Kış geldi turşu bidonları açılmaya başlandı! Evde turşu yapanlar dikkat | Üzerinde beyaz tabaka oluştuysa…
Kış mevsiminin gelmesiye birlikte kışlık yiyecekler saklandıkları yerlerden çıkmaya başladı. Evde turşu yapanlar dikkat! Beslenme ve Diyet Uzmanı Ece Öneş, lezzetli olduğu kadar bağışıklığı güçlendirmeye katkı sağlamasıyla da öne çıkan besinlerden turşuya sofralarda yer vermek gerektiğini belirtirken uyarıda bulundu.
- Giriş Tarihi: 13:51 | 26.12.2022
- Güncelleme Tarihi: 13:53 | 26.12.2022
Lezzetli olduğu kadar bağışıklığı güçlendirmeye katkı sağlamasıyla da öne çıkan besinlerden turşuya sofralarda yer vermek gerektiğini belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Ece Öneş, "Turşu yararlı bakterilerden oldukça zengin bir besindir ve başta bağırsak sağlığı olmak üzere bağışıklığın güçlenmesinde, metabolizmanın hızlandırılmasında ve kan şekerinin dengelenmesinde sağlığa olumlu katkıları bulunur. Yapılan son bilimsel çalışmalar ise turşunun kanserden koruyucu etkilerinin de olabileceği yönündedir. Ancak bu kadar çok faydası bulunan bir besinin kurulması, saklanması veya tüketilmesi sırasında yapılabilecek birtakım hatalar yararlı bakterilerin yerine zararlı bakterilerin sayısını arttırarak sağlığı olumsuz etkileyebilmektedir" diyor.