A Haber - Haberler, Son Dakika Haberleri, A Haber Canlı Yayın
05 Aralık 2025, Cuma
  • CANLI YAYIN
  • Ziraat Türkiye Kupasi
  • TÜM MANŞETLER
  • SON DAKİKA
  • ÖZEL HABER
  • VİDEO
      • Programlar
      • Gündem
      • Yaşam
      • Dünya
      • Spor
      • Ekonomi
      • Kültür Sanat
      • Teknoloji
      • Otomobil
      Özel Video Arşivden Çıkan Gerçek Haber Özel Melih Altınok ile Sebep Sonuç Satır Arası Memleket Meselesi Canan Barlas ile Gündem Toplumsal Hafıza 15 Temmuz Bir insan bir hikaye Belgesel Kuşağı Klipler Portre Erkan Tan İle Sabah Ajansı Unutma Hatırla Perde Arkası Arka Plan Banu El İle Ajans Haktan Uysal İle A Haber'de Bugün Aklın Yolu Dünya Atlası
  • GALERİ
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • DÜNYA
  • SPOR
  • ÖZEL HABER
  • MAGAZİN
  • VİRAL
  • ANALİZ
  • YAZARLAR
  • CANLI TV
    • Tv Yayınları
      • A Haber
      • A Spor
      • A Para
      • Vav TV
      • A News
      • ATV
      • A2TV
      • Minika Go
      • Minika Çocuk
      Radyo Yayınları
      • A Haber Radyo
      • A Spor Radyo
      • A Para Radyo
      • A News Radio
      • Radyo Turkuvaz
      • Turkuvaz Romantik
      • Turkuvaz Efsane
      • Vav Radyo
      • Radyo Soft
      • Radyo Energy
      • Turkuvaz Anadolu
      • Turkuvaz Musiki
      • Turkuvaz Nostalji
  • CANLI TV
    • TV YAYINLARI
      • A Haber
      • A Spor
      • A Para
      • Vav TV
      • A News
      • ATV
      • A2TV
      • Minika Go
      • Minika Çocuk
    • RADYO YAYINLARI
      • A Haber Radyo
      • A Spor Radyo
      • A Para Radyo
      • A News Radio
      • Radyo Turkuvaz
      • Turkuvaz Romantik
      • Turkuvaz Efsane
      • Vav Radyo
      • Radyo Soft
      • Radyo Energy
      • Turkuvaz Anadolu
      • Turkuvaz Musiki
      • Turkuvaz Nostalji
  • RESMİ İLAN
  • KLİPLER
  • ÖZEL VİDEO
  • A HABER RADYO
  • NAMAZ VAKİTLERİ
  • DİZİLER
    • Eski Diziler
      • Gül Masalı
      • Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz
      • Adı Sevgi
      • Kalp Yarası
      • Hercai
      • Beni Bırakma
      • Canevim
      • Gel Dese Aşk
      • Gençliğim Eyvah
      • Sen Anlat Karadeniz
      • Kimse Bilmez
      • Akıncı
      • Baş Belası
      • Bozkır Arslanı Celaleddin
      • İkimizin Sırrı
      • Maraşlı
      • Hakim
      • Bir Zamanlar Çukurova
      Kuruluş Osman
      Bir Gece Masalı
      Can Borcu
      Zembilli
      Kardelenler
      Sustalı Ceylan
      Başka Bir Gün
  • atv PROGRAMLARI
    • Müge Anlı ile Tatlı Sert Esra Erol' da Kim Milyoner Olmak İster
  • DİĞER
    • Son Dakika Özel Haber Özel Video Memurlar Yaşam Eğitim Magazin Viral Sağlık Televizyon Teknoloji Otomobil Din Tarih Klipler Analiz Portre Yazarlar
      Galeri Milyoner’de çeyrek altın sorusu ekrana kilitledi! Yarışmacının stratejik hamlesi damga vurdu Küçükçekmece’de dehşet anları! Dur ihtarına uymadı: Kadını böyle ezdi Saray sofralarından şiir dizelerine: Türk kahvesinin gizli kalmış hikayesi Cuma namazı saati ve kılınış şekli: Cuma günü hangi dua ve sureler okunur? 5 Aralık Dünya Türk Kahvesi Günü: Anlamı, ortaya çıkışı ve en güzel mesajlar Külliye’de sürpriz kabul: Başkan Erdoğan başarılı sporcularla görüştü 7 kişiye mezar olmuştu! Kocaeli’deki fabrika yangınında ihmaller zinciri Süper Lig 15. Hafta | Galatasaray-Samsunspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?
      RSS Künye Frekanslar Arşiv Yayın Akışı Gizlilik Bildirimi Ziraat Türkiye Kupası Bize Ulaşın
  • BİZE ULAŞIN

