A Haber - Haberler, Son Dakika Haberleri, A Haber Canlı Yayın
18 Aralık 2025, Perşembe
  • CANLI YAYIN
  • Ziraat Türkiye Kupasi
  • TÜM MANŞETLER
  • SON DAKİKA
  • ÖZEL HABER
  • VİDEO
      • Programlar
      • Gündem
      • Yaşam
      • Dünya
      • Spor
      • Ekonomi
      • Kültür Sanat
      • Teknoloji
      • Otomobil
      Özel Video Arşivden Çıkan Gerçek Haber Özel Melih Altınok ile Sebep Sonuç Satır Arası Memleket Meselesi Canan Barlas ile Gündem Toplumsal Hafıza 15 Temmuz Bir insan bir hikaye Belgesel Kuşağı Klipler Portre Erkan Tan İle Sabah Ajansı Unutma Hatırla Perde Arkası Arka Plan Banu El İle Ajans Haktan Uysal İle A Haber'de Bugün Aklın Yolu Dünya Atlası
  • GALERİ
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • DÜNYA
  • SPOR
  • ÖZEL HABER
  • MAGAZİN
  • VİRAL
  • ANALİZ
  • YAZARLAR
  • CANLI TV
    • Tv Yayınları
      • A Haber
      • A Spor
      • A Para
      • Vav TV
      • A News
      • ATV
      • A2TV
      • Minika Go
      • Minika Çocuk
      Radyo Yayınları
      • A Haber Radyo
      • A Spor Radyo
      • A Para Radyo
      • A News Radio
      • Radyo Turkuvaz
      • Turkuvaz Romantik
      • Turkuvaz Efsane
      • Vav Radyo
      • Radyo Soft
      • Radyo Energy
      • Turkuvaz Anadolu
      • Turkuvaz Musiki
      • Turkuvaz Nostalji
  • CANLI TV
    • TV YAYINLARI
      • A Haber
      • A Spor
      • A Para
      • Vav TV
      • A News
      • ATV
      • A2TV
      • Minika Go
      • Minika Çocuk
    • RADYO YAYINLARI
      • A Haber Radyo
      • A Spor Radyo
      • A Para Radyo
      • A News Radio
      • Radyo Turkuvaz
      • Turkuvaz Romantik
      • Turkuvaz Efsane
      • Vav Radyo
      • Radyo Soft
      • Radyo Energy
      • Turkuvaz Anadolu
      • Turkuvaz Musiki
      • Turkuvaz Nostalji
  • RESMİ İLAN
  • KLİPLER
  • ÖZEL VİDEO
  • A HABER RADYO
  • NAMAZ VAKİTLERİ
  • DİZİLER
    • Eski Diziler
      • Gül Masalı
      • Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz
      • Adı Sevgi
      • Kalp Yarası
      • Hercai
      • Beni Bırakma
      • Canevim
      • Gel Dese Aşk
      • Gençliğim Eyvah
      • Sen Anlat Karadeniz
      • Kimse Bilmez
      • Akıncı
      • Baş Belası
      • Bozkır Arslanı Celaleddin
      • İkimizin Sırrı
      • Maraşlı
      • Hakim
      • Bir Zamanlar Çukurova
      Kuruluş Osman
      Bir Gece Masalı
      Can Borcu
      Zembilli
      Kardelenler
      Sustalı Ceylan
      Başka Bir Gün
  • atv PROGRAMLARI
    • Müge Anlı ile Tatlı Sert Esra Erol' da Kim Milyoner Olmak İster
  • DİĞER
    • Son Dakika Özel Haber Özel Video Memurlar Yaşam Eğitim Magazin Viral Sağlık Televizyon Teknoloji Otomobil Din Tarih Klipler Analiz Portre Yazarlar
      Galeri Yıllarca boşuna uğraşmışız! Uzun yaşamın sırrı bambaşkaymış: Ne diyet ne spor… Selena’nın Nazlı’sıydı! Dilara Kurtulmuş’tan mutluluk pozu geldi: Evlilik yolunda ilk adım Icardi’den ortalığı karıştıracak paylaşım: Kendi sonlarını imzaladılar Kuruluş Orhan’ın Boran’ı Yiğit Uçan kimdir, kaç yaşında? Hangi projelerde yer aldı? Arabeskin ünlü sanatçısı Cansever’den sevenlerini üzen haber: Dualarınızı bekliyorum İlçe ilçe duyuruldu! İstanbul’da 10 saatlik elektrik kesintisi: BEDAŞ-AYEDAŞ listesi Kocaeli’de film gibi olay! Kendini bıçakla yaraladı: Tutuklandı Şendul Şaban nerede, ne zaman çekildi? Filmin konusu ve oyuncuları
      RSS Künye Frekanslar Arşiv Yayın Akışı Gizlilik Bildirimi Ziraat Türkiye Kupası Bize Ulaşın
  • BİZE ULAŞIN

