A Haber - Haberler, Son Dakika Haberleri, A Haber Canlı Yayın
05 Aralık 2025, Cuma
  • CANLI YAYIN
  • Ziraat Türkiye Kupasi
  • TÜM MANŞETLER
  • SON DAKİKA
  • ÖZEL HABER
  • VİDEO
      • Programlar
      • Gündem
      • Yaşam
      • Dünya
      • Spor
      • Ekonomi
      • Kültür Sanat
      • Teknoloji
      • Otomobil
      Özel Video Arşivden Çıkan Gerçek Haber Özel Melih Altınok ile Sebep Sonuç Satır Arası Memleket Meselesi Canan Barlas ile Gündem Toplumsal Hafıza 15 Temmuz Bir insan bir hikaye Belgesel Kuşağı Klipler Portre Erkan Tan İle Sabah Ajansı Unutma Hatırla Perde Arkası Arka Plan Banu El İle Ajans Haktan Uysal İle A Haber'de Bugün Aklın Yolu Dünya Atlası
  • GALERİ
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • DÜNYA
  • SPOR
  • ÖZEL HABER
  • MAGAZİN
  • VİRAL
  • ANALİZ
  • YAZARLAR
  • CANLI TV
    • Tv Yayınları
      • A Haber
      • A Spor
      • A Para
      • Vav TV
      • A News
      • ATV
      • A2TV
      • Minika Go
      • Minika Çocuk
      Radyo Yayınları
      • A Haber Radyo
      • A Spor Radyo
      • A Para Radyo
      • A News Radio
      • Radyo Turkuvaz
      • Turkuvaz Romantik
      • Turkuvaz Efsane
      • Vav Radyo
      • Radyo Soft
      • Radyo Energy
      • Turkuvaz Anadolu
      • Turkuvaz Musiki
      • Turkuvaz Nostalji
  • CANLI TV
    • TV YAYINLARI
      • A Haber
      • A Spor
      • A Para
      • Vav TV
      • A News
      • ATV
      • A2TV
      • Minika Go
      • Minika Çocuk
    • RADYO YAYINLARI
      • A Haber Radyo
      • A Spor Radyo
      • A Para Radyo
      • A News Radio
      • Radyo Turkuvaz
      • Turkuvaz Romantik
      • Turkuvaz Efsane
      • Vav Radyo
      • Radyo Soft
      • Radyo Energy
      • Turkuvaz Anadolu
      • Turkuvaz Musiki
      • Turkuvaz Nostalji
  • RESMİ İLAN
  • KLİPLER
  • ÖZEL VİDEO
  • A HABER RADYO
  • NAMAZ VAKİTLERİ
  • DİZİLER
    • Eski Diziler
      • Gül Masalı
      • Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz
      • Adı Sevgi
      • Kalp Yarası
      • Hercai
      • Beni Bırakma
      • Canevim
      • Gel Dese Aşk
      • Gençliğim Eyvah
      • Sen Anlat Karadeniz
      • Kimse Bilmez
      • Akıncı
      • Baş Belası
      • Bozkır Arslanı Celaleddin
      • İkimizin Sırrı
      • Maraşlı
      • Hakim
      • Bir Zamanlar Çukurova
      Kuruluş Osman
      Bir Gece Masalı
      Can Borcu
      Zembilli
      Kardelenler
      Sustalı Ceylan
      Başka Bir Gün
  • atv PROGRAMLARI
    • Müge Anlı ile Tatlı Sert Esra Erol' da Kim Milyoner Olmak İster
  • DİĞER
    • Son Dakika Özel Haber Özel Video Memurlar Yaşam Eğitim Magazin Viral Sağlık Televizyon Teknoloji Otomobil Din Tarih Klipler Analiz Portre Yazarlar
      Galeri Bir neslin Hafize Anası Adile Naşit’in gerçek ismi ortaya çıktı! Meğer annesi... Hafta sonu hava ters köşe yapacak: 10 kente kar yağacak! Dondurucu soğuklar kapıda Güllü’yü kızı mı öldürdü? Komşudan şok sözler: İtildiği görüntüler kameramda Milyoner’de çeyrek altın sorusu ekrana kilitledi! Yarışmacının stratejik hamlesi damga vurdu Küçükçekmece’de dehşet anları! Dur ihtarına uymadı: Kadını böyle ezdi Saray sofralarından şiir dizelerine: Türk kahvesinin gizli kalmış hikayesi Cuma namazı saati ve kılınış şekli: Cuma günü hangi dua ve sureler okunur? 5 Aralık Dünya Türk Kahvesi Günü: Anlamı, ortaya çıkışı ve en güzel mesajlar
      RSS Künye Frekanslar Arşiv Yayın Akışı Gizlilik Bildirimi Ziraat Türkiye Kupası Bize Ulaşın
  • BİZE ULAŞIN

