A Haber - Haberler, Son Dakika Haberleri, A Haber Canlı Yayın
05 Aralık 2025, Cuma
  • CANLI YAYIN
  • Ziraat Türkiye Kupasi
  • TÜM MANŞETLER
  • SON DAKİKA
  • ÖZEL HABER
  • VİDEO
      • Programlar
      • Gündem
      • Yaşam
      • Dünya
      • Spor
      • Ekonomi
      • Kültür Sanat
      • Teknoloji
      • Otomobil
      Özel Video Arşivden Çıkan Gerçek Haber Özel Melih Altınok ile Sebep Sonuç Satır Arası Memleket Meselesi Canan Barlas ile Gündem Toplumsal Hafıza 15 Temmuz Bir insan bir hikaye Belgesel Kuşağı Klipler Portre Erkan Tan İle Sabah Ajansı Unutma Hatırla Perde Arkası Arka Plan Banu El İle Ajans Haktan Uysal İle A Haber'de Bugün Aklın Yolu Dünya Atlası
  • GALERİ
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • DÜNYA
  • SPOR
  • ÖZEL HABER
  • MAGAZİN
  • VİRAL
  • ANALİZ
  • YAZARLAR
  • CANLI TV
    • Tv Yayınları
      • A Haber
      • A Spor
      • A Para
      • Vav TV
      • A News
      • ATV
      • A2TV
      • Minika Go
      • Minika Çocuk
      Radyo Yayınları
      • A Haber Radyo
      • A Spor Radyo
      • A Para Radyo
      • A News Radio
      • Radyo Turkuvaz
      • Turkuvaz Romantik
      • Turkuvaz Efsane
      • Vav Radyo
      • Radyo Soft
      • Radyo Energy
      • Turkuvaz Anadolu
      • Turkuvaz Musiki
      • Turkuvaz Nostalji
  • CANLI TV
    • TV YAYINLARI
      • A Haber
      • A Spor
      • A Para
      • Vav TV
      • A News
      • ATV
      • A2TV
      • Minika Go
      • Minika Çocuk
    • RADYO YAYINLARI
      • A Haber Radyo
      • A Spor Radyo
      • A Para Radyo
      • A News Radio
      • Radyo Turkuvaz
      • Turkuvaz Romantik
      • Turkuvaz Efsane
      • Vav Radyo
      • Radyo Soft
      • Radyo Energy
      • Turkuvaz Anadolu
      • Turkuvaz Musiki
      • Turkuvaz Nostalji
  • RESMİ İLAN
  • KLİPLER
  • ÖZEL VİDEO
  • A HABER RADYO
  • NAMAZ VAKİTLERİ
  • DİZİLER
    • Eski Diziler
      • Gül Masalı
      • Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz
      • Adı Sevgi
      • Kalp Yarası
      • Hercai
      • Beni Bırakma
      • Canevim
      • Gel Dese Aşk
      • Gençliğim Eyvah
      • Sen Anlat Karadeniz
      • Kimse Bilmez
      • Akıncı
      • Baş Belası
      • Bozkır Arslanı Celaleddin
      • İkimizin Sırrı
      • Maraşlı
      • Hakim
      • Bir Zamanlar Çukurova
      Kuruluş Osman
      Bir Gece Masalı
      Can Borcu
      Zembilli
      Kardelenler
      Sustalı Ceylan
      Başka Bir Gün
  • atv PROGRAMLARI
    • Müge Anlı ile Tatlı Sert Esra Erol' da Kim Milyoner Olmak İster
  • DİĞER
    • Son Dakika Özel Haber Özel Video Memurlar Yaşam Eğitim Magazin Viral Sağlık Televizyon Teknoloji Otomobil Din Tarih Klipler Analiz Portre Yazarlar
      Galeri Milyoner’de çeyrek altın sorusu ekrana kilitledi! Yarışmacının stratejik hamlesi damga vurdu Küçükçekmece’de dehşet anları! Dur ihtarına uymadı: Kadını böyle ezdi Saray sofralarından şiir dizelerine: Türk kahvesinin gizli kalmış hikayesi Cuma namazı saati ve kılınış şekli: Cuma günü hangi dua ve sureler okunur? 5 Aralık Dünya Türk Kahvesi Günü: Anlamı, ortaya çıkışı ve en güzel mesajlar Külliye’de sürpriz kabul: Başkan Erdoğan başarılı sporcularla görüştü 7 kişiye mezar olmuştu! Kocaeli’deki fabrika yangınında ihmaller zinciri Süper Lig 15. Hafta | Galatasaray-Samsunspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?
      RSS Künye Frekanslar Arşiv Yayın Akışı Gizlilik Bildirimi Ziraat Türkiye Kupası Bize Ulaşın
  • BİZE ULAŞIN

