A Haber - Haberler, Son Dakika Haberleri, A Haber Canlı Yayın
21 Aralık 2025, Pazar
  • CANLI YAYIN
  • Ziraat Türkiye Kupasi
  • TÜM MANŞETLER
  • SON DAKİKA
  • ÖZEL HABER
  • VİDEO
      • Programlar
      • Gündem
      • Yaşam
      • Dünya
      • Spor
      • Ekonomi
      • Kültür Sanat
      • Teknoloji
      • Otomobil
      Özel Video Arşivden Çıkan Gerçek Haber Özel Melih Altınok ile Sebep Sonuç Satır Arası Memleket Meselesi Canan Barlas ile Gündem Toplumsal Hafıza 15 Temmuz Bir insan bir hikaye Belgesel Kuşağı Klipler Portre Erkan Tan İle Sabah Ajansı Unutma Hatırla Perde Arkası Arka Plan Banu El İle Ajans Haktan Uysal İle A Haber'de Bugün Aklın Yolu Dünya Atlası
  • GALERİ
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • DÜNYA
  • SPOR
  • ÖZEL HABER
  • MAGAZİN
  • VİRAL
  • ANALİZ
  • YAZARLAR
  • CANLI TV
    • Tv Yayınları
      • A Haber
      • A Spor
      • A Para
      • Vav TV
      • A News
      • ATV
      • A2TV
      • Minika Go
      • Minika Çocuk
      Radyo Yayınları
      • A Haber Radyo
      • A Spor Radyo
      • A Para Radyo
      • A News Radio
      • Radyo Turkuvaz
      • Turkuvaz Romantik
      • Turkuvaz Efsane
      • Vav Radyo
      • Radyo Soft
      • Radyo Energy
      • Turkuvaz Anadolu
      • Turkuvaz Musiki
      • Turkuvaz Nostalji
  • CANLI TV
    • TV YAYINLARI
      • A Haber
      • A Spor
      • A Para
      • Vav TV
      • A News
      • ATV
      • A2TV
      • Minika Go
      • Minika Çocuk
    • RADYO YAYINLARI
      • A Haber Radyo
      • A Spor Radyo
      • A Para Radyo
      • A News Radio
      • Radyo Turkuvaz
      • Turkuvaz Romantik
      • Turkuvaz Efsane
      • Vav Radyo
      • Radyo Soft
      • Radyo Energy
      • Turkuvaz Anadolu
      • Turkuvaz Musiki
      • Turkuvaz Nostalji
  • RESMİ İLAN
  • KLİPLER
  • ÖZEL VİDEO
  • A HABER RADYO
  • NAMAZ VAKİTLERİ
  • DİZİLER
    • Eski Diziler
      • Gül Masalı
      • Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz
      • Adı Sevgi
      • Kalp Yarası
      • Hercai
      • Beni Bırakma
      • Canevim
      • Gel Dese Aşk
      • Gençliğim Eyvah
      • Sen Anlat Karadeniz
      • Kimse Bilmez
      • Akıncı
      • Baş Belası
      • Bozkır Arslanı Celaleddin
      • İkimizin Sırrı
      • Maraşlı
      • Hakim
      • Bir Zamanlar Çukurova
      Kuruluş Osman
      Bir Gece Masalı
      Can Borcu
      Zembilli
      Kardelenler
      Sustalı Ceylan
      Başka Bir Gün
  • atv PROGRAMLARI
    • Müge Anlı ile Tatlı Sert Esra Erol' da Kim Milyoner Olmak İster
  • DİĞER
    • Son Dakika Özel Haber Özel Video Memurlar Yaşam Eğitim Magazin Viral Sağlık Televizyon Teknoloji Otomobil Din Tarih Klipler Analiz Portre Yazarlar
      Galeri Kimse bu etkisini bilmiyordu! Unutkanlığı önleyen doğal mucize: Yaşlılıkta bile… Hayal Köseoğlu’nun en unutulmaz doğum günü! O soru karşısında gözyaşlarını tutamadı Eski eşyaları sakın atmayın! Yılların pasını söküp atan o yöntem: Kesip üstüne sürün TRT Belgesel Benim Sakin Dünyam nerede çekiliyor, konusu ne? Dünyanın en iyi şehirleri belli oldu! Zirvede tek başına bir Türk Ankara konuştu dünya dinledi! Türkiye 2025’de denge kuran ülke oldu Camide pitbull paniği! Cemaat büyük korku yaşamıştı | Sahibine adli ve idari işlem TV’de ilk kez! Şımarık filmi konusu ne, oyuncuları kimler? Ne zaman ve nerede çekildi?
      RSS Künye Frekanslar Arşiv Yayın Akışı Gizlilik Bildirimi Ziraat Türkiye Kupası Bize Ulaşın
  • BİZE ULAŞIN

