
"POLİTİK BİR ZİHNİN DIŞA YANSIMASI"
Bu düşmanlığın arkasında İslam'a olan dindarlara olan yönelik düşmanlık olmakla beraber temelde aslında politik bir zihin dünyasının dışa yansıması olduğunu söyleyebiliriz.
"CESARET KILIÇDAROĞLU'NDAN!"
Ama bu nereden besleniyor? Onu da görmemiz lazım. Özellikle Sayın Kılıçdaroğlu'nun son birkaç gündür yapmış olduğu açıklamaları alt alta koyduğumuzda buradan bir cesaret alındığını söyleyebiliriz. Çünkü birkaç gün önce Kılıçdaroğlu kendisine sorulduğunda LGBT ile alakalı 'Bu Türk aile yapısını bozar mı?' denildi 'Hayır efendim ne münasebet böyle bir şey olabilir mi aile yapısını bozmaz' dedi. Peşinden bir takım festivaller iptal edildi ve bu iptal edilen festivaller üzerine de hemen çıkarak valileri tehdit etti gençlerin eğlenmesine karşı çıkarsanız yok öyle yağma size boyun eğmeyeceğiz diyerek üstelik tehdit etti.

"GERİLİMİN BU ŞEKİLDE ARTMASINI İSTİYORLAR"
İptal edilmiş olan festivaller üzerinden CHP lideri yaşam tarzımıza müdahale diyor. İşte Gülşen denen kişi de çıkar herkesin ortasında İmam Hatiplere açıkça hakaret eder küfreder çünkü böyle bir tansiyonun oluşmasını istiyorlar. Gerilimin bu şekilde artmasını istiyorlar. Böyle bir kamplaşma istiyorlar. Başından beri zaten muhalefetin temel hedefi bu şekilde bir kamplaşmanın yaratılmasıydı.

"ÖRGÜTLÜ BİR ŞEYİN PARÇASI"
Ancak işin artık dozunu tamamen kaçırmış durumdalar. Burada temel problem bu şarkıcı olarak ifade edilen kişinin yapmış olduğu hakaretin ötesinde çünkü onun yaptığı şey bireysel ama bir örgütlü bir şeyin parçası olduğunu söyleyebiliriz.
"TEPKİLERİN HEDEFİNDE OLMASI GEREKEN CHP"
Asıl burada tepkilerin hedefinde olması gereken kurum CHP liderliğidir. Çünkü Türkiye'de kamplaşmayı yapan ayrıştırmayı hedefleyen ve valilerin almış olduğu temelde güvenlik gerekçesiyle ya da turizm varlıklarının korunması gerekçesiyle alınmış olan bir kararı dahi yaşam tarzına müdahale olarak değerlendirmek şeklinde toplumu ayrıştırıcı bir tarz içerisinde oluyor.