A Haber’i
Sosyal Medyada Takip Edin

  • Apple iTunes
  • Google Play
  • Huawei App Gallery
  • Bize Ulaşın
  • Künye/İletişim
  • Veri Politikası
  • Gizlilik Bildirimi
Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Haberler Spor Haberleri Aziz Yıldırım: Cemaat F.Bahçe'yi ele geçirmek istedi

Aziz Yıldırım: Cemaat F.Bahçe'yi ele geçirmek istedi

Giriş: 13.02.2014 00:00 Güncelleme: 13.02.2014 10:27

Bu operasyonu yapan kişilerin cemaate yakın isimler olduğunu kamuoyuna duyurduk. Tek tek isimlerini zikretmeye gerek yok 17 Aralık'ta hükümete yapılan da operasyondur, kınıyoruz. Hapis yatmaktan korksam gelmezdim. Yeniden yargılama istiyoruz Mühim olan insanların vicdanında aklanabilmek. 'Aziz Yıldırım parayı verdi' diyorlar. İspatlasınlar kendimi köprüden atacağım

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, yargıtay kararının ardından itiraz dilekçelerinin Yargıtay Başsavcılığında olduğunu belirterek, hapisten korkmadığını, dava adamı olduğunu söyledi.

CNN Türk'te "Tarafsız Bölge" programına Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu ile kulüp asbaşkanı Deniz Tolga Aytöre'yle birlikte konuk olan Aziz Yıldırım, yaklaşık 2,5 saat süren programda, yargıtay kararının ardından ne zaman ikinci kez cezaevine gireceğiyle ilgili bir soru üzerine, "Yargıtay Başsavcılığında bizim itiraz dilekçemiz vardı. O inceleniyor. Şu anda bekliyoruz. Çok da önemli değil benim hapse girmem. Önemli olan Türkiye'nin şu anki durumu. Hapisten korkmuyoruz, biz dava adamıyız" diye konuştu.

Yıldırım, "Şike davası olmasaydı sizi başka davadan hedef haline getirebilirler miydi?" sorusuna karşılık, "Milletvekili Sayın Şamil Tayyar, benim Ergenekon'un kasası olduğumu yazdı. Bu işin amacında beni Ergenokon'a bağlamak vardı. Baktılar bağlayamıyorlar. Askerlerle olan yakınlığımdan dolayı onlarla benim ilişkilerim var sandılar. Halbuki bizim onlarla ortak paydamız Fenerbahçe. Bunu yanlış anlamda kamuoyu kullandı" ifadelerini kullandı.

- "Sayın Başbakanın bu işi çözmesi gerektiğine inanıyorum"

Özel yetkili mahkemelerin yargıladığı kişilerin yeniden adil olarak yargılanması gerektiğini belirten Yıldırım, "Burada Sayın Başbakana ve hükümete görev düşmektedir. Çünkü onlar 'devletin içinde polis ve yargı çetesi var. Günahsız insanları suçluyorlar' dediler. Sayın Başbakan Atatürk Havalimanı'ndaki konuşmasında, 'yeniden yargılama konusunda çalışmalar yapılıyor ve bu çalışmalar bitmek üzere' dedi. Bu şekilde mağdur olmuş insanların hepsi adil yargılanmanın çıkması için ümitle bekliyorlar. Sayın Başbakanın hükümetin başı olarak bu işi çözmesi gerektiğine inanıyorum" diye konuştu.

