Cevizi değil zarını kaynatın! Öksürük, balgam, enfeksiyon ne varsa bıçak gibi kesiyor
Sağlık konusunda oldukça önemli bir yere sahip olan ceviz, sadece tadıyla değil, içerdiği birçok faydalı bileşenle de dikkat çekmektedir. Ancak genellikle cevizin içi tüketilirken, çoğu zaman zarlarının atıldığı bilinmektedir. Oysaki cevizin kabuğu olarak da bilinen zarlarında, kendisi kadar önemli sağlık faydaları bulunmaktadır.
- Giriş Tarihi: 16:39 | 16.04.2024
- Güncelleme Tarihi: 16:40 | 16.04.2024
Ceviz kabuğunun iç kısmında bulunan ve cevizin iç kısmını saran zar yani ceviz perdesi, sağlık açısından oldukça değerli bir kaynaktır. Ceviz perdesi, içerdiği birçok besleyici bileşen sayesinde sağlığımızı destekleyici etkilere sahiptir. Özellikle ceviz perdesinin kaynatılarak çayının içilmesi, çeşitli sağlık yararları sağlar.