A Haber’i
Sosyal Medyada Takip Edin

  • Apple iTunes
  • Google Play
  • Huawei App Gallery
  • Bize Ulaşın
  • Künye/İletişim
  • Veri Politikası
  • Gizlilik Bildirimi
Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Namaz Vakitleri şehir ara
    Anasayfa Yazarlar New York Times ve İsrail’deki Filistinlilerin yaşamı!..

    HINCAL ULUÇ

    New York Times ve İsrail’deki Filistinlilerin yaşamı!..

    New York Times ve İsrail’deki Filistinlilerin yaşamı!..

    29.05.2021, Cumartesi
    Bunca gazetemiz var.. Burnumuzun dibindeki İsrail'e, Filistin'e, Gazze'ye bir tek muhabir yollayan oldu mu?. TV'lerde yapılmış canlı yayınlar, röportajlar izledik mi?.
    Oysa "Yahudi yanlısı" diye ilan ettiğimiz The New York Times, Atlantik'in ötesinden bir ekip yolladı, acılı Filistinliler için.
    David M. Halbfinger ve Adam Rasgon, İsrail yerleşimcilerine yer açmak için evleri yıkılan ve son olayların başlamasına sebep olan 6 ailenin peşine düştüler. Buldular ve yazdılar.. Resimleriyle birlikte. Ben de size bu geçmişteki Yaşar Kemal ve Fikret Otyam'ın Doğu Anadolu röportajlarını andıran yazıyı aynen sunmaya karar verdim.
    "Aynen" deyince.. Uzun.. Bir güne sığmaz. İkiye böldüm ve hafta sonuna ayırdım. İşte bugün ilki..

    ***

    Muhammed Sanduka, evini, şimdi 15 yaşında olan ikinci oğlu doğmadan Tapınak Dağı'nın gölgesine inşa etmişti.
    İsrailli yetkililer, bu evi ortadan kaldırmanın turistlerin Eski Kudus'ü daha iyi seyretmeleri için şart olduğuna karar verince, "15 yıllık evi, Sanduka ile birlikte" yıktılar.
    Bir tezgâh montajcısı olan 42 yaşındaki Sanduka, bir İsrailli müfettiş eve gelip karısını iki seçenekle karşı karşıya bıraktığında, işinde çalışıyordu..
    "Evi yıkın, yoksa hükümet sadece yıkmakla kalmaz, yıkım masrafları için kocanıza 10 bin dolarlık fatura gönderir" demişti, müfettiş, eşine.
    İsrail işgali altında yaşayan Filistinliler için hayat böyle.. Her an ön kapının çalınmasından korkarlar.
    Altı Filistinli ailenin Doğu Kudüs'teki evlerinden uzaklaştırılması, İsrail ile Gazze arasındaki son savaşı ateşleyen bir dizi protesto başlattı.
    Ancak Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te yaşayan, İsrail'in 1967 savaşında yakaladığı ve onlarca yıldır başarısızlıkla sonuçlanan barış görüşmeleriyle kontrol ettiği yaklaşık üç milyon Filistinli için bu son olay istisnai bir durumdu.. Çünkü bu defa olaylar uluslararası dikkat çekti.
    Yöredeki Filistinliler, genelde, İsrail baskısının korkularına ve hakaretlerine belirsiz bir şekilde katlanıyorlardı.
    Dünyanın dikkat etmediği, sözde sessiz dönemlerde, hayatın her kesiminden Filistinliler, rutin olarak onları çileden çıkaran imkânsızlıkları, küçük aşağılanmaları, acı veren seçimlere zorlayan bürokratik kontrolleri, askeri yönetim altındaki hayatın kırılganlığı ve zulmünü yarım asırdır yaşıyorlardı.
    Bu sessizliğin altında basınç birikir tabii..
    Doğu Kudüs'teki son tahliye ve yıkım anlaşmazlığı, işgal provokasyonlarının biriktirdiği bu basınca bir kibrit çaktı işte.
    Hamas'a roket fırlatmak için bahane oldu. Bireysel saldırılara da yol açtı. Ama kavga bittiğinde provokasyonlar durmayacak, hep olduğu gibi.



