Öcalan dahil tüm PKK'lılar için genel af çıkarılacak! HDP'li Sırrı Sakık vaatlerini duyurdu Kılıçdaroğlu'na seslendi: Verdiğin sözleri kamuoyu ile paylaş
Türkiye seçimlere doğru yol alırken HDP ve PKK'nın dışında altılı koalisyonun da adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu adaylığının ardından HDP'yi ziyaret ederek taleplerini dinledi. HDP aday çıkarmayacağını ve Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini duyururken HDP'li Sırrı Sakık koalisyona ilişkin açıklamalarda bulundu. Sakık "Kılıçdaroğlu kapalı kapılar ardında verdiği sözleri kamuoyu ile paylaşmalıdır. Öcalan dahil cezaevindeki tüm arkadaşlarımız için genel af çıkarılacak ve yurtdışında olanlar geri dönecek” ifadelerini kullandı. İşte detaylar...
HDP ve PKK'nın yanı sıra altılı koalisyonun da adayı olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylık sonrası apar topar HDP'yi ziyarete gitti.
Kılıçdaroğlu bu ziyaret sonrası HDP isimlerle basın toplantısı düzenlerken eline tutuşturulan emir listesini kameralar karşısında okudu.

HDP İLE İTTİFAKIN İTİRAFI: BÖLGEDE BAZI KONULARDA BİRLİKTELİK OLACAK
Tüm bu yaşanan gelişmelerin ışığında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan HDP ile ittifakı meşrulaştırma temelli dikkat çeken bir çıkış geldi.
Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan illerde CHP varlığını görmek istediğini diler getiren Kılıçdaroğlu, "Biz de kendimizi görmek istiyoruz, Cumhuriyet Halk Partisi'ni görmek istiyoruz. Bölgede siyasi rekabet olacak ama bazı konularda da birliktelik olacak" dedi.

KANDİL VE PENSİLVANYA'YA SELAM ÇAKTI
Kılıçdaroğlu ayrıca "Demirtaş'ın, Kavala'nın, Gezi Parkı'nın tutuklularının serbest kalmasını istiyorsanız bana oy vereceksiniz" cümlelerinin ardından katıldığı yayında "KHK mağdurlarının da mağduriyetinin giderilmesini istiyorsanız da bana oy vereceksiniz " ifadelerini kullandı.