A Haber’i
Sosyal Medyada Takip Edin

  • Apple iTunes
  • Google Play
  • Huawei App Gallery
  • Bize Ulaşın
  • Künye/İletişim
  • Veri Politikası
  • Gizlilik Bildirimi
Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Haberler Gündem Haberleri Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan başörtüsü teklifi açıklaması! Halk oylaması olacak mı?

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan başörtüsü teklifi açıklaması! Halk oylaması olacak mı?

Giriş: 24.12.2022 17:12 Güncelleme: 24.12.2022 19:30
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’dan başörtüsü teklifi açıklaması! Halk oylaması olacak mı?

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, başörtüsü teklifi ile ilgili yaptığı açıklamada, "Çok net söylüyoruz; değişiklik 400 ve üzeri bir oyla kabul edildiği zaman halk oylamasına gitmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Bakan Bozdağ, Şehit İbrahim Yılmaz Dini İhtisas Merkezi'nin açılışında, Anayasa'ya rağmen haksız ve hukuksuz bir biçimde yıllar yılı bu ülkede kadınların bir kısmının çalışmalarının, dini inancı sebebiyle tercih ettiği kıyafeti yüzünden elinden alındığını söyledi.

Bu haksızlığı da ortadan kaldırdıklarını belirten Bozdağ, şu anda bu ülkede çalışan kadınlar içerisinde başı açık, başı örtülü ayrımı olmadığını vurguladı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’dan başörtüsü teklifi açıklaması! Halk oylaması olacak mı?

"ANAYASAL GÜVENCE GETİRELİM"

Bu milletin evlatlarının, kıyafet konusunda arasında hiçbir sorun olmadığını dile getiren Bozdağ, şunları kaydetti:

"Sorun bu ülkeyi yönetenlerin zihniyetinde, kafasında. İktidar olanların o dönemdeki ilkel anlayışlarıdır. Sorunun olmadığını 2013'ten bu yana yaşanan hürriyet ortamında hep beraber gördük. İnşallah bundan sonra Türkiye böylesi ortamlara yeniden dönmesin istiyorum. Sayın Kılıçdaroğlu da 'Endişe var.' diyor. Yeniden dönülür mü, dönülmez mi diye bir kanun teklifi Meclise sundu. Sayın Cumhurbaşkanı'mız da dedi ki 'Madem öyle biz bunu daha üst bir güvenceye kavuşturalım. Anayasal güvence getirelim. Bundan sonra bu konu kalıcı olarak Türkiye'nin gündeminden çıksın.' dedi ve Anayasa teklifiyle ilgili hazırlıklarımızı yaptık, tamamlandı. Teklif, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına sunuldu. İnşallah Türkiye Büyük Millet Meclisi bu konuda büyük bir uzlaşmayla bu teklifi kanunlaştırır. 'Kanun yeter, Anayasa'ya lüzum yok' diyenler, rahmetli Özal'ın Yüksek Öğretim Kanunu'na koyduğu ek 17'nci madde var. Yürürlükte hala, ne diyor? 'Kanunlara aykırı olmamak kaydıyla yüksek öğretim kurumlarında kılık kıyafet serbesttir' diyor. Doksanlı yıllarda, bu serbesttir diyen hükme rağmen Yükseköğretim Kurumlarında ikna odaları kurulmadı mı? Kanun, süs gibi kaldı. Uygulama kanunu tanımadı. Bırak uygulamayı, idareyi, Danıştay tanımadı kanunu. Bırakın Danıştay'ı, kanunu korumakla görevli Anayasa Mahkemesi tanımadı kanunu."

