17-25 Aralık kumpasının perde arkası A Haber'de: Hedef Türkiye'nin istikrarıydı!
FETÖ’nün 17-25 Aralık yargısal darbe girişiminin üzerinden 12 yıl geçti. 7 Şubat MİT kriziyle başlayan ihanet sürecini, Sabah Gazetesi Haber Koordinatörü Abdurrahman Şimşek, A Haber’de anlattı. Şimşek, Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın İsviçre’deki “One Minute” çıkışının örgütün ayarını bozduğunu belirterek, Turkuvaz Medya’nın tehditlere boyun eğmeyen tarihi duruşunun bilinmeyenlerini paylaştı.
Türkiye'nin istikrarını hedef alan, 7 Şubat MIT kumpasıyla fitili ateşlenen ve 17-25 Aralık'ta topyekün bir yargı darbesine dönüşen FETÖ ihanetinin üzerinden 12 yıl geçti.
Sabah Gazetesi Haber Koordinatörü Abdurrahman Şimşek, A Haber canlı yayınında Haktan Uysal'ın konuğu oldu ve o karanlık sürecin bilinmeyenlerini, medya ve bürokrasi üzerindeki baskıları tek tek anlattı.
İşte Abdurrahman Şimşek'in, Türkiye'nin kaderinin değiştiği o sürece dair anlattığı çarpıcı detaylar;
(foto:ahaber.com.tr)
"ONE MINUTE" FETÖ'NÜN AYARINI BOZDU
Sürecin kırılma noktasına değinen Abdurrahman Şimşek, FETÖ'nün saldırganlaşmasının arkasında yatan asıl nedeni, "Sayın Cumhurbaşkanımız 'One Minute' olayından sonra bu FETÖ'nün ayarı bozuldu. Özellikle İsviçre'de Filistin'de çocukları katlettiğini haykırmasından sonra, Fethullah Gülen'den 'Otoriteden izin alınmalıydı' cümlesi geldi. İşte o an çatlaklar başladı. Ardından Uludere saldırısı ve istihbarat oyunlarıyla devleti bölgede zor durumda bırakmaya çalıştılar." şeklinde ifade etti.
(foto:ahaber.com.tr)
"ULUDERE SALDIRISI VE ÇÖZÜM SÜRECİNİ BALTALAMA GİRİŞİMLERİ"
FETÖ'nün, devletin bekasını hedef alan hain planlarının devam ettiğini belirten Şimşek, "Sonra en önemli yaptıkları işlerden biri Uludere saldırısıydı. 30-40 köylü F-16'larla 'PKK'lı' denilerek bombalandı. Aslında bu istihbaratı da Fetullahçılar verdi." dedi.




