A HABER GALERİ
Osmanlı sarayının gizli lezzeti: Çin’den gelen enerji kaynağı kebap! Tek lokması...
Pazar tezgahlarında baharın gelmesiyle birlikte taze meyve ve sebzelerin görünmeye başlamasıyla sofralarımız renkleniyor. Bu mevsimde dikkat çeken ve ilgi gören meyvelerden biri de "Malta eriği" olarak bilinen yeni dünya meyvesi. Geçmişi Osmanlı dönemine kadar uzanan Malta eriği, özellikle lezzetiyle olduğu kadar sağlık açısından da önemli faydalar sunuyor. Tüm detaylar haberimizde...
Giriş: 13.05.2024
11:26
Güncelleme: 13.05.2024
11:28
- 2
- 9
![Osmanlı sarayının gizli lezzeti: Çin’den gelen enerji kaynağı kebap! Tek lokması...](https://iaahbr.tmgrup.com.tr/2787a8/0/0/0/0/0/0?u=https://iahbr.tmgrup.com.tr/album/2024/05/13/osmanli-sarayinin-gizli-lezzeti-cinden-gelen-enerji-kaynagi-kebap-tek-lokmasi-1715588394099.jpg&mw=730)
Çin'den Anadolu'ya Uzanan Meyve: Yeni Dünya
1700'lü yıllarda Avrupa'ya, ardından 1800'lü yıllarda Cezayir ve Lübnan üzerinden Türkiye'ye ulaşan yenidünya meyvesi, hem lezzeti hem de sağlık açısından değeriyle dikkat çekiyor.
- 3
- 9
![Osmanlı sarayının gizli lezzeti: Çin’den gelen enerji kaynağı kebap! Tek lokması...](https://iaahbr.tmgrup.com.tr/77b593/0/0/0/0/0/0?u=https://iahbr.tmgrup.com.tr/album/2024/05/13/osmanli-sarayinin-gizli-lezzeti-cinden-gelen-enerji-kaynagi-kebap-tek-lokmasi-1715588395784.jpg&mw=730)
Özellikle sıcak yaz günlerinde ferahlık veren bu meyve, Gaziantep kebabına eşsiz bir tat katıyor.