A Haber’i
Sosyal Medyada Takip Edin

  • Apple iTunes
  • Google Play
  • Huawei App Gallery
  • Bize Ulaşın
  • Künye/İletişim
  • Veri Politikası
  • Gizlilik Bildirimi
Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Haberler Gündem Haberleri Ciner Medya’nın satışı kara paradan! 350 milyon dolar bavullarla taşınmış | Süreci Mehmet Kenan Tekdağ organize etti

Ciner Medya’nın satışı kara paradan! 350 milyon dolar bavullarla taşınmış | Süreci Mehmet Kenan Tekdağ organize etti

ahaber.com.tr Haber Merkezi
Giriş: 30.09.2025 07:02
Ciner Medya’nın satışı kara paradan! 350 milyon dolar bavullarla taşınmış | Süreci Mehmet Kenan Tekdağ organize etti

Can Holding'e yönelik yürütülen kara para soruşturması Ciner Holding'e uzandı. Ciner Medya Grubu'nun satışında 350 milyon doların Ciner Holding hesaplarına, bankalara elden bavullarla taşınarak yatırıldığı belirlendi. Başsavcılık, ortak kasada toplandığı düşünülen kaynağı belirsiz paraların izini sürüyor. Öte yandan tutuklanan Can Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Can, ifadesinde satış sürecini Mehmet Kenan Tekdağ’ın organize ettiğini açıkladı.

Can Holding'e yönelik İstanbul Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na devredilen soruşturma genişliyor.

TURGAY CİNER HAKKINDA YAKALAMA KARARI

Soruşturma kapsamında 'kara para aklama', 'kaçakçılık' ve 'dolandırıcılık' suçlarından 10 kişi hakkında gözaltı kararı verilmiş, şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Can'ın da aralarında bulunduğu 6 şüpheli tutuklanırken, şirket yöneticisi Mehmet Kenan Tekdağ ise ev hapsi şeklindeki adli kontrol tedbiriyle serbest bırakılmıştı.

Can Holding'e kara para soruşturmasıCan Holding'e kara para soruşturması

Şirket sahiplerinden Mehmet Şakir Can firari olarak aranırken, operasyonda Can Holding'e ait 121 şirkete el konulmuştu.

Turgay CinerTurgay Ciner

CİNER'İN OĞLU DA GÖZALTINDA
Soruşturma, 11 Eylül'de Can Holding'e yönelik operasyonun ardından önceki gün Ciner Holding'e sıçradı. Savcılık, Turgay Ciner'in sahibi olduğu Ciner Medya TV Hizmetleri A.Ş, Show Televizyon Yayıncılık A.Ş, Habertürk Gazetecilik A.Ş, HT Spor Televizyon Yayıncılık A.Ş, C Görsel Yayınları A.Ş, Kanal 1 Görsel Televizyon Prodüksiyon A.Ş, Ciner Dijital Yayın Hizmetleri A.Ş, Boğaziçi Radyo ve Televizyon Yayıncılığı A.Ş ve C Yapım Filmcilik Prodüksiyon A.Ş isimli medya kuruluşlarının, Can Holding'e satışında suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklamaya yönelik kuvvetli şüphe ve tespitlerin bulunduğunu saptadı.

Can Holding’e kara para soruşturmasıCan Holding’e kara para soruşturması

Ciner Grubu'na ait Park Holding A.Ş, Silopi Elektrik Üretim A.Ş ve AFC İthalat A.Ş şirketlerinin yöneticileri olan 12 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Yapılan eşzamanlı operasyonda tüm şüpheliler gözaltına alındı.

