A HABER GALERİ
İbrahim Saraçoğlu açıkladı! En faydalı pekmez bakın hangisiymiş...
Pekmez, Türkiye'de yaygın olarak tüketilen ve birçok farklı meyvenin suyunun kaynatılması ve ardından yoğunlaştırılmasıyla elde edilen bir tatlı çeşididir. Üzüm, incir, dut gibi meyvelerden elde edilen pekmez, genellikle kahvaltıda veya tatlı niyetine tüketilir. Ancak, pek bilinmeyen bir pekmez türü daha bulunuyor. İşte Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'nun önerisi...
Pekmez, rafine şeker içermez ve meyve özlerinden elde edildiği için doğal bir tatlandırıcı olarak kabul edilir. Bu özelliğiyle özellikle şeker tüketimini azaltmak isteyenler veya sağlıklı beslenmeyi tercih edenler tarafından sıklıkla tercih edilir. Ayrıca, pekmez içeriğinde bulunan demir, kalsiyum gibi mineraller ile B vitaminleri açısından zengin bir besin kaynağıdır.
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, andız pekmezinin eşsiz faydalarını belirterek, sağlığa olan olumlu etkilerini şu şekilde sıraladı:
Gut Hastalığını Önleme: Andız pekmezi, içeriğinde bulunan özel bileşenler sayesinde gut hastalığını önlemede etkili olabilir.
Cilt Sağlığına Katkı: Alerji, kaşıntı, egzama ve sedef gibi cilt sorunlarına karşı andız pekmezinin faydalı olduğu belirtilmektedir. Ciltte oluşan çıbanlar veya iltihaplar için de kullanılabilir.
Kalp ve Damar Sağlığı: Andız pekmezi, kalp ve damar sağlığını korumada önemli rol oynar.
Toksinlerin Atılmasına Yardımcı Olma: Vücuttaki biriken toksinlerin dışarı atılmasına yardımcı olur.