A Haber’i
Sosyal Medyada Takip Edin

  • Apple iTunes
  • Google Play
  • Huawei App Gallery
  • Bize Ulaşın
  • Künye/İletişim
  • Veri Politikası
  • Gizlilik Bildirimi
Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Haberler Dünya Haberleri Afiye Sıddıki'ye ABD'de yapılan zulüm devam ediyor! İşkence zindanlarında Müslüman bir bilim kadını!

Afiye Sıddıki'ye ABD'de yapılan zulüm devam ediyor! İşkence zindanlarında Müslüman bir bilim kadını!

Giriş: 06.07.2023 06:07 Güncelleme: 06.07.2023 06:20
Afiye Sıddıki’ye ABD’de yapılan zulüm devam ediyor! İşkence zindanlarında Müslüman bir bilim kadını!

Pakistanlı nöroloji uzmanı Afiye Sıddıki, 2003’te 3 çocuğuyla İslamabad yolunda kayboldu. 2008’de 5 yıldır ABD’lilerce Afganistan’daki Bagram Hapishanesi’nde tutulduğu ortaya çıkmış, 2010’da da New York’ta 86 yıl hapse mahkum edilmişti. İnsanları biyolojik silahların tahribatından koruyacak bir program üzerinde çalıştığı için ABD tarafından kaçırılan, çeşitli zulümlerle 20 yılı aşkındır zindanda tutulan ümmetin bilim kadını Afiye Sıddıki'nin çilesi bitmiyor.

Irak ve Afganistan'da yaptığı zulümlerle ön plana çıkan, Suriye'de terörün ve teröristlerin hamisi olan ABD'nin kendi çıkarları doğrultusunda Müslümanlar ve İslam coğrafyaları üzerindeki mezalimi sürüyor.

AFİYE SIDDIKİ'YE YAPILANLAR UNUTULMASIN
Bu durumu net bir şekilde anlamak için Afiye Sıddıki'ye yapılan zulmü hatırlamakta, tüm Müslümanlara ve uluslararası kamuoyuna hatırlatmakta fayda var.

Pakistanlı nöroloji uzmanı Afiye Sıddıki, 2003'te 3 çocuğuyla İslamabad yolunda kayboldu. 2008'de 5 yıldır ABD'lilerce Afganistan'daki Bagram Hapishanesi'nde tutulduğu ortaya çıktı.


Afiye Sıddıki’ye ABD’de yapılan zulüm devam ediyor! İşkence zindanlarında Müslüman bir bilim kadını!

ABD'NİN İŞKENCE ZİNDANLARINDA MÜSLÜMAN BİR BİLİM KADINI
2010'da New York'ta 86 yıl hapse mahkum edildi. ABD'nin işkence zindanlarında tutulan Sıddıki, hukuksuz bir şekilde Guantanamo'ya kapatıldı.

Afiye Sıddıki'nin ablası Fevziye Sıddıki ise kaybolan üç yeğeni için büyük mücadele verdiklerini ifade etti. Afiye Sıddıki'nin kaçırılırken yanında Ahmet, Meryem ve Süleyman isimli evlatlarının bulunduğunu aktaran Fevziye Sıddıki, "2008 yılında Ahmet'i Afganistan'da bir kampta bulduk. Meryem'i 2011'de teslim ettiler. Süleyman henüz altı aylıktı ve başına ne geldi bilmiyoruz" şeklinde konuştu.

ABD İŞKENCELERİNİ HUKUKİ ZEMİNE OTURTMAK İÇİN İFTİRA ATTI
Öte yandan ABD hukuksuz bir şekilde kaçırıp hapishaneye attığı Afiye Sıddıki'nin tutukluluğunu meşru bir zemine oturtmak için "Gözaltındayken ABD askerlerini öldürmeye çalıştı" iftirasına sığındı.