Can Holding’e kara para soruşturmasıCan Holding’e kara para soruşturması

Yurtdışında olan Turgay Ciner hakkında da tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı. Operasyon kapsamında, Turgay Ciner'in oğlu Atilla Ciner, Orhan Yüksel, Gürsel Usta, İsmail Karakuzu, Yalçın Tahiroğlu, Timur Haşhaş, Kemal Gürsel Özyar, Selçuk Yeşiltaş, Ömer Çatal, Hacı Mustafa Kıraç, Çiğdem Yılmaz ve Gökhan Şen gözaltına alındı.

Can Holding’e kara para soruşturmasıCan Holding’e kara para soruşturması

KAYNAĞI BELİRSİZ PARA
Soruşturma dosyasında yer alan bilgilere göre, CİNER Holding, medya kuruluşlarının satışı için Can Holding ile 575 milyon dolara anlaştı. 350 milyon dolar Can Holding bünyesindeki Doğal Yaşam İnşaat ve Taahhüt Anonim Şirketi'nden Ciner Holding hesaplarına aktarıldı.

Sabah'ın haberine göre Para transferi iki işlemle yapıldı. İlk işlemde 300 milyon dolar, ikinci işlemde de 50 milyon dolar gönderildi. Ancak yapılan çalışmalarda, Doğal Yaşam İnşaat ve Taahhüt Anonim Şirketi'ne bu para kaynağı belirsiz şekilde girdi. Para, banka hesaplarına bavullarla taşınarak elden yatırma şeklinde sokuldu.

Can Holding’e kara para soruşturmasıCan Holding’e kara para soruşturması

Medya grubunun satışı için kimliği belirsiz kişiler üzerinden toplanan paraların ortak bir kasada toplandığının değerlendirildiği öğrenildi. Başsavcılık bu paranın kimler tarafından toplandığını mercek altına alırken, kaynağı belirsiz paranın izi sürülmeye başlandı.

Paranın kaynaklarının belirlenmesi için başsavcılık her iki şirketin de detaylı para trafiğini incelemeye aldı. Bunun için BDDK ve MASAK'tan paranın kaynağının tespit edilmesi, uluslararası para trafiğinin ortaya çıkarılması için detaylı rapor istenildi. Muvazaalı satışın arkasındaki üst düzey planlayıcıların da başsavcılığın soruşturmasının ardından ortaya çıkması bekleniyor.

Mehmet Kenan TekdağMehmet Kenan Tekdağ
'SATIŞ SÜRECİNİ TEKDAĞ ORGANİZE ETTİ'
Operasyonun ardından kaçan ve bir süre sonra yakalanan Can Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Can'a satışın nasıl yapıldığıyla ilgili sorular yönetildi. Tutuklanan Can'ın ifadesinde, Ciner Holding'den Habertürk ve Show TV'nin de aralarında bulunduğu medya grubunun alımıyla ilgili "Medya şirketlerinin alım sürecini Mehmet Kenan Tekdağ organize etti. Bu medya şirketlerini almam için de bana baskı yaptı" dediği belirtildi.

Turgay CinerTurgay Ciner

CİNER'İN İLK VUKUATI DEĞİL
Yurtdışında olduğu için hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılan Turgay Ciner'in sahibi ve yetkilisi olduğu CİNER Grup'a ait Park Holding A.Ş. ile bu holdinge bağlı AFC İthalat İhracat Turizm A.Ş, Zeyfa İthalat İhracat A.Ş ve Silopi Elektrik Üretim A.Ş isimli şirketlerine de kayyum atandı.

Ciner Medya’nın satışı kara paradan! 350 milyon dolar bavullarla taşınmış | Süreci Mehmet Kenan Tekdağ organize etti

Milyarlarca dolar değere sahip bu şirketlerle birlikte Ciner, genç yaşlarda kâğıt kaçakçılığı ile suçlanmış, 1998'de "kara para aklama" iddialarıyla gözaltına alınmıştı. Bu olaydan yalnızca beş gün sonra Mercedes kaçakçılığından 5 Park Holding yöneticisi ile birlikte gözaltına alınan Ciner hakkında 15 yıl hapis istemiyle dava açılmıştı. 2000'li yıllarda medya sektörüne adım atan Ciner'in servetinin kaynağının bir dönem Susurluk olayının kilit isimlerinden "kumarhaneler kralı" Ömer Lütfü Topal'dan geldiği iddia ediliyor.