    Uçtaki ev

    Hiçbir ev sahibi, "Kanun Uygulama Müfettişi"nin ziyaretini hoş karşılamaz. Ancak, Filistinlilerin inşaat ruhsatı almanın neredeyse imkânsız olduğunu düşündüğü ve çoğu evin ruhsatsız inşa edildiği Doğu Kudüs'te durum tamamen farklıdır..
    Ceza genellikle yıkımdır.
    Bay Sanduka, Tapınak Dağı'nı Zeytin Dağı'ndan ayıran vadide, Eski Kent'in doğu surlarının hemen aşağısında büyüdü.
    19 yaşında evlendi ve babasının evindeki eski bir müştemilata taşındı, sonra onu genişletmeye başladı. Yeni taş duvarlar, taban alanını üçe katladı. Fayans döşedi, alçıpan astı ve rahat bir mutfak kurdu. Yaklaşık 150 bin dolar harcadı.
    Altı çocuğu oldu. Ramazan piknikçileri, evlerinin olduğu yeşil vadiye getirdi. Çocuklar, soğuk su veya sıcak çorba ikram ederek gelenlere ev sahipliği yaptılar. Karısı, maklube (tavuk ve pilav) ve mansaf (yoğurt soslu kuzu eti) ziyafetleri hazırladı. Oğullarıyla birlikte İslam'ın en kutsal yerlerinden biri olan El Aksa'ya kadar yürüdüler.
    2016 yılında, şehir çalışanları Bay Sanduka'nın kapısının üzerine bir adres işareti koydular. Bu işaret onlara, evlerinin yasal olduğu hissini verdi.
    Ancak İsrail politikası sürekli sağa doğru sürükleniyordu. Eyalet Parkları Otoritesi, Batı Şeria ve Doğu Kudüs üzerindeki Yahudi kontrolünü genişletmek isteyen İsrailli yerleşimcilerin etkisi altına girdi. Otorite, Eski Şehir'i çevreleyen park için eski bir plana atıfta bulunarak, ruhsatsız evleri birbiri ardına temizlemeye başladı.
    Şimdi sıra Bay Sanduka'ya gelmişti.
    Ellerindeki eski plana göre, Sandukaların evinin bir köşesi, gelecekteki bir tur otobüsleri park yerine tecavüz ediyordu.
    Park Otoritesi'nin yetkilisi Zeev Hacohen, Bay Sanduka'nın mahallesini dümdüz etmenin Eski Kudüs şehrinin görünüşünü "İncil" günlerindeki haline geri getirmek için gerekli olduğunu söyledi.
    Bay Sanduka bir avukat tuttu ve dua etti. Ama birkaç ay önce birisi kapısını tekrar çaldığında işteydi.
    Karısı ona ağlayarak "Bu defa gelen polis memuruydu" dedi.

    Gece baskını
    Kapının çalınması her zaman sadece bir vuruş değildir.
    50 yaşındaki Bedir Ebu Alia, gece 2 civarında, Batı Şeria'da bir sırttaki köy olan El Muğrayyir'deki komşusunun evine giren askerlerin sesiyle uyandı.



