Türkiye'nin Rusya-Ukrayna savaşını durdurma çabası 1847'yi hatırlattı! Herkesin yardımına koşan bir millet

Rusya'ya karşı direnen Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, barış için mücadele eden Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. Zelenskiy'nin Başkan Erdoğan ve Türk halkına teşekkür ettiği Twitter paylaşımına gelen bir yorum gündem oldu. Osmanlı'nın 1847'de İrlanda'da çıkan kıtlıkta bu ülkeye yardım ettiği belirtildi. Sosyal medyada Türk milletinin tarih boyunca her zaman yardımsever olduğu ifade edilirken, Rusya-Ukrayna savaşının bitmesi için harcanan yoğun mesai takdirle karşılandı.
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Rusya-Ukrayna savaşını bitirmek için yoğun mesai harcıyor. Başkan Erdoğan ile görüşen Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy resmi Twitter hesabından bir paylaşımda bulundu.

"UKRAYNA HALKI ASLA UNUTMAYACAK"
Başkan Erdoğan, görüşmede, Rusya'nın saldırısında hayatını kaybeden Ukrayna vatandaşları için başsağlığı diledi, yaralananlara acil şifa temennisinde bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha fazla can kaybının yaşanmamasını ve Ukrayna'nın daha fazla zarar görmemesini teminen bir an evvel ateşkes ilan edilmesi için çaba gösterdiklerini ifade etti.

Twitter hesabından açıklama yapan Zelenskiy şu ifadelere yer verdi;
"Arkadaşım Erdoğan ve Türk halkının güçlü desteği için çok teşekkür ederim. Karadeniz'in Rus gemilerine yasaklanması askeri ve insani desteği göstermek adına oldukça önemli. Ukrayna halkı verilen desteği asla unutmayacak."