Yıldırım, 17 Aralık'ta yapılanların da bir operasyon olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Biz ülkenin şu andaki genel durumu üzerinde kendimizi odaklıyoruz. Bugün Ergenekon, Balyoz, Oda tv, Cüppeli Ahmet Hoca davası, casusluk davası... Özel mahkemelerde yargılananların haksız, kanunsuz yargılandıklarını biz kendimiz yaşadığımız için beyan ediyoruz. KCK'yı bilmiyorum. Telefon tapeleri, kasetlerle cumhuriyet rejiminin devam edemeyeceğini söylüyoruz. 17 Aralık'ta yapılan hadiseyi de kınıyoruz. Aynı şekilde Fethullah Gülen hocanın ses kayıtlarının yayınlanması da bize göre bir operasyondur. Bir cumhuriyette bunlar olmaması lazım. Rejimi sıkıntıya soktuk. AK Parti, MHP, BDP, CHP şikayetçi. Herkes şikayetçi. Bunu çözmek hükümetin görevi. Hükümet bu işi ele alacak. Yeniden adil yargılamalar yaparak bu insanların suçlu olup olmadığını ortaya koyacaklar."

Programda yaşadıkları süreci örnekler vererek anlatan Yıldırım, UEFA Disiplin Kurulu'nun da polis fezlekelerinden dolayı kendilerini suçlu bulduğunu söyledi.

Aziz Yıldırım: Cemaat F.Bahçe’yi ele geçirmek istedi

-"Fethullah Gülen ile telefonda konuştum"

Aziz Yıldırım, "CAS davasını neden geri çektiniz?" şeklindeki soru üzerine, "Ben hapisteydim. Arkadaşlar geldiler, 'Türkiye'nin menfaatleri için bunu çekeceğiz' dediler, ben 'hayır' dedim. Ancak 'yönetim kurulu olarak siz yönetiyorsunuz, kararınıza saygı gösteririm' dedim. Şenes Erzik ve Yıldırım Demirören Bey bu konuyu Sayın Başbakan ile konuştular. Platini ile konuşmaları neyse, gittiler anlattılar. Sayın Başbakan da 'Bunun çekilmesi gerektiği' yönünde düşüncesini söyledi. Bizim arkadaşlarımız da bunu uyguladılar" diye konuştu.

Bir soru üzerine, Başbakan Erdoğan ile görüşmediğini anlatan Yıldırım, "Fethullah Gülen ile telefonla görüştüm. Hapisten çıktıktan sonra beni aradı, 'geçmiş olsun' dedi. Kalbinde bana karşı kötülük olmadığını, kendisinin böyle bir şey yapmadığını söyledi. Başbakanla diğer arkadaşlardan görüşenler oldu, en son Mahmut Uslu görüştü" ifadelerini kullandı.

Aziz Yıldırım, kendisinin 150-160 yıl yargılandığını hatırlatarak, "O dönemde Sayın Başbakan bize çok destek oldu. Sayın Başbakan, CHP, MHP destek verdi. Yeni bir yasa çıkardılar. Burada hem Sayın Başbakana hem de katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. 1,5 senedir hür olmamı, bu yasadaki değişikliklere bağlıyorum" ifadelerini kullandı.

"17 Aralık operasyonundan sonra Sayın Başbakan bizim düştüğümüz durumları daha iyi anlıyorlardır" diyen Yıldırım, "Başbakanın etrafında olan insanların bizim yapmak istediklerimizi Fenerbahçe için yanlış anlattığından dolayı bize tepkili olabilir. Bunu doğal kabul ediyorum. Ben duruşum ve düşüncelerimle bir bireyim, ben değişmem. Biz Atatürkçüyüz, laikiz, cumhuriyetçiyiz. Bu eksen içinde görevimizi yaparız. Hapse girersek de Fenerbahçe'nin bir evladı olarak yaşamımıza devam ederiz" dedi.