    Kendi kapısını çaldıklarında tanıdık bir ritüel gerçekleşti: Çocuklar yataktan kaldırıldı. Herkes dışarıda toplandı. Askerler kimliklerini istedi ve aldılar. Hiçbir şey açıklamadılar ve evlerini aradılar. İki saat sonra komşunun oğlunu gözünü bağlayıp yanlarına aldılar.
    Dört gün önce, bir İsrailli keskin nişancı, taş atan Filistinliler arasında koşan ve göz yaşartıcı gaz kapsülleri fırlatan bir genci vurup öldürdüğünde yapılan protesto gösterisinde yer almıştı, komşunun oğlu..
    El Muğrayyir, cuma günü protestolarını sürdüren birkaç köyden biriydi. İsrailli yerleşimciler, bazı köylülerin tarım arazilerine erişimini kestikten sonra başlamıştı protesto gösterileri.. Çocuğun ölümü yeni bir çığlık, yeni bir gösteri oldu.
    Ordu, Filistinlilerin evlerine daha güvenli olduğu için geceleri baskın yaptığını ve militanları kontrol altında tutmayı amaçladığını, rutin baskınlarda silah aradığını açıklıyordu.
    Ancak baskınlar, militanlara da ilham veriyordu.
    Bay Ebu Alia, oğlunu karanlıkta dışarıda gördüğünü anlatırken, "Askerlerden korktu, ağladı ve ben oğlumu korumak için hiçbir şey yapamadım" dedi.
    "İntikam almak, kendini savunmak istiyorsun" diye devam etti. "Ama kendimizi savunacak hiçbir şeyimiz yok."
    "Bir M-16 alıp her yerleşimciyi öldüremeyiz. Elimizdeki tek şey o taşlar. Onların mermisi bizi anında öldürebilir. Küçük bir taş pek işe yaramaz. Ama en azından bir mesaj gönderiyoruz."
    Yerleşimciler de mesajlar gönderiyor, tabii.. El Muğrayyir'de yüzlerce zeytin ağacını kestiler. Oysa o ağaçlar hayati gelir kaynakları ve toprakla bağları.. Bir camiyi yaktılar, arabalarını tahrip ettiler. 2019'da biri, bir köylüyü sırtından ölümcül bir şekilde vurmakla suçlandı. Dava hâlâ karar aşamasına gelmedi.

    Bölünmüş bir aile
    Majeda al-Rajaby'ye göre işgalin acısı asla geçmez. Doğrudan ailesinin içinden geçer.
    45 yaşındaki iki kez boşanmış öğretmen Bayan al-Rajaby, İsrail'in Filistinlilere nereden geldiklerine bağlı olarak farklı davranışları yüzünden beş çocuğundan ayrılıyor.



    Bayan Rajaby, El Halil'de Batı Şeria'da büyüdü. Ancak eski kocalarının ikisi de Kudüs sakinleriydi ve bir İsrail vatandaşının gidebileceği her yere seyahat etmelerine izin veriliyordu. Çocuklar da Kudüs sakinlerinin mavi kimliklerini almaya hak kazandılar. Annelerininki Batı Şeria yeşili kaldı.
    Her iki kocası da, Kudüs şehri sınırları içinde, ancak İsrail'in güvenlik bariyerinin hemen dışında, kanunsuz bir gecekondu olan Şuafat mülteci kampında yaşıyordu. Batı Şerialıların orada yaşamasına izin verilmiyor, ancak kural uygulanmıyor.
    Yeniden evlenmeyi düşünmüştü ama kocalarının "Onu hep aşağılık hissettirdiğini" söyledi.
    İkinci boşanmanın ardından, beş çocuğunun tümünü mavi kimlikleriyle büyütmek için yeşil kimliğiyle tek başına kaldı. Yeşil/Mavi kimlik ayrımı hayati tehlike oluşturabilirdi oysa..
    Bir kızı yanlışlıkla temizlik kimyasallarını soluduğunda, Bayan al-Rajaby, onu Kudüs'teki en yakın hastaneye götürmeye çalıştı. Askerler onu içeri almayı reddettiler. Şuafat'ta bir öğretmen olarak Kudüs'e girme izni vardı, ancak yalnızca akşam 7'ye kadar. Oysa saat 8'di.
    Çocukları şimdi daha büyük, ancak ayrım aynı derecede keskin bir şekilde hissediliyor. Bayan al- Rajaby, çocuklarının kendisinde olmayan avantajlardan yararlanabilmeleri için neşeli anlardan ve geçiş törenlerinden dışlanmasına izin veriyor.
    Çocuklar, Yafa veya Hayfa'ya giderken ya da Kudüs'ten El-Halil'e kestirme yollardan geçerken, Bayan Rajaby, güvenlik bariyerinin Filistin tarafında geride kalıyor. Kestirme, ona yasak bir yol. Batı Yakalı Yahudiler onunla "Hoşça kal" diye sallayarak alay ediyorlar.
    Bir kızı şimdi 21 yaşında nişanlı ve nişanlısının annesiyle İsrail'e doğru gezmeye gidiyor. Bayan al-Rajaby, "Onlarla birlikte olmalıyım" diyor ama mümkün değil.
    Geçen yaz Bayan al-Rajaby, Batı Şeria'da, Kudüs şehir sınırlarının hemen dışında, Şuafat'tan daha güvenli bir mahalleye taşındı. Bu, eğer İsrail birincil ikametgâhlarının annelerinin evi olduğuna karar verirse, çocuklarının mavi kimliklerini kaybedebilecekleri anlamına geliyor.
    Şuafat için "Benim orada yaşama iznim yok. Kızlarımın da burada yaşamasına izin verilmiyor" dedi.
    Bayan al-Rajaby, olduğu gibi kısıtlanmış.. Çocukları için İsrail'de dolaşma özgürlüğünden daha fazlasını istiyor.
    2006 yılında 7 yaşındaki kızı Rana, bir yemek kazasında yandı. İtalya Padua'daki bir hastanede tedavi için parayı bir İtalyan hayır kurumu ödedi.. Anne ve çocuk üç ay kaldılar.
    Bu deneyim Bayan al-Rajaby'nin gözlerini açtı. Yeşil parkları, güzel giysili çocukları, araba kullanan kadınları gördü.
    "Kurtuluş anıydı" dedi. "Düşünmeye başladım: "Neden buna sahipler? Neden biz yapamıyoruz?"
    Bugün, tüm çocuklarını dünyayı görmeye çağırıyor ve göç edebileceklerini umuyor.
    "Neden?" diye sordu bize.. "Biri neden merhameti olmayan insanların merhameti altında yaşamaya devam etsin?"

