Son dakika: Boğaziçi'ndeki rektör protestosu | Başkan Erdoğan: İşin içinde teröristler var
Son dakika haberi... Başkan Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrası gündeme dair açıklamalarda bulundu. ABD Kongresi'ndeki kanlı işgalle ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Erdoğan, "Lafa geldiğinde 'demokrasinin beşiği' diye ifade edilen Amerika'daki bu süreç gerçekten tüm insanlığı şok etmiştir." dedi. Öte yandan Boğaziçi'ndeki rektör protestoları hakkında da Başkan Erdoğan, "Öğrenciler bu işin içinde değil, içinde olan teröristler." ifadelerini kullandı.
Son dakika haberi... Başkan Erdoğan, cuma namazı sonrası gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları:
ABD KONGRESİ'NE KANLI SALDIRI
Bu süreç tüm insanlığı şaşırtmıştır. Demokrasi için yüz karası olduğunu görüyoruz. Temennimiz 20 Ocak itibariyle Biden'ın devir teslim göreninde, sakin bir şekilde bu yapılacaktır. Bundan sonraki süreçte Sayın Biden ile ABD sükuna kavuşur. Böyle salgın döneminde hassasiyetle sürecin devam etmesi lazım. Uluslararası ilişkilerde ABD'nin de girmesi gerekir. Tabii 4 ölü var. Ölenlerin ailelerine sabırlar dilerken özellikle yaralılara da geçmiş olsun dileklerimi ifade ediyorum.

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ'NDEKİ EYLEMLER
Arkadaşlar ben neden öğrencilerle görüşeyim. Öğrenciler bu işin içinde değil. Bu işin içinde teröristler var. Öğrencilerle alakası olmayan CHP'nin İstanbul İl Başkanı orada. Kendisi DHKP-C militanıdır. BUnlar öğrenci değil. Yaptıkları nedir? Yasalara uygun olarak buraya atanmış bir rektör vardır... Bu rektör yasalar dışında atanmamıştır. Yasalar neye amir ise, Melih Bey de buraya atanmıştır. Geçmişine baktığımızda o da bu üniversite içinden yetişmiş bir arkadaşımızdır.
Kendi ilgi alanına göre yetişmiş olduğu alanlar vardır. ODTÜ'den itibaren tutunuz buraya kadar. Biz de YÖK'ün şahsıma teklif ettiği 9 isimden, bana yasaların vermiş olduğu yetkiden hareketle rektör olarak seçtik, Boğaziçi'ne layık gördük. Çok çok başarılı olacağına inanıyorum.











