Gelecek Partisi'nden Kemal Kılıçdaroğlu'na gizli protokol tepkisi: Siyasi ve ahlaki değeri yoktur
14-28 Mayıs seçimleri öncesinde aday gösterilebilmek için herkese bakanlık ve milletvekilliği dağıtan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile yaptığı gizli protokol gündeme bomba gibi düştü. Kılıçdaroğlu'nun protokol ile ilgili açıklamalarına İYİ Parti'nin ardından Gelecek Partisi'nden de tepki geldi.
Kemal Kılıçdaroğlu, birbirine benzemeyen 8 partiyi aynı masa etrafında topladı. Türkiye'yi yönetme hevesiyle yola çıkan 8'li koalisyon, seçimlerde hüsrana uğradı. Yenilginin ardından hiçbiri suçu kendinde aramadı. Hepsi "Sen daha az çalıştın, o yüzden kaybettik" diyerek birbirini suçladı. Hatta kendilerine oy vermeyen depremzedeleri bile hedef aldı.

Seçimin kaybedilmesi ile birlikte koalisyondaki gizli anlaşmalar da açığa çıktı. Buna göre Kemal Kılıçdaroğlu, kendisini aday gösterebilmek ve oy alabilmek için her partiyle anlaşmalar yaptı. Bakanlık ve milletvekilliği dağıttı. Son olarak Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ ile anlaştı.

'İÇİŞLERİ BAKANI OLACAKTIM' DEDİ
Ümit Özdağ, geçtiğimiz hafta Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptıkları gizli mutabakatı açıkladı. "Kılıçdaroğlu bize 3 bakanlık ve MİT Başkanlığını verdi. Ben de İçişleri Bakanı olacaktım" çıkışı yaptı. Bunun üzerine ortalık karıştı. Önce CHP Sözcüsü Faik Öztrak, iddiayı yalanladı.