Konuya ilişkin Fevziye Sıddıki, "Gördüğü işkencelerden bir deri bir kemik kalan Afiye'nin altı askerin arasından tüfeği alıp ateş ettiğini söylediler ve onu vurdular. Karnından yaralandı ve Allah'a şükürler olsun ki öldüremediler. Elinde ateş ettiğine dair barut izi yok, ateş ettiği iddia edilen silahta parmak izi yok. Şahitlerin ifadeleri birbirini tutmuyor. Avukatları delilleri ortaya koydular. Amerika'nın onu adaletli yargılamayacaktı elbette. Onlar da bu davanın haksız bir dava olduğunu biliyor" dedi.

"KUR'AN OKUMAYI BIRAKSIN DİYE ŞİDDET UYGULANDI"
Hapishanede yaşadıklarıyla ilgili duyduklarının çok acı olduğunu belirten Fevziye Sıddıki, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bazı tanıklar, ona Kur'an okumayı bırakması için şiddet uygulandığını söylüyor. 'Allah'ınız nerede şimdi?' diye alay ederken bir kafeste kilitli ağlarken gördüklerini iddia ediyorlar. Bagram'daki korkunç işkencelere maruz kaldı. Bagram'ın gri hanımı olarak da bilinen 650 numaralı mahkûmun çığlıklarını duyan tanıklar var. Müslümanlar ümmetin bu kızı için birleşmiş olsalardı, Afiye hala hapiste olmazdı. "



Afiye Sıddıki’ye ABD’de yapılan zulüm devam ediyor! İşkence zindanlarında Müslüman bir bilim kadını!
Fotoğrafta: ABD'nin zulüm zindanlarında bulunan Afiye Sıddıki'nin kardeşi Fevziye Sıddıki

TÜRK HALKINDAN DESTEK İSTEDİ: "ÜMMETİN HAYSİYETİNİ VE ŞEREFİNİ KURTARALIM"
Fevziye Sıddıki, kardeşi Afiye Sıddıki için 2021 yılında Türkiye'den ve Türk halkından yardım ve dayanışma istemişti;

"Türk halkının adalete bağlılığına inanıyorum. Onu kurtarma kampanyasını hep birlikte küresel bir harekete dönüştürelim. Afiye'nin meselesini tek bir kadının sorunu olarak değil, zulmün ve adaletsizliğin altını çizerek destek olmanızı alçakgönüllülükle rica ediyorum. Kız kardeşimiz için birleşir ve başarılı olursak ümmetin haysiyetini ve şerefini yükseltmiş oluruz."

US never invited Russia to return to G7: Putin
US never invited Russia to return to G7: Putin
Bayraktar TB3 conducts successful joint operation with Albatros-S
Bayraktar TB3 UCAV conducts successful joint operation with Albatros-S kamikaze unmanned naval vessel
Backlash grows after Israel cleared for Eurovision 2026
Backlash grows after Israel cleared for Eurovision 2026, prompting several countries to withdraw
African leaders hail DR Congo-Rwanda peace deal
African leaders hail US-led DR Congo-Rwanda peace deal as chance for lasting peace

Afiye Sıddıki’ye ABD’de yapılan zulüm devam ediyor! İşkence zindanlarında Müslüman bir bilim kadını!

İNSANLARI BİYOLOJİK SİLAHLARIN TAHRİBATINDAN KORUYACAK ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜYORDU
Âfiye Sıddiki, ABD tarafından kaçırılıp mahkum edilmeden önce insanları biyolojik silahların tahribatından koruyacak bir orijinal program üzerinde çalışıyordu, bu programın başarılı sonuçlanması ABD'nin milyarlarca dolar sarf ettiği bu silahları etkisiz hale getirecekti.

Sıddiki aynı zamanda Harvard'dan fahri diploma almış tek doktor, çeşitli üniversitelerden 144 fahri diploması bulunan, sinir sistemi alanında birçok üniversitede çalışarak diploma almış ender tıp insanlarından biri.

Tıbbı ve nörolojiyi ABD'nin en önemli üniversitelerinden biri olan Massachusetts Teknoloji Üniversitesi (MIT)'nde tamamladı. Annesi, kardeşleri ve eski kocası da tıpçı...

KOCASI İHANET ETTİ, ABD HEDEFE ALDI
Sıddıki daha sonra insanları biyolojik silahların tahribatından koruyacak çalışmasını ABD'lilere duyuran kocasının ihanetiyle sarsıldı.