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’dan başörtüsü teklifi açıklaması! Halk oylaması olacak mı?

"400 VE ÜZERİ BİR OYLA KABUL EDİLDİĞİ ZAMAN HALK OYLAMASINA GİTMEYECEĞİZ"

Kanunun bu meseleyi çözmede kafi olmadığını vurgulayan Bozdağ, öyleyse kanundan daha güçlü bir yasal metne yani anayasal güvenceye ihtiyaç olduğunu söyledi.

O yüzden bu meselenin Türkiye'nin gündeminden kalıcı olarak çıkmasını istemeleri halinde yolun belli olduğunu belirten Bozdağ, şöyle devam etti:

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’dan başörtüsü teklifi açıklaması! Halk oylaması olacak mı?

"Anayasa değişikliğini yaparak bu meseleyi artık Türkiye'nin gündeminden kalıcı olarak çıkarabilirsin. Umar ve dilerim ki Türkiye Büyük Millet Meclisinin saygın üyeleri bu değişiklik teklifini 400'ün üzerinde bir oyla kabul ederek yasalaşır. Buradan şunu da ifade etmek isterim, Sayın Cumhurbaşkanı'mız da ifade etti, ben de tekrar etmek isterim. Bazıları '400'ün üzerinde bir kabul ile Meclis'ten geçerse dahi bu değişiklik halk oylamasına götürülecek, biz bu nedenle karşıyız.' diye konuşabilir, konuşanlar da var. Çok net söylüyoruz; değişiklik 400 ve üzeri bir oyla kabul edildiği zaman halk oylamasına gitmeyeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanı'mız da halk oylamasına götürmeyeceğini ifade etti. Ancak 400'ün altında 360'ın üstünde kalırsa bunu düşünürüz dedi. Neden? O zaman da Türk halkı şunu diyebilir, 'Meclis 400'le kabul etmedi, bana gelseydin ben kabul ederdim' diyebilir. Bu açıdan da 400 ve üzeri bir kabul olduğu takdirde Cumhurbaşkanı'mızın halk oylamasına götürmeyeceğini açıkladığını buradan bir kez daha tekrar etmek isterim. Bunun arkasına kimse sığınmasın. 400 ve üzeri kabul olduğunda Resmi Gazete'de yayımlanır, yasalaşır ve bu konuda Türkiye'nin gündeminden kalıcı bir şekilde çıkmış olur. Umarız ki bu konudaki mutabakat Parlamentoda sağlanır ve Türk Parlamentosu 27'inci dönemi, Türkiye için örnek bir uzlaşmayı hayata geçirir."

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’dan başörtüsü teklifi açıklaması! Halk oylaması olacak mı?

"DİYANET, ATATÜRK'ÜN KURDUĞU ÖNEMLİ BİR KURUM"

Bakan Bozdağ, konuşmasında Diyanet İşleri Başkanlığının Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu önemli bir kurum olduğunu söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığının, toplumun din konusunda sağlıklı aydınlatılması, sahih dini bilgiye ulaşılması konusunda en önemli görevi üstlendiğini vurgulayan Bozdağ, "Diyanet İşleri Başkanlığı'mız, Türkiye'nin ve Türk halkının birlik ve dirliğini sağlayan en önemli kuruluşların başındadır. Birlik ve dirliğimizin adeta çimentosu mesabesinde önemli bir görevi ifa etmektedir. Memleketin dört bir yanında milletine ve devletine hizmet edenler, memleket dara düştüğünde de imdada koşan yine bu camianın çok saygın üyeleridir." diye konuştu.

Bozdağ, Diyanet İşleri Başkanlığının ve İlahiyat Fakültelerinin dinin sahih kaynaklardan ve doğru kalemlerden öğretilmesi konusunda üstlendikleri rolün çok kıymetli olduğunu dile getirerek şöyle devam etti:

"Bu, ülkede FETÖ terör örgütünün zuhur etmesi ve FETÖ vari terör örgütlerinin oluşmaması için de son derece önem arz etmektedir. Dünyada Müslümanların ve İslam'ın, terörle, şiddetle, kötü kötü hadiselerle yan yana adının yazılmaması için de bunun son derece önemli olduğunu ifade etmek isterim. Elbette ki bu konuda üzerine vazife düşenler, gereklerini yapacaklar, milletimizi doğru bilgilendirme hususunda gayreti, çabayı artıracaklardır."

