Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney'in ifadesine ahaber.com.tr ulaştı! Resmi görevi olmadan belediyede özel oda
İBB'ye yönelik devam eden yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderilen Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney'in ifadesine ahaber.com.tr ulaştı. Güney'in verdiği ifadesinde çelişkiler dikkat çekti. BELTAŞ'taki görevini Kasım 2023'te bıraktığını ve bu dönemden sonra herhangi bir yetkisi olmadığını söyleyen Güney'in 2024 sonunda yapılan ihale ile ilgili detaylara hakim olduğu ve Rıza Akpolat'ın odasındaki görüşmeye katıldığı görüldü. Ayrıca Güney'in belediyede hiçbir resmi görevi olmamasına rağmen Mustafa Mutlu isimli şahsa oda tahsis ettiği ve 2 ay boyunca bu kişinin belediyeye geldiği de ifadesinde yer aldı.
İBB'ye yönelik 3 aydır devam eden yolsuzluk soruşturması kapsamında düzenlenen son dalgada gözaltına alınan ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilen Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney'in savcılık sorgusunda verdiği ifade de ortaya çıktı.
BELTAŞ ÇELİŞKİSİ
Güney, BELTAŞ konusunda verdiği ifadede "Adı geçen ihalenin düzenlenmesinde, şartnamesinin hazırlanmasında herhangi bir yetkim bulunmamaktadır. Ben Kasım 2023 tarihinde BELTAŞ'taki görevimden ayrıldım. Dolayısıyla 2024 senesindeki Beşiktaş Belediyesi tarafından yapılan ihalede bir yetkim olmamıştır." dedi. Ancak ifadesinin devamında ihale ile ilgili 2024 sonunda Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat'ın odasında yapılan görüşmeye katıldığını ve burada konuşulan ihale ile ilgili detaylara hakim olduğu görüldü.
Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, tutuklanmasının ardından İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırıldı. (A Haber arşiv)
RESMİ KAYIT OLMADAN BELEDİYEDE ODA VERMİŞ
Beyoğlu Belediye Başkanı Güney'in ifadesinde dikkat çeken bir başka konu ise Mustafa Mutlu'nun resmi görevi olmadığı ve belediye kayıtlarında yer almadığı halde 2 ay boyunca fiilen belediye binasında bulunduğu ve kendisine oda tahsis edildiği oldu. Güney, ifadesinde Mutlu'nun "hukuki danışman" olarak kendisine yönlendirildiğini ve bu ismin belediye işlerine müdahil olduğunu söyledi. İfadesinde konuyla ilgili olarak, "Beşiktaş Belediyesi'nden de tanıdığım Mustafa Mutlu isimli şahsı Alican Abacı bana hukuki danışman olarak yönlendirdi. Kendisine Beyoğlu Belediyesi'nde bir oda verdim fakat Mustafa Mutlu'nun herhangi bir şekilde resmi bir kaydı ya da görevi bulunmamaktadır. Bu şahıs 2 ay kadar Beyoğlu Belediyesi'nde çalıştı." dedi.
AZİZ İHSAN AKTAŞ TARAFINDAN TEHDİT EDİLDİĞİ İDDİASI
Güney, ifadesinin bir bölümünde Aziz İhsan Aktaş tarafından tehdit edildiği iddia etti. İfadenin o kısmında, "Bu şahsı (Mustafa Mutlu) belediyeden göndermemden sonra Alican Abacı ve Aziz İhsan Aktaş isimli şahıslar bana husumet beslediler. Hatta Aziz İhsan Aktaş, Ozan İş vasıtasıyla bana birçok tehditte bulundu." diyen Güney, ifadesinin devamında ise Aziz İhsan Aktaş ile sadece Alican Abacı'nın odasında karşılaştığını ve Aktaş'ın kendisine araç desteği teklifinde bulunduğunu iddia etti.
