10 dakikada hazır! İşte ustasından kirde kebabı tarifi
Kurban Bayramı'nda etin en iyi şekilde nasıl pişirileceği merak ediliyor. Ustası evde pratik hazırlanan kirde kebabı tarifi verdi. İşte o tarif ve mutfaktaki işinizi kolaylaştıracak pratik yöntemler...
Oldukça pratik hızlı hazırlanan bir kebap kirde kebabı.
İsterseniz misafirleriniz için isterseniz de kendiniz için yapın. Peki nasıl yapılır? Malzemeleri neler?
Şef Necati Yılmaz, yapılışını tek tek anlattı.
İşte kirde kebabı hazırlanışının püf noktaları;
Kirde kebabı evde rahatlıkla yapabileceğiniz hem tasarruflu hem lezzetli hem de sunumuyla ala bir yemek.
Malzemeler: 250 gram bonfile (Kuzu eti de kullanılabilir), yarım kapya biber, 1 adet çarliston biber, yarım domates, 1 yemek kaşığı biber salçası, 2 dal taze kekik, yarım yemek kaşığı tereyağ, 1 arpacık soğan, 1 diş sarımsak, yarım tırnak pide, 3 yemek kaşığı süzme yoğurt, 1 çay kaşığı pul biber, yarım çay kaşığı tuz, süzme yoğurt, lavaş ekmeği.