10 dakikada hazır! İşte ustasından kirde kebabı tarifi

Kurban Bayramı'nda etin en iyi şekilde nasıl pişirileceği merak ediliyor. Ustası evde pratik hazırlanan kirde kebabı tarifi verdi. İşte o tarif ve mutfaktaki işinizi kolaylaştıracak pratik yöntemler...

10 dakikada hazır! İşte ustasından kirde kebabı tarifi

Oldukça pratik hızlı hazırlanan bir kebap kirde kebabı.

10 dakikada hazır! İşte ustasından kirde kebabı tarifi

İsterseniz misafirleriniz için isterseniz de kendiniz için yapın. Peki nasıl yapılır? Malzemeleri neler?

10 dakikada hazır! İşte ustasından kirde kebabı tarifi

Şef Necati Yılmaz, yapılışını tek tek anlattı.

İşte kirde kebabı hazırlanışının püf noktaları;

10 dakikada hazır! İşte ustasından kirde kebabı tarifi

Kirde kebabı evde rahatlıkla yapabileceğiniz hem tasarruflu hem lezzetli hem de sunumuyla ala bir yemek.

10 dakikada hazır! İşte ustasından kirde kebabı tarifi

Malzemeler: 250 gram bonfile (Kuzu eti de kullanılabilir), yarım kapya biber, 1 adet çarliston biber, yarım domates, 1 yemek kaşığı biber salçası, 2 dal taze kekik, yarım yemek kaşığı tereyağ, 1 arpacık soğan, 1 diş sarımsak, yarım tırnak pide, 3 yemek kaşığı süzme yoğurt, 1 çay kaşığı pul biber, yarım çay kaşığı tuz, süzme yoğurt, lavaş ekmeği.

10 dakikada hazır! İşte ustasından kirde kebabı tarifi

Kirde ekmek anlamına geliyor.

10 dakikada hazır! İşte ustasından kirde kebabı tarifi

Ben yufka kullandım seyircilerimiz evde bayatlamış ekmekleri varsa onu da kullanabilirler.

10 dakikada hazır! İşte ustasından kirde kebabı tarifi

Çorba kaşığından biraz daha küçük tereyağ kullanacağım.

10 dakikada hazır! İşte ustasından kirde kebabı tarifi

İyi bir tereyağ bu şekilde köpürür.

10 dakikada hazır! İşte ustasından kirde kebabı tarifi

Altını kapattım bütün lavaşlarımın tereyağına değecek şeklide ıslatıyoruz.

10 dakikada hazır! İşte ustasından kirde kebabı tarifi

Biraz sarımsak katıyoruz. Pul biber ekliyoruz. Yavaşça kenarda beklerken etimizi pişirmeye başlıyoruz.

10 dakikada hazır! İşte ustasından kirde kebabı tarifi

Şerit halde kesiyoruz etleri. Tava yemeği yapacağız. Etin suyunu mümkün olduğu kadar içinde hapsetmek. Onun için de mühürlüyoruz.

10 dakikada hazır! İşte ustasından kirde kebabı tarifi

Sebzeleri katıyoruz.

10 dakikada hazır! İşte ustasından kirde kebabı tarifi

Bir miktar biber salçası katıyoruz. Taze kekik katıyoruz. Sarımsakları da ince doğrayıp katıyoruz. Domatesi de ilave ediyoruz.

10 dakikada hazır! İşte ustasından kirde kebabı tarifi

Tuzla ilgili bir sır vereceğim eğer et pişerken tuzu atarsanız eti sertleştirir o yüzden en son tuzu katarlar.

10 dakikada hazır! İşte ustasından kirde kebabı tarifi

Sonra sunumuna geçiyoruz.

10 dakikada hazır! İşte ustasından kirde kebabı tarifi

Yoğurdun üzerine lavaşları ve kebabı koyuyoruz.

10 dakikada hazır! İşte ustasından kirde kebabı tarifi

Ev hanımları günlerinin büyük bir çoğunluğunu mutfakta geçiriyor. Hal böyle olunca mutfaktaki pratik bilgiler de oldukça önem taşıyor. Peki nedir bu yöntemler? A Haber muhabiri İslim Çobanoğlu aktardı.

10 dakikada hazır! İşte ustasından kirde kebabı tarifi

Fikret Usta, yemek yaparken birçok insana yardımcı olacak pratik yöntemleri tek tek anlattı.

10 dakikada hazır! İşte ustasından kirde kebabı tarifi

- Çok basit hareketlerle çok güzel işler çıkartabiliyoruz.

10 dakikada hazır! İşte ustasından kirde kebabı tarifi

Örneğin domates. Çok fazla bıçak kullandığımız için parmağımızı kesme ihtimalimiz çok yüksek olabiliyor.

10 dakikada hazır! İşte ustasından kirde kebabı tarifi

Bunu çok basit iki çatal yardımıyla elimizi kesmeden çok kolay bir şekilde domatesimizi eşit bir şekilde doğrayabiliyoruz.

10 dakikada hazır! İşte ustasından kirde kebabı tarifi

Domatesin suyunun akmaması için ön taraftan yan olarak kestiğiniz zaman suyu hiçbir zaman akmaz.

10 dakikada hazır! İşte ustasından kirde kebabı tarifi

NASIL KOLAY SOYULUR?

Domatesimizi yandan ufaktan çizdik bıçak kullanmadan ufak çizikler attık.