Yıldırım, "Bu hükümet ve cemaatin ortak bir operasyonu mu" şeklindeki soru üzerine, şunları söyledi:

"Hapisteyken, bir grubun Fenerbahçe'yi ele geçirmeye çalıştığını ifade ettim. Bu cemaattir. Neden bunu söyledim. Çünkü bu operasyonu yapan kişilerin cemaate yakın olduğunu ifade ediyorlardı. Ona göre bu düşünceye sahip oldum. Zaman geçtikçe bana geldiler, yukarı katlarda böyle bir şey olmadığını, aşağıda bazı insanların kendilerin kullanarak böyle operasyon yapabileceğini söylediler. Hükümet kanadından da geldiler, 'bizden değil' dediler. Ancak hepimiz biliyoruz ki ülkede bir gerçek var. 11-12 yıldır bu ülkeyi bu hükümet, cemaatin desteğiyle veya diğer bazı insanların desteğiyle yürütüyor. Belli bir kısma kadar başarılı gelmişlerdir. 2008'den beri yaşananlar özel mahkemelerle yaşadığımız olaylar hiç kimsenin tasvip ettiği şeyler değildir. Yakın zamanda ben yine bunları sordum. Cemaat tarafı 'bize yakın değiller' dedi. Hükümete yakın bazı insanlar geldi, 'biz yapmadık' dedi. O zaman iki tarafa da bağlı olmayan kendi menfaatleri doğrultusunda hareket eden bir gladyo var. O taraf bizden değil, bu taraf bizden değil diyor. Bu şahıslar ortada kaldı."

Aziz Yıldırım, statta küfür ve hareket edilmesine karşı olduğunu, ancak Gezi Parkı ile ilgili 34. dakikada yapılan tezahüratların taraftarların doğal hakkı olduğunu söyledi.

Yıldırım, Sivasspor maçının hakemi Yunus Yıldırım'ın 2010 yılında Trabzonspor maçında verdiği kararla kendilerini şampiyonluktan ettiğini, Sivasspor maçında da böyle maç yönettiğini savunarak, "Bu kadar kişinin emeği bir kişinin düdüğüyle mi yok olacak? Bir daha aynı şeyi yapacaksa gelmesin bizim maçımıza" diye konuştu.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Yıldırım, pazar günü Kasımpaşa maçı öncesi Bağdat Caddesi'nde taraftarların yapacağı yürüyüşe kendisinin de katılacağını söyledi.

Konuşmasının sonunda kendisine destek verenlere teşekkür ederken, duygulanan ve gözleri dolan Aziz Yıldırım, hapiste bulunan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ile komutanlara 'geçmiş olsun' dileklerinde bulundu.

Deniz Tolga Aytöre ise programda hukuki konularda görüşlerini açıklarken, adil yargılamanın içini açmak gerektiğini, iddianamelerin gözden geçirilmesi gerektiğini kaydetti. Aytöre, alelacele verilen Yargıtay kararının kendileri için anlaşılır olmadığını kaydederek, Anayasa Mahkemesine de bir başvuru yapacaklarını anlattı.

Mahmut Uslu ise iddianameyi hazırlayan savcıların yargılanması gerektiğini söyledi. Uslu, 3 senedir Şampiyonlar Ligi'ne gidemediklerini, 150 milyon avro kayıpları olduğunu, buna rağmen dimdik ayakta olduklarını kaydetti. Uslu, "Hangi oyuncularımız vardı, kimleri kaybettik. Belki biz şu anda Şampiyonlar Ligi şampiyonu olacaktık. Bir operasyonla buraya geldik. Adil yargılanma istiyoruz. Biz bundan aklanacağımıza çok eminiz" diye konuştu.