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’dan başörtüsü teklifi açıklaması! Halk oylaması olacak mı?

"AYASOFYA'NIN ZİNCİRLERİ KIRILDI"

Bozdağ, AK Parti'nin din ve vicdan hürriyeti konusunda ülkede yaşanan sorunları çözmek, din ve vicdan hürriyetini Türkiye'de tam anlamıyla hayata geçirmek açısından da ciddi adımlar attığını anımsattı.

Ayasofya'nın vasfının değiştirilerek 84 yıl müze olarak kullanıldığını anlatan Bozdağ, şunları söyledi:

"2021'in Temmuz ayında muhterem Diyanet İşleri Başkanlığı'mızın riyasetinde kılınan cuma namazıyla beraber Ayasofya zincirleri kırıldı. Yeniden ibadete açıldı, ceddimiz Fatih Sultan Mehmet Han'ın vakfiyesine dönüldü. Çok net söylüyorum; eğer Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde, Türkiye'nin yönetimi cumhurbaşkanımızda olmasaydı, bu piyasada gezen 6'lı masanın etrafında ve başka yerde olan, hatta AK Parti'nin içinde olanları da katarak söylüyorum, ben de dahil, 'Şimdi zamanı değil. Hele biraz daha bekleyelim. Vakit biraz daha olgunlaşsın. Şartlar iyi değil diye diye' emin olun şu dediklerimin hiçbirini hayata geçiremezdik. Cumhurbaşkanı'mız Sayın Erdoğan değil de başka birisi Türkiye'de adı geçen herkesi kastederek söylüyorum, Türkiye'nin cumhurbaşkanı başkası olsaydı, Allah için elinizi vicdanınıza koyun, cevap verin. Ayasofya'yı müzelikten çıkarıp ibadethaneye çevirmeyi bırakın hayata geçirmeyi, düşünmeye cüret edebilir mi? Vallahi edemezler. İşte böylesi büyük bir cesur liderin önderliğinde din ve vicdan hürriyetine ilişkin Anayasa'mızda yer alan kurallar yeniden Anayasa'nın ruhuna uygun hayata geçirilirken, bu milletin manevi değerlerine vurulan zincirler de bir bir kırıldı. İnşallah bu zincirleri yeniden takmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecek."

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’dan başörtüsü teklifi açıklaması! Halk oylaması olacak mı?

"EĞİTİM MERKEZLERİ KAYNAŞMAYA VESİLE OLUYOR"

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da Türkiye'de 32 eğitim merkezlerinin bulunduğunu, bunlardan 12'sinin yüksek ihtisas merkezi, diğerlerinin dini ihtisas merkezleri olduğunu dile getirdi.

Yozgat Dini İhtisas Merkezi'nde 200 öğrencinin en az 6 ay eğitim alacağını belirten Erbaş, şunları kaydetti:

"6 aylık eğitimden sonra sınav yapacağız. O sınavda başarılı olanlar imam olacak, Kur'an kursu öğreticisi olacaklar, müezzin kayyum olacaklar. Eğitimlerimiz 6 aydan başlıyor, 3 yıla kadar devam ediyor. Vaizlerimizin ve müftülerimizin de eğitim süresi 3 yıl. İmam hatip mezunu, hafız imam hatip mezunu, ön lisans ilahiyat mezunları ve ilahiyat fakültesi mezunları diplomalarına göre Diyanet Eğitim Diyanet Akademisi'nde değişik sürelerde eğitim alacaklar."

Merkezlere 80 ilden hocaların geleceğini ifade eden Erbaş, "Eğitim merkezleri büyük bir kaynaşmaya da vesile oluyor. Diğer 80 ilden mutlaka buraya hocalarımız gelecek. Böyle de bir tecrübe paylaşımına, kültür paylaşımına, coğrafi durumuna göre illerimizin kendilerine göre kültürleri var, o kültürleri buraya taşıyacaklar. Tıpkı üniversiteler gibi." dedi.

Konuşmaların ardından Şehit İbrahim Yılmaz Dini İhtisas Merkezi'nin açılış kurdelesi kesildi.

