Dövizi neden yükseltiyorlar? Son dönemde anormal yükselişin perde arkasında ne var?
Terör, algı operasyonları, ekonomik saldırılar, yalan terörü... Neler oluyor? Ekonomi neden hedefte? Spekülatif ekonomik saldırıları kimler nasıl yönlendiriyor? Türkiye'yi sıkıştırma politikasının amacı ne? Muhalefet asgari ücrete yapılan zammı nasıl itibarsızlaştırmaya çalışıyor? Akıllardaki sorunların cevaplarını ve gündemin öne çıkan başlıklarını A Haber canlı yayınına katılan AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen, Siyaset Bilimci Onur Erim ve Daily Sabah gazetesi yazarı Merve Şebnem Oruç değerlendirdi.
AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen'in açıklamaları:
"Eskiden bütçe görüşmelerinde taraflar iddialarını ortaya koyar ve bunu nasıl gerçekleştireceğinin mesajını verirdi ancak bugünkü muhalefete bakıyoruz hiçbir iddiasının altyapısını oluşturmuyor. İddialarını nasıl gerçekleştireceğini millet ile paylaşmıyor. Eğer bunlara bakarsak ÖTV kalkacak, akaryakıttan vergiyi kaldırılacak, gençler sadece tüketime yönlendirilecek. Bu tarz yollar gösteriyorlar.

Gençlere mesajları 'telefonda internette dolaşın ve üretim katılmayından' başka bir şey değil. Gençlerin kendilerini geliştirecekleri faaliyetleri desteklemiyorlar. İşte böyle bir bütçe görüşmesi yaşadık. Türkiye bölgesinde küresel bir güç aynı zaman dünyada etkisi genişleyen ve bunun için çalışmalarını sürdüren bir ülke. Bizler de bunu büyütmenin gayreti içerisindeyiz.

"Küresel güç olmasından vazgeçerseniz, IMF kapısında 1 milyar dolar için dilenirseniz, terörle mücadeleden vazgeçerseniz sizin üzerinizdeki bu baskılar derhal kalkar" bunun mesajı veriliyor. Bizler de iktisat okumuş insanlarız. Bugün doların geldiği seviye gerçek bir seviye değil. Bunu sadece biz değil bizimle irtibatı olmayan bilim adamları da bunu ifade ediyor. Bugün doların olması gereken değer 9-10 lira arası bir bant. Peki Türkiye'de dolar 16-17 liralara kadar yükselebiliyor?









