Mecliste yeni yılın ilk tartışması yaşandı. HDP'nin kadına şiddet konusunda verdiği önerge gerginliğe neden oldu. AK Parti milletvekili Fatma Aksal, CHP'lilere seslenerek, üç maymunu oynamayın dedi, HDP'ye de çok sert tepki gösterdi.

Aksal yaptığı konuşmada, "Her gün teşkilatlarınızda taciz tecavüz yaşanırken üç maymunu oynamayacaksınız. HDP'ye gelince kadını ağzına alacak son parti HDP'dir. Diyarbakır anneleri nöbet tutuyor. Bir annenin evladından ayırmaktan daha büyük şiddet olabilir mi. Kendi çocuklarınız Avrupalarda seyahat ederken gariban kürt çocuklarını teröristlere peşkeş çekiyorsunuz. " dedi.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ise evlat nöbetindeki annelere zafer işareti yapan HDP'li Erol Katırcıoğlu'nu savundu.
EVLAT NÖBETİ TUTAN ANNENİN BİR GÜNÜ
"BÖYLE VEKİLE YAZIKLAR OLSUN"