Son dakika: CHP ve İYİ Parti'den AK Parti’nin anayasa ziyareti randevusuna ret
CHP ve İYİ Parti, AK Parti’nin anayasa ziyareti randevusuna, ‘hayır’ yanıtını verdi. CHP ile İYİ Parti, istişare sonucunda aldıkları kararı AK Parti Grubuna iletti. CHP ve İYİ Parti, Lütfü Türkkan ile Ali Mahir Başarır'ın dokunulmazlık dosyalarının gündeme alınmasını gerekçe olarak gösterdi. Randevu talebine daha önce HDP’den de olumsuz yanıt gelmişti. Öte yandan CHP ve İYİ Parti de yarınki Anayasa ve Adalet Karma Komisyonuna katılmayacaklarını açıkladı
CHP, AK Parti'nin Anayasa değişikliği teklifi ile ilgili randevu talebini reddetti.
CHP, "Hayır" gerekçesi olarak, İYİ Partili Lütfü Türkkan ile CHP Mersin Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın, dokunulmazlık dosyalarının gündeme alınmasını gösterdi.
CHP'li Özgür Özel, "İttifak ortağımız ile biz görüşme talebini reddetmek durumundayız" dedi

İYİ PARTİ'DEN FLAŞ AÇIKLAMA
İYİ Partili Musavat Dervişoğlu yaptığı açıklamada, "İYİ Parti olarak yarın karma komisyonda bulunmayacağız. Komisyonu ve komisyonun aldığı kararı meşru görmüyoruz" ifadelerine yer verdi.

CHP DE KATILMAYACAKLARINI AÇIKLADI
TBMM (AA) - CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ile İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın dokunulmazlıklarının kaldırılmasına yönelik tezkerelerin görüşüleceği TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonunun yarınki toplantısına katılmayacaklarını belirtti.