Durumdan haberdar olan ABD, kendi istihbarat birimlerini harekete geçirdi. Afiye Sıddıki'ye "Programı sonlandır ve geldiğin noktaya kadar olan çalışmalarını satın alalım" teklifi yapıldı. Pakistanlı başarılı doktor ise ABD'nin kendisine yaptığı bu teklifi "henüz bitirmedim" diyerek reddetti.

Afiye Sıddıki’ye ABD’de yapılan zulüm devam ediyor! İşkence zindanlarında Müslüman bir bilim kadını!

HER TÜRLÜ İŞKENCE VE ZULME MARUZ KALDI
ABD istihbaratı, asılsız ve delilsiz olarak onu el-Kaide ilişkisi ile itham ederek üç çocuğu ile birlikte ve Pakistan'dan izin alarak kaçırdı, 2003 Mart'ından bugüne kadar zindanda tutulan Afiye Sıddıki'ye akla gelecek her türlü işkence uygulandı.

New York'ta ilk mahkemeye çıktığında durumu içler acısı idi, yakalandığı sırada göğsünden yaralanmış doğru dürüst tedavi edilmemişti, böbreklerinden biri ve bağırsaklarından bir kısmı alınmıştı, ayakta duramıyordu, otururken de birilerine dayanıyordu, çok zayıf düşmüştü, vücudunda kanamalar görülüyordu.

Sıddıki'nin gördüğü işkencelerden biri şöyle anlatılıyor;

"KUR'AN-I KERİM'İ PARÇALAYIP ÜZERİNDE YÜRÜTMEK İSTEDİLER"
Kur'an-ı Kerim parçalanmış, sayfaları yere serilmiş ve kanları akarken üzerinden yürümesi istenmişti, maksat diğer mahkumlara, onun kanı ile kirlenmiş Kutsal Kitab'ı göstermekti.

Yakaladıklarında enjekte ettikleri bir ilaç ve sonraki işkenceler yüzünden psikolojisi altüst olan Afiye Sıddıki, kaybolan çocuklarının acısını da en derinden yaşıyor.

"PEYGAMBER EFENDİMİZİ RÜYAMDA GÖRÜYORUM"
Bir Ramazan günü telefonda kısıtlı bir süre annesiyle konuşma imkanı bulan Sıddıki şu ifadeleri kullandı;

Peygamberimiz'i (s.a.) sıkça rüyamda görüyorum. Bir keresinde beni Hz. Aişe'ye götürdü, "kızımızı yanına al" buyurdu.

Afiye Sıddıki’ye ABD’de yapılan zulüm devam ediyor! İşkence zindanlarında Müslüman bir bilim kadını!

2021'DE SALDIRIYA UĞRADI
Ağustos 2021'de ABD zindanlarında bulunan Afiye Sıddıki'den endişelendiren bir haber gelmişti. Fevziye Sıddıki'nin aktardığı bilgiye göre, Afiye Sıddıki hapishanede "bir başka mahkum tarafından" saldırıya uğradı.

Söz konusu mahkum, Sıddıki'ye elinde sıcak bir içecek bulunan kupayı fırlattı. Saldırı sonucunda Sıddıki'nin gözlerinin çevresinde ağır yanıklar oluştu ve kırılan kupa sebebiyle derin kesikler meydana geldi.

Avukatı, Afiye Sıddıki'nin kol ve bacaklarında da morluklar olduğunu bildirdi. Fevziye Sıddıki ise "Bu olay Afganistan'da değil ABD'de yaşandı." ifadesini kullandı.

Afiye Sıddıki’ye ABD’de yapılan zulüm devam ediyor! İşkence zindanlarında Müslüman bir bilim kadını!

AFİYE SIDDIKİ'NİN SESİ DUYULSUN
Gelinen bu noktada sırf ABD'nin çıkarlarına ters düşen çalışmalar yürüttüğü için 20 yılı aşkın bir süredir zindanda tutulan ümmetin bilim kadını Afiye Sıddıki'nin yardım çığlığını dünyaya duyurmak, kamuoyunu bilinçlendirerek harekete geçirmekte fayda var.