AA

Günün Manşetleri GÜNÜN MANŞETLERİ İÇİN TIKLAYIN
  • ABONE OL
DİĞER
Atina’dan İsrail destekli tehlikeli adım! Tel Aviv’den alınan SPIKE NLOS Ege’ye konuşlandırılıyor
İstanbul’da bir otomobil yaya geçidine daldı: 2 ölü 6 yaralı  | ahaber.com.tr görüntüledi
Finans
ahaber.com.tr
  • VİDEO
  • CANLI YAYIN
  • PROGRAMLAR
    • Düşünce Atlası
    • Yaz Boz
    • Kadraj
    • Toplumsal Hafıza
    • Canan Barlas ile Gündem
    • Arka Plan
    • Memleket Meselesi
    • Seyahatname
    • Belgesel Kuşağı
    • Diplomasi
    • Söz Teması
    • Medya Dünyası
    • İş'in sırrı
    • Dijital Çağ
    • Z Raporu
    • 1.Sayfa
  • Üye Girişi
  • Üye Ol
  • A HABER ÖZEL
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • SON DAKİKA
  • YAŞAM
  • DÜNYA
  • SPOR
  • MAGAZİN
  • VİRAL
  • TEKNOLOJİ
  • OTOMOBİL
  • DİN
  • TARİH
  • SAĞLIK
  • YAZARLAR
  • VİDEO
    • Programlar
    • Gündem
    • Yaşam
    • Dünya
    • Spor
    • Ekonomi
    • Kültür Sanat
    • Teknoloji
    • Otomobil
  • GALERİ
    • En Yeniler
    • Gündem
    • Yaşam
    • Dünya
    • Ekonomi
    • Magazin
    • Viral
    • Spor
    • Otomobil
    • Teknoloji
  • İNTERNET REKLAM
  • RSS
  • BİZE ULAŞIN
  • KÜNYE/İLETİŞİM
  • VERİ POLİTİKASI
  • KARİYER
  • FREKANSLAR
  • ARŞİV
  • YAYIN AKIŞI
  • GİZLİLİK BİLDİRİMİ
Daha Fazla Gör
  • Son dakika video izle
  • Son dakika haberleri
  • A Haber analiz
  • Gündem haberleri
  • Ekonomi haberleri
  • Otomobil haberleri
  • Namaz vakitleri
  • Hava durumu
  • İstanbul Yol durumu
  • Atv canlı yayın izle
  • Spor haberleri
  • Foto galeri
  • Son dakika emekli haberleri
  • Teknoloji haberleri
  • A Haber programlar
  • Sabah – Takvim yazarları oku
  • Kuruluş Osman izle
  • Gazete manşetleri
  • Instagram dondurma
  • Yıllarca boşuna uğraşmışız! Uzun yaşamın sırrı bambaşkaymış: Ne diyet ne spor…
  • Selena’nın Nazlı’sıydı! Dilara Kurtulmuş’tan mutluluk pozu geldi: Evlilik yolunda ilk adım
  • Kuruluş Orhan’ın Boran’ı Yiğit Uçan kimdir, kaç yaşında? Hangi projelerde yer aldı?
  • İlçe ilçe duyuruldu! İstanbul’da 10 saatlik elektrik kesintisi: BEDAŞ-AYEDAŞ güncel liste
  • Şendul Şaban nerede, ne zaman çekildi? Filmin konusu ve oyuncuları
  • SGK 1000 personel alımı! Başvurular başladı mı, ne zaman? Başvuru şartları neler?
  • Sahte Kabadayı filmi ne zaman, nerede çekildi? Sahte Kabadayı konusu ve oyuncuları
  • EuroLeague takvimi | Zalgiris-Anadolu Efes basketbol maçı ne zaman, hangi kanalda?
  • Zeka testi: Kış manzarasında saklı tüm ren geyiklerini 9 saniyede bulabilir misin?
  • Gece sakın böyle uyumayın! Uzmanlar açıkladı: En kötü ve en iyi uyku pozisyonları
  • Kaygının nedeni zihnimiz değil, soframızda gizli! Yedikleriniz ruh halinizi bozuyor olabilir
  • Türkiye Uzay Ajansı ne zaman kuruldu? TUA görevleri ve hedefleri neler?
  • A Haber
  • iPhone iPhone
  • Android Android
  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • Flipboard Flipboard
  • Youtube
  • RSS