    ***

    BRAVO ŞENOL HOCAM!..

    Hazırlık maçlarının sonuçlarına bakılmaz.. Neye bakılır?. Hocanın denediklerine.. Şenol Hocam'ı bu açıdan baktığım Azerbaycan maçı sonunda yürekten alkışladım.
    İlki.. Kendi takımlarında, kendi hocalarının bile oynatmadığı gençlere Milli Takım'da yer verdiği için..
    Bu tutum o gençler için umut, heyecan ve heves olacak. Kendi hocalarının adeta yok saydığı gençler Milli Takım Hocası sayesinde "ileriye" bakacaklar.
    Bu yeterdi alkışıma tek başına..
    Hocam bir şey daha yaptı.
    Ayni maç içinde, bir işaretle farklı taktiklere dönmeyi denedi ve onda da başarılı oldu.
    Maça 3-5-2 gibi bir hücum taktiği ile başladı. "Tık" diye 4'lü savunmaya döndü.. Sonra gene "Tık" ve 3-5-2!.
    Bu geçişler öyle güzel oldu ki!.
    Şenol Hocam'da eleştireceğim tek şey vücut dili.. O vücut dili içerdeki oyuncuya, hele sıkıştığı anda kenara bakana hiç de umut vermiyor. Devamlı üzgün, devamlı adeta çökmüş ve bitmiş bir görünüş. Hocamın ezeli görünüşü bu.
    Bu vücut dili değişmeli Hocam.. Gerekirse profesyonel yardım al ve kenarda aslanlar gibi görkemli, kendinden emin ve bakana güven verir şekilde dur ki, o gençler senden ışık, senden elektrik, senden "ateş" alsınlar!.

    ***

    TEBESSÜM

    Adam, iş seyahatinden daha erken dönmüştü..
    Anahtarı ile kapıyı açıp içeriye girdi ama karısı ortalıkta yoktu. Gayri ihtiyari yatak odasına girince, karısını en yakın arkadaşı ile birlikte yatakta görmesin mi?
    Onlar korku ile bakışırken, bizimki başını iki yana sallayarak yataktaki arkadaşına seslendi:
    "Ulan Allah'ın salağı!.. Hadi ben mecburen yapıyorum bu işi.. Peki ya sen?."

    ***

    SEVDİĞİM LAFLAR

    Arabanın en kötü tekerleği, en fazla ses çıkarır!
    Benjamin Franklin
    (Amerikalı Devlet ve Bilim Adamı)

    Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
    Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
    • paylaş
    • tweetle
    • Flipboardpaylaş
    Sonraki Haber
    YAZARIN DİĞER YAZILARI
    En güzel manzara... İnsan!.. 23.11.2022 Çarşamba
    Türk ve Norveç Halk Müziği’nde ortak noktalar!.. 24.04.2022 Pazar
    Bugün için yazmak içimden gelmedi, inanın!.. 23.04.2022 Cumartesi
    Domenec Torrent, hoca moca değil!.. 22.04.2022 Cuma
    Pitbull dehşeti ve verilen komik ceza!.. 21.04.2022 Perşembe
    Bravo Yıldız!.. Bravo Mevlüt!.. Önce ‘İnsan’, önce ‘Çocuklar’ çünkü... 20.04.2022 Çarşamba
    Ne mutlu bana Erol, sana değil, bana! 19.04.2022 Salı
    Muhteşem Çeşme Projesi ve istemezükçüler!.. 17.04.2022 Pazar
    Bir muhteşem okul... Bir muhteşem sergi... 16.04.2022 Cumartesi
    “Türkiye’nin ne güzel yolları var” turu!.. 15.04.2022 Cuma
    ahaber.com.tr
    • VİDEO
    • CANLI YAYIN
    • PROGRAMLAR
      • Düşünce Atlası
      • Yaz Boz
      • Kadraj
      • Toplumsal Hafıza
      • Canan Barlas ile Gündem
      • Arka Plan
      • Memleket Meselesi
      • Seyahatname
      • Belgesel Kuşağı
      • Diplomasi
      • Söz Teması
      • Medya Dünyası
      • İş'in sırrı
      • Dijital Çağ
      • Z Raporu
      • 1.Sayfa
    • Üye Girişi
    • Üye Ol
    • A HABER ÖZEL
    • GÜNDEM
    • EKONOMİ
    • SON DAKİKA
    • YAŞAM
    • DÜNYA
    • SPOR
    • MAGAZİN
    • VİRAL
    • TEKNOLOJİ
    • OTOMOBİL
    • DİN
    • TARİH
    • SAĞLIK
    • YAZARLAR
    • VİDEO
      • Programlar
      • Gündem
      • Yaşam
      • Dünya
      • Spor
      • Ekonomi
      • Kültür Sanat
      • Teknoloji
      • Otomobil
    • GALERİ
      • En Yeniler
      • Gündem
      • Yaşam
      • Dünya
      • Ekonomi
      • Magazin
      • Viral
      • Spor
      • Otomobil
      • Teknoloji
    • İNTERNET REKLAM
    • RSS
    • BİZE ULAŞIN
    • KÜNYE/İLETİŞİM
    • VERİ POLİTİKASI
    • KARİYER
    • FREKANSLAR
    • ARŞİV
    • YAYIN AKIŞI
    • GİZLİLİK BİLDİRİMİ
    Daha Fazla Gör
    • Son dakika video izle
    • Son dakika haberleri
    • A Haber analiz
    • Gündem haberleri
    • Ekonomi haberleri
    • Otomobil haberleri
    • Namaz vakitleri
    • Hava durumu
    • İstanbul Yol durumu
    • Atv canlı yayın izle
    • Spor haberleri
    • Foto galeri
    • Son dakika emekli haberleri
    • Teknoloji haberleri
    • A Haber programlar
    • Sabah – Takvim yazarları oku
    • Kuruluş Osman izle
    • Gazete manşetleri
    • Instagram dondurma
    • Kimse bu etkisini bilmiyordu! Unutkanlığı önleyen doğal mucize: Yaşlılıkta bile…
    • Hayal Köseoğlu’nun en unutulmaz doğum günü! O soru karşısında gözyaşlarını tutamadı
    • Eski eşyaları sakın atmayın! Yılların pasını söküp atan o yöntem: Kesip üstüne sürün
    • TRT Belgesel Benim Sakin Dünyam nerede çekiliyor, konusu ne?
    • Dünyanın en iyi şehirleri belli oldu! Zirvede tek başına bir Türk
    • TV’de ilk kez! Şımarık filmi konusu ne, oyuncuları kimler? Ne zaman ve nerede çekildi?
    • Okyanusun dibinde gizemli keşif! Böylesi ne duyuldu ne de görüldü
    • Real Madrid - Sevilla maçı ne zaman, hangi kanalda? Arda Güler ilk 11’de mi?
    • Kış turizminin gözdesi! 2025 Turistik Doğu Ekspresi bilet fiyatları ne kadar? İşte tarihleri
    • AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 2025 AÖL sınav soruları ve cevapları açıkladı mı?
    • 20-26 Aralık Haftanın Yıldızları A101 aktüel katalog: Taze gıda ve kasap ürünlerinde indirim
    • Taşacak Bu Deniz Eleni’nin dilinden düşmüyor: Malakas ne demek?
    • A Haber
    • iPhone iPhone
    • Android Android
    • Facebook
    • X
    • Instagram
    • Flipboard Flipboard
    • Youtube
    • RSS