Ciner Medya’nın satışı kara paradan! 350 milyon dolar bavullarla taşınmış | Süreci Mehmet Kenan Tekdağ organize etti


KAMU İŞLETMELERİNE RÜŞVETLE ÇÖKTÜ
Ciner'in maden ve enerjideki en önemli adımlarından biri yıllık 5 milyar kilovatsaat üretim gücündeki Çayırhan Termik Santrali'ydi. Santral ve bu santrale yakıt sağlayan kömür ocağı Ciner'e 20 Haziran 2000'de devredildi. Devir işleminin usulsüz olduğu anlaşılınca, belge altında imzası bulunan üç bürokrat rüşvet aldıkları iddiasıyla tutuklanmıştı.

Turgay Ciner - Mehmet Kenan TekdağTurgay Ciner - Mehmet Kenan Tekdağ

Ciner'in yardımcısı Erhan Aygün'ün, ihale sürecinde TEAŞ genel müdürüne 100 bin dolar, yardımcısına 30 bin dolar rüşvet verdiği belgelenmişti. Ciner son yıllarda madencilik alanındaki satın alma hamleleriyle soda külü üretim kapasitesini 9.5 milyon tona çıkardı ve dünyanın sayılı üreticileri arasında girdi. Cam ve kimyasal alanında Eti Soda, Kazan Soda Elektrik ve Park Cam şirketlerini bulunduran Ciner Grubu, Park Denizcilik çatısı altında 1997 yılından beri Hopa Limanı'nı işletiyor.

FETÖ elebaşı Fetullah GülenFETÖ elebaşı Fetullah Gülen
CİNER'DEN GÜLEN'E: EMRİNİZİ BEKLİYORUM
FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in, hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılan Turgay Ciner'i aradığı da ortaya çıkmıştı. 25 Aralık iddianamesinde yer alan bilgilere göre, FETÖ'cü polis amirleri tarafından silinmek istenen ancak geri dönüşüm programıyla getirilen Fetullah Gülen ile Turgay Ciner arasında geçen telefon görüşmesinin tapesinde Fetullah Gülen'in Ciner'e, "Ben baktım da yeğenin gelmişti görüştük burada kaldılar bir gün" dediği, Turgay Ciner'in de, Gülen'e "Ben de en kısa zaman da ziyaretinize geleceğim. Bir emriniz olursa bekliyorum" dediği ortaya çıkmıştı.

25 Aralık'ta kumpas iddianamesinde; firari savcı Muammer Akkaş'ın Turgay Ciner'i koruduğu da elde edilen bilgiler arasında yer almıştı. İddianamede, "17 Aralık operasyonunun oluşturduğu tepki ve hükûmetin reflekslerini görünce Muammer Akkaş tarafından dosyada bulunan bir takım ibarelerin çıkartılmasına, Turgay Ciner hakkındaki kısmın tamamen çıkartılmasına karar verilmiş ve bu yönde çalışmalar yapılmıştır" denilmişti.

Turgay Ciner’e yakalama kararı!Turgay Ciner’e yakalama kararı! TURGAY CİNER'E YAKALAMA KARARI!
Can Holding soruşturmasında Kemal Can tutuklandı!Can Holding soruşturmasında Kemal Can tutuklandı! CAN HOLDİNG SORUŞTURMASINDA KEMAL CAN TUTUKLANDI!
Kemal Can gözaltına alındıKemal Can gözaltına alındı KEMAL CAN GÖZALTINA ALINDI
Doğa Koleji’ne kayyum kararıDoğa Koleji’ne kayyum kararı DOĞA KOLEJİ'NE KAYYUM KARARI
Can Holding soruşturmasında flaş gelişme!Can Holding soruşturmasında flaş gelişme! CAN HOLDİNG SORUŞTURMASINDA FLAŞ GELİŞME!

