bir karşılığının olmadığı açıktır. İtibarını yükseltmek için başkalarının itibarına saldıranların karşısında Anayasamız, milli değerlerimiz ve demokrasimiz bulunmaktadır.
Bu düşüncelerle söz konusu Baronun ifade ettiği hususların, köklü bir hukuk kurumuna yakışmadığını düşünüyor, açıklamayı esefle kınıyorum."

Son dakika haberi... Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş üzerinden İslamı hedef alan İstanbul ve Ankara Barolarına sert tepki: İslama karşı savaş söylemi |VideoSon dakika haberi... Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş üzerinden İslamı hedef alan İstanbul ve Ankara Barolarına sert tepki: İslama karşı savaş söylemi |Video SON DAKİKA HABERİ... DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ALİ ERBAŞ ÜZERİNDEN İSLAM'I HEDEF ALAN İSTANBUL VE ANKARA BAROLARI'NA SERT TEPKİ: İSLAM'A KARŞI SAVAŞ SÖYLEMİ |VİDEO
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş üzerinden İslamiyete saldıranlara sert tepki! Erbaşa büyük destekDiyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş üzerinden İslamiyete saldıranlara sert tepki! Erbaşa büyük destek DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ALİ ERBAŞ ÜZERİNDEN İSLAMİYET'E SALDIRANLARA SERT TEPKİ! ERBAŞ'A BÜYÜK DESTEK
Adana Barosu Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaşı hedef alan tweeti sildi! Hakaret açıklamaları internet sitesindeAdana Barosu Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaşı hedef alan tweeti sildi! Hakaret açıklamaları internet sitesinde ADANA BAROSU DİYANET İŞLERİ BAŞKANI PROF. DR. ALİ ERBAŞ'I HEDEF ALAN TWEETİ SİLDİ! HAKARET AÇIKLAMALARI İNTERNET SİTESİNDE
Adana Barosu Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaşı hedef alan tweeti sildi! Hakaret açıklamaları internet sitesindeAdana Barosu Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaşı hedef alan tweeti sildi! Hakaret açıklamaları internet sitesinde

Günün Manşetleri GÜNÜN MANŞETLERİ İÇİN TIKLAYIN
  • ABONE OL
DİĞER
CANLI | Beşiktaş - Çaykur Rizespor
Camide pitbull paniği! Cemaat büyük korku yaşamıştı | Sahibine adli ve idari işlem
Finans
ahaber.com.tr
  • VİDEO
  • CANLI YAYIN
  • PROGRAMLAR
    • Düşünce Atlası
    • Yaz Boz
    • Kadraj
    • Toplumsal Hafıza
    • Canan Barlas ile Gündem
    • Arka Plan
    • Memleket Meselesi
    • Seyahatname
    • Belgesel Kuşağı
    • Diplomasi
    • Söz Teması
    • Medya Dünyası
    • İş'in sırrı
    • Dijital Çağ
    • Z Raporu
    • 1.Sayfa
  • Üye Girişi
  • Üye Ol
  • A HABER ÖZEL
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • SON DAKİKA
  • YAŞAM
  • DÜNYA
  • SPOR
  • MAGAZİN
  • VİRAL
  • TEKNOLOJİ
  • OTOMOBİL
  • DİN
  • TARİH
  • SAĞLIK
  • YAZARLAR
  • VİDEO
    • Programlar
    • Gündem
    • Yaşam
    • Dünya
    • Spor
    • Ekonomi
    • Kültür Sanat
    • Teknoloji
    • Otomobil
  • GALERİ
    • En Yeniler
    • Gündem
    • Yaşam
    • Dünya
    • Ekonomi
    • Magazin
    • Viral
    • Spor
    • Otomobil
    • Teknoloji
  • İNTERNET REKLAM
  • RSS
  • BİZE ULAŞIN
  • KÜNYE/İLETİŞİM
  • VERİ POLİTİKASI
  • KARİYER
  • FREKANSLAR
  • ARŞİV
  • YAYIN AKIŞI
  • GİZLİLİK BİLDİRİMİ
Daha Fazla Gör
  • Son dakika video izle
  • Son dakika haberleri
  • A Haber analiz
  • Gündem haberleri
  • Ekonomi haberleri
  • Otomobil haberleri
  • Namaz vakitleri
  • Hava durumu
  • İstanbul Yol durumu
  • Atv canlı yayın izle
  • Spor haberleri
  • Foto galeri
  • Son dakika emekli haberleri
  • Teknoloji haberleri
  • A Haber programlar
  • Sabah – Takvim yazarları oku
  • Kuruluş Osman izle
  • Gazete manşetleri
  • Instagram dondurma
  • Dünyanın en iyi şehirleri belli oldu! Zirvede tek başına bir Türk
  • TV’de ilk kez! Şımarık filmi konusu ne, oyuncuları kimler? Ne zaman ve nerede çekildi?
  • Okyanusun dibinde gizemli keşif! Böylesi ne duyuldu ne de görüldü
  • Real Madrid - Sevilla maçı ne zaman, hangi kanalda? Arda Güler ilk 11’de mi?
  • Kış turizminin gözdesi! 2025 Turistik Doğu Ekspresi bilet fiyatları ne kadar? İşte tarihleri
  • AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 2025 AÖL sınav soruları ve cevapları açıkladı mı?
  • 20-26 Aralık Haftanın Yıldızları A101 aktüel katalog: Taze gıda ve kasap ürünlerinde indirim
  • Taşacak Bu Deniz Eleni’nin dilinden düşmüyor: Malakas ne demek?
  • Kalp ve karaciğer sağlığına güçlü destek: İskandinav diyeti! Kilo vermede 3 kat daha etkili
  • Bugün ne sınavı var: 20-21 Aralık hafta sonu hangi sınavlar yapılacak? ÖSYM, AÖL, e-YDS, YDUS
  • MGM haritayı paylaştı: 26 kentte yağış, 10 ilde kar bekleniyor! Yılbaşında hava nasıl olacak?
  • Kuaförden çıkmış gibi parlatıyor! Japon kadınlarının pürüzsüz saç sırrı
  • A Haber
  • iPhone iPhone
  • Android Android
  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • Flipboard Flipboard
  • Youtube
  • RSS