MENFAAT DEĞİL KAMUSAL HİZMET
Açık hava reklam mecralarıyla ilgili ortağı olduğu iddiasını reddeden Güney, Beyoğlu Belediyesi başkanlığı döneminde himayelerinde bulunan reklam mecraları ile ilgili herhangi bir kiralama işlemi yapılmadığını söyledi. Bu mecraların "kamusal hizmet" için kullanıldığını iddia eden Güney, "Alican Abacı-Mustafa Mutlu-Murat Kapki" isimlerinin ihaleye girmesi için kendisine baskı yaptıklarını ve bu nedenle husumet geliştirdiklerini iddia etti.
İnan Güney'in verdiği ifadede bazı çelişkiler bulunması da dikkat çekti. (A Haber arşiv)
İŞTE BEYOĞLU BELEDİYE BAŞKANI İNAN GÜNEY'İN SAVCILIKTA VERDİĞİ İFADE
Ben emniyette vermiş olduğum ifademi aynen tekrar ederim. Gerek emniyette gerekse şu an savcılığınızda bana sormuş olduğunuz şahısların hakkımdaki beyanlarının tamamı iftira niteliğindedir. Aleyhime beyanda bulunan şahısları Alican Abacı yönlendirerek aleyhimde ifade vermelerini sağlamıştır.
"RESMİ KAYDI BULUNMADAN 2 AY BELEDİYEDE ÇALIŞTI"
Şöyle ki Beyoğlu Belediye Başkanı seçildikten sonra Beşiktaş Belediyesi'nden de tanıdığım Mustafa Mutlu isimli şahsı Alican Abacı bana yönlendirerek hukuki danışman olarak yönlendirdi. Ben de kendisine Beyoğlu Belediyesi'nde bir oda verdim fakat Mustafa Mutlu'nun herhangi bir şekilde resmi bir kaydı ve görev bulunmamaktaydı. Bu şahıs 2 ay kadar Beyoğlu Belediyesi'nde bu şekilde çalıştı. Bu dönemde Mustafa Mutlu bana sürekli Aziz İhsan Aktaş'a iş vermem yönünde ısrar ediyordu.
Ben de Mustafa Mutlu'ya her seferinde görevini yapmasını, kendisine buraya hukuki danışmanlık yapmaya mı geldin yoksa Aziz İhsan Aktaş'a iş bağlamaya mı geldin şeklinde söylemde bulundum. Kendini ilgilendirmeyen konularla ilgili bana ısrar etmemesi gerektiğini defaatle söyledim ve iki ayın sonunda Beyoğlu Belediyesi'nde bulunan odasının kapısını çilingir marifetiyle açtırarak eşyalarını toplattım ve şahsı belediyeden gönderttim.
Bu şahsı belediyeden göndermemden sonra Alican Abacı ve Aziz İhsan Aktaş isimli şahıslar bana husumet beslediler. Hatta Aziz İhsan Aktaş, Ozan İş vasıtasıyla bana birçok tehditte bulundu.
Yine aleyhimde beyanda bulunan Murat Kapki isimli şahıs da Beşiktaş Belediyesi BELTAŞ'ta görev yaparken Alican Abacı tarafından benimle tanıştırıldı. Alican Abacı, Murat Kapki isimli şahsa reklam işlerini vermem yönünde telkinde bulundu. Ben de bu teklifi reddedince Murat Kapki isimli şahıs da yine bana husumet duymuştur.
Aleyhime beyanda bulunan Durmuş Yıldırım isimli şahıs da bana belediye başkanlığım döneminde Alican Abacı tarafından yönlendirilmiştir. Bu şahıs da Alican Abacı'nın bir tanıdığı olmasından dolayı bana husumet beslemiştir. Bu şahıs sonradan öğrendiğim kadarıyla Türk Hava Yolları'ndan ve önce ortağı olduğunu söylediği, sonra çalışan olduğunu öğrendiğim acenteden atılmış şizofren kişiliğe sahip biridir.
Özetlemek gerekirse aleyhimde beyanda bulunan şahıslar bana husumet beslediklerinden dolayı bu şekilde beyanlarda bulunmuşlardır.






