Kazanamayacağını anlayan 6'lı masa HDP'ye yanaştı! Gelecek Partili Kani Torun: "Ortak adaya doğru bir yönelme olabilir"
Adaylık meselesi üzerinden birbirine giren ve 'gizli' ortakları HDP'nin 'ayrı aday' tehdidi sonrası, 'kazanmayacağız' paniği yapan 6+1'li masanın temsilcilerinden itiraf niteliğinde açıklamalar gelmeye devam ediyor. CHP, İYİ Parti, DEVA Partisi derken şimdi de Gelecek Partisi'nden "HDP ile ortak aday çıkarabiliriz" açıklaması geldi. Gelecek Partisi Genel Sekreteri Kani Torun, ortak aday fikrine Meral Akşener'in de sıcak baktığını belirterek, "Süreç içinde ortak adaya doğru bir yönelme olabilir. Çok olumlu bir adım olarak değerlendiriyorum" dedi.
Terör örgütü PKK'nın siyasi kolu HDP'nin 'gizliden' destek verdiği 6'lı masada, adaylık tartışmaları üzerinden derin bir kaos yaşanıyor. Geçtiğimiz günlerde 10'uncu kez toplanan fakat yine kamuoyuna bir aday ismi sunamayan muhalefet, 11'inci toplantıda adaylık görüşmelerine başlanacağını duyurmuştu.

HDP'DEN ORTAKLARINA REST: "KENDİ ADAYIMIZI ÇIKARIYORUZ"
Yaşananlar kamuoyunu bir hayli meşgul ederken, HDP kanadından dikkat çeken bir açıklama gelmişti.
HDP Eş Başkanı Pervin Buldan, hiçbir ittifakın yanında yer almayacaklarını söyleyerek, "HDP, kendi adayını çıkaracak" diye konuşmuştu.

"KAZANAMAYACAĞIZ" KORKUSU! 6'LI MASA TEK TEK HDP'YE YANLIYOR!
HDP'nin ayrı aday resti, 6'lı masada "kazanamayacağız" korkusuna neden oldu.
DEVA Partisi Ali Babacan'ın HDP listesinden Meclis'e girme hesabı, CHP'den gelen "HDP, CHP'den çıktı" sözleri, Akşener'in Diyarbakır'daki ifadeleri derken şimdi de Gelecek Partisi'nden çok konuşulacak bir açıklama geldi.