Sıddıki'nin ailesi daha önce "Türk halkının adalete bağlılığına inanıyorum. Onu kurtarma kampanyasını hep birlikte küresel bir harekete dönüştürelim. Afiye'nin meselesini tek bir kadının sorunu olarak değil, zulmün ve adaletsizliğin altını çizerek destek olmanızı alçakgönüllülükle rica ediyorum. Kız kardeşimiz için birleşir ve başarılı olursak ümmetin haysiyetini ve şerefini yükseltmiş oluruz" çağrısında bulunmuştu.

Günün Manşetleri GÜNÜN MANŞETLERİ İÇİN TIKLAYIN
  • ABONE OL
DİĞER
TÜRK TELEKOM REKLAM
DR REKLAM
Finans
ahaber.com.tr
  • VİDEO
  • CANLI YAYIN
  • PROGRAMLAR
    • Düşünce Atlası
    • Yaz Boz
    • Kadraj
    • Toplumsal Hafıza
    • Canan Barlas ile Gündem
    • Arka Plan
    • Memleket Meselesi
    • Seyahatname
    • Belgesel Kuşağı
    • Diplomasi
    • Söz Teması
    • Medya Dünyası
    • İş'in sırrı
    • Dijital Çağ
    • Z Raporu
    • 1.Sayfa
  • Üye Girişi
  • Üye Ol
  • A HABER ÖZEL
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • SON DAKİKA
  • YAŞAM
  • DÜNYA
  • SPOR
  • MAGAZİN
  • VİRAL
  • TEKNOLOJİ
  • OTOMOBİL
  • DİN
  • TARİH
  • SAĞLIK
  • YAZARLAR
  • VİDEO
    • Programlar
    • Gündem
    • Yaşam
    • Dünya
    • Spor
    • Ekonomi
    • Kültür Sanat
    • Teknoloji
    • Otomobil
  • GALERİ
    • En Yeniler
    • Gündem
    • Yaşam
    • Dünya
    • Ekonomi
    • Magazin
    • Viral
    • Spor
    • Otomobil
    • Teknoloji
  • İNTERNET REKLAM
  • RSS
  • BİZE ULAŞIN
  • KÜNYE/İLETİŞİM
  • VERİ POLİTİKASI
  • KARİYER
  • FREKANSLAR
  • ARŞİV
  • YAYIN AKIŞI
  • GİZLİLİK BİLDİRİMİ
Daha Fazla Gör
  • Son dakika video izle
  • Son dakika haberleri
  • A Haber analiz
  • Gündem haberleri
  • Ekonomi haberleri
  • Otomobil haberleri
  • Namaz vakitleri
  • Hava durumu
  • İstanbul Yol durumu
  • Atv canlı yayın izle
  • Spor haberleri
  • Foto galeri
  • Son dakika emekli haberleri
  • Teknoloji haberleri
  • A Haber programlar
  • Sabah – Takvim yazarları oku
  • Kuruluş Osman izle
  • Gazete manşetleri
  • Instagram dondurma
  • "Selvi Boylum Al Yazmalım" adlı filmde Samet'i kim canlandırmıştır?
  • Dünyanın tarifeli en kısa uçuşu yaklaşık kaç kilometre uzunluğundadır?
  • Saray sofralarından şiir dizelerine: Türk kahvesinin gizli kalmış hikayesi
  • Türkiye'de Ramazan Bayramı en son hangi miladi yılda iki kere yaşanmıştır?
  • Lozan Barış Konferansı sırasında TBMM'nin hükûmet görevini yürüten icra vekilleri heyetinin başvekili kimdir?
  • Türkiye'nin kara sınırı komşusu 8 taneyken BM'ye üye 193 ülke arasında 8'den fazla kara sınırı komşusu olan kaç ülke vardır?
  • UEFA Şampiyonlar Ligi tarihinde en çok maç kaybeden ve en çok gol yiyen takım hangisidir?
  • Arnold Schwarzenegger "Dur! Yoksa Annem Ateş Edecek" filminin senaryosunu okuyup berbat bulmuş, kime filmi övüp onun oynamasına sebep olmuştur?
  • Çeyrek altın kaç gram ağırlığındadır?
  • Cuma namazı saati ve kılınış şekli: Cuma günü hangi dua ve sureler okunur?
  • 5 Aralık Dünya Türk Kahvesi Günü: Anlamı, ortaya çıkışı ve en güzel mesajlar
  • Süper Lig 15. Hafta | Galatasaray-Samsunspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?
  • A Haber
  • iPhone iPhone
  • Android Android
  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • Flipboard Flipboard
  • Youtube
  • RSS