Batı medyası Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ı her gün manşet yapıyor!

Batı medyası Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ı her gün manşet yapıyor!

Son dakika haberine göre: Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşa son vermek için Türkiye, büyük çaba sarf ediyor. Son müzakerenin adresi Dolmabahçe iken, Batı Türkiye'nin barış görüşmelerine etkisini öve öve bitiremedi. Son olarak Alman Der Tagesspiegel gazetesi, "Batılı politikacılar için durumu daha zor hale getirdiği, artık Başkan Erdoğan'ın ve Türkiye'nin görmezden gelinemeyeceğini" yazdı.

Rusya ile Ukrayna arasında ateşkesin sağlanması için arabuluculuk rolüyle devreye giren Ankara'nın yapıcı tutumu, dünyanın gündemini meşgul etmeyi sürdürüyor.

Batı medyası Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ı her gün manşet yapıyor! - 1

Almanya basınından Der Tagesspiegel gazetesi, "Türk Cumhurbaşkanı'nın başarılı dengeleme eylemi" başlıklı haberinde, Türkiye'nin duruşunu analiz etti.

Batı medyası Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ı her gün manşet yapıyor! - 2

LİDERLERLE PEŞ PEŞE GÖRÜŞME

Haberde, yalnızca Rusya-Ukrayna savaşının ilk iki haftasında Başkan Erdoğan'ın, Almanya Şansölyesi Olaf Scholz da dahil olmak üzere 35 yabancı devlet ve hükümet başkanıyla görüşmeler yaptığı anımsatıldı.

Batı medyası Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ı her gün manşet yapıyor! - 3

Erdoğan'ın, savaşın iki tarafı olan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ukraynalı mevkidaşı Vladimir Zelensky ile haftada birkaç kez görüşmelerde bulunduğu kaydedildi.

Batı medyası Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ı her gün manşet yapıyor! - 4

"ERDOĞAN, ULUSLARARASI SAHNEYE ÇIKTI"

Uluslararası sahneye yeniden çıktığı belirtilen Erdoğan için "Destekçileri, şimdiden Erdoğan için Nobel Barış Ödülü'nü talep ediyor." denildi.

Ayrıca Erdoğan'ın, Ukrayna ihtilafında taraf tutmaktan kaçındığına da dikkat çekildi ve "Ne Rusya'dan ne de Ukrayna'dan vazgeçeriz" ifadesine yer verildi.

Batı medyası Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ı her gün manşet yapıyor! - 5

"TÜRKİYE GÖRMEZDEN GELİNEMEZ"

NATO üyesi olan Türkiye'nin Cumhurbaşkanı'nın, Putin ile güven ilişkisi geliştiren tek devlet başkanı olduğuna vurgu yapıldı.

Batı medyası Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ı her gün manşet yapıyor! - 6

Türkiye'nin devreye girmesinin "Batılı politikacılar için durumu daha zor hale getirdiği, artık Erdoğan'ın ve Türkiye'nin görmezden gelinemeyeceği" ifade edildi.

A Haber
Mobil uygulamalarımızı indirin