Günün Manşetleri GÜNÜN MANŞETLERİ İÇİN TIKLAYIN
  • ABONE OL
DİĞER
TÜRK TELEKOM REKLAM
DR REKLAM
Finans
ahaber.com.tr
  • VİDEO
  • CANLI YAYIN
  • PROGRAMLAR
    • Düşünce Atlası
    • Yaz Boz
    • Kadraj
    • Toplumsal Hafıza
    • Canan Barlas ile Gündem
    • Arka Plan
    • Memleket Meselesi
    • Seyahatname
    • Belgesel Kuşağı
    • Diplomasi
    • Söz Teması
    • Medya Dünyası
    • İş'in sırrı
    • Dijital Çağ
    • Z Raporu
    • 1.Sayfa
  • Üye Girişi
  • Üye Ol
  • A HABER ÖZEL
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • SON DAKİKA
  • YAŞAM
  • DÜNYA
  • SPOR
  • MAGAZİN
  • VİRAL
  • TEKNOLOJİ
  • OTOMOBİL
  • DİN
  • TARİH
  • SAĞLIK
  • YAZARLAR
  • VİDEO
    • Programlar
    • Gündem
    • Yaşam
    • Dünya
    • Spor
    • Ekonomi
    • Kültür Sanat
    • Teknoloji
    • Otomobil
  • GALERİ
    • En Yeniler
    • Gündem
    • Yaşam
    • Dünya
    • Ekonomi
    • Magazin
    • Viral
    • Spor
    • Otomobil
    • Teknoloji
  • İNTERNET REKLAM
  • RSS
  • BİZE ULAŞIN
  • KÜNYE/İLETİŞİM
  • VERİ POLİTİKASI
  • KARİYER
  • FREKANSLAR
  • ARŞİV
  • YAYIN AKIŞI
  • GİZLİLİK BİLDİRİMİ
Daha Fazla Gör
  • Son dakika video izle
  • Son dakika haberleri
  • A Haber analiz
  • Gündem haberleri
  • Ekonomi haberleri
  • Otomobil haberleri
  • Namaz vakitleri
  • Hava durumu
  • İstanbul Yol durumu
  • Atv canlı yayın izle
  • Spor haberleri
  • Foto galeri
  • Son dakika emekli haberleri
  • Teknoloji haberleri
  • A Haber programlar
  • Sabah – Takvim yazarları oku
  • Kuruluş Osman izle
  • Gazete manşetleri
  • Instagram dondurma
  • "Selvi Boylum Al Yazmalım" adlı filmde Samet'i kim canlandırmıştır?
  • Dünyanın tarifeli en kısa uçuşu yaklaşık kaç kilometre uzunluğundadır?
  • Saray sofralarından şiir dizelerine: Türk kahvesinin gizli kalmış hikayesi
  • Türkiye'de Ramazan Bayramı en son hangi miladi yılda iki kere yaşanmıştır?
  • Lozan Barış Konferansı sırasında TBMM'nin hükûmet görevini yürüten icra vekilleri heyetinin başvekili kimdir?
  • Türkiye'nin kara sınırı komşusu 8 taneyken BM'ye üye 193 ülke arasında 8'den fazla kara sınırı komşusu olan kaç ülke vardır?
  • UEFA Şampiyonlar Ligi tarihinde en çok maç kaybeden ve en çok gol yiyen takım hangisidir?
  • Arnold Schwarzenegger "Dur! Yoksa Annem Ateş Edecek" filminin senaryosunu okuyup berbat bulmuş, kime filmi övüp onun oynamasına sebep olmuştur?
  • Çeyrek altın kaç gram ağırlığındadır?
  • Cuma namazı saati ve kılınış şekli: Cuma günü hangi dua ve sureler okunur?
  • 5 Aralık Dünya Türk Kahvesi Günü: Anlamı, ortaya çıkışı ve en güzel mesajlar
  • Süper Lig 15. Hafta | Galatasaray-Samsunspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?
  • A Haber
  • iPhone iPhone
  • Android Android
  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • Flipboard Flipboard
  • Youtube
  • RSS