İYİ Parti'de toplu istifa depremi: Milletvekilliği sıralarını para karşılığı satmışlar
İYİ Parti Uşak eski Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş ve yaklaşık 15 eski il ve ilçe yöneticisi İYİ Parti'den istifa ettiklerini açıkladı. Hakan Savaş, “Milletvekilliği sıralarını para karşılığı satmışlar. Akşener ve ekibi para kazanmak için parti kurmuşlar” dedi.
14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinden hezimetle çıkan muhalif kanattaki kavgaların arkası kesilmiyor. CHP'de değişimciler ve yenilenmeciler birbirini yerken İYİ Parti'de ise para karşılığı satılan vekillikler istifaları beraberinde getirdi.
İYİ Parti Uşak eski Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş ve yaklaşık 15 eski il ve ilçe yöneticisi, düzenledikleri basın toplantısıyla partiden istifa ettiklerini açıkladı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve genel merkez yöneticilerini para kazanmak için parti kurmakla ve milletvekilliği sıralarını satmakla suçlayan Savaş, "İYİ Parti Genel Merkezinde yer alan bir üst yönetici grubu, Genel Başkanın bilgisi dahilinde Anadolu'nun birçok ilinde İYİ Parti milletvekilliği sıralarını satmıştır. Bundan hiç şüphemiz yoktur. İYİ Parti'de bunu herkes bilmektedir. Zaten genel merkezde bulunan arkadaşlar da 'Biz milletvekilliği sıralarını para karşılığı satmadık' diye bir şey söylemiyor." dedi.

Hakan Savaş, "Genel Başkan Meral Akşener, İYİ Parti'nin kurucusu değildir. Entelektüel Türk milliyetçilerinin kurduğu bir partidir. Namuslu ve idealist Türk milliyetçileri, Meral Akşener'i genel başkan seçmiştir. Şu anda gelinen nokta içler acısıdır. Akşener'in yanında şu anda Gaziantep'te sahtekarlıktan ceza almış, PKK finansörü bir milletvekili, tefecilikten ceza almış bir tefeci ve milletvekilliği sırasını parayla satın almış vekiller var. Yazıklar olsun" diye konuştu.