TBB Genel Kurulu’nda başörtüsü skandalı!TBB Genel Kurulu’nda başörtüsü skandalı! TBB GENEL KURULU'NDA "BAŞÖRTÜSÜ" SKANDALI!
Türkiye Barolar Birliği’nin toplantısında başörtüsü hazımsızlığıTürkiye Barolar Birliği’nin toplantısında başörtüsü hazımsızlığı TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ'NİN TOPLANTISINDA BAŞÖRTÜSÜ HAZIMSIZLIĞI
Saadet’ten Cumhur İttifakı’na anayasa desteğiSaadet’ten Cumhur İttifakı’na anayasa desteği SAADET'TEN CUMHUR İTTİFAKI'NA ANAYASA DESTEĞİ
TİP’li Sera Kadıgil’in başörtüsü rahatsızlığıTİP’li Sera Kadıgil’in başörtüsü rahatsızlığı TİP'Lİ SERA KADIGİL'İN BAŞÖRTÜSÜ RAHATSIZLIĞI
Başkan Erdoğan’dan referendum sinyaliBaşkan Erdoğan’dan referendum sinyali BAŞKAN ERDOĞAN'DAN "REFERENDUM" SİNYALİ

Günün Manşetleri GÜNÜN MANŞETLERİ İÇİN TIKLAYIN
  • ABONE OL
DİĞER
TÜRK TELEKOM REKLAM
DR REKLAM
Finans
ahaber.com.tr
  • VİDEO
  • CANLI YAYIN
  • PROGRAMLAR
    • Düşünce Atlası
    • Yaz Boz
    • Kadraj
    • Toplumsal Hafıza
    • Canan Barlas ile Gündem
    • Arka Plan
    • Memleket Meselesi
    • Seyahatname
    • Belgesel Kuşağı
    • Diplomasi
    • Söz Teması
    • Medya Dünyası
    • İş'in sırrı
    • Dijital Çağ
    • Z Raporu
    • 1.Sayfa
  • Üye Girişi
  • Üye Ol
  • A HABER ÖZEL
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • SON DAKİKA
  • YAŞAM
  • DÜNYA
  • SPOR
  • MAGAZİN
  • VİRAL
  • TEKNOLOJİ
  • OTOMOBİL
  • DİN
  • TARİH
  • SAĞLIK
  • YAZARLAR
  • VİDEO
    • Programlar
    • Gündem
    • Yaşam
    • Dünya
    • Spor
    • Ekonomi
    • Kültür Sanat
    • Teknoloji
    • Otomobil
  • GALERİ
    • En Yeniler
    • Gündem
    • Yaşam
    • Dünya
    • Ekonomi
    • Magazin
    • Viral
    • Spor
    • Otomobil
    • Teknoloji
  • İNTERNET REKLAM
  • RSS
  • BİZE ULAŞIN
  • KÜNYE/İLETİŞİM
  • VERİ POLİTİKASI
  • KARİYER
  • FREKANSLAR
  • ARŞİV
  • YAYIN AKIŞI
  • GİZLİLİK BİLDİRİMİ
Daha Fazla Gör
  • Son dakika video izle
  • Son dakika haberleri
  • A Haber analiz
  • Gündem haberleri
  • Ekonomi haberleri
  • Otomobil haberleri
  • Namaz vakitleri
  • Hava durumu
  • İstanbul Yol durumu
  • Atv canlı yayın izle
  • Spor haberleri
  • Foto galeri
  • Son dakika emekli haberleri
  • Teknoloji haberleri
  • A Haber programlar
  • Sabah – Takvim yazarları oku
  • Kuruluş Osman izle
  • Gazete manşetleri
  • Instagram dondurma
  • Hafta sonu hava ters köşe yapacak: 10 kente kar yağacak! Dondurucu soğuklar kapıda
  • "Selvi Boylum Al Yazmalım" adlı filmde Samet'i kim canlandırmıştır?
  • Dünyanın tarifeli en kısa uçuşu yaklaşık kaç kilometre uzunluğundadır?
  • Saray sofralarından şiir dizelerine: Türk kahvesinin gizli kalmış hikayesi
  • Türkiye'de Ramazan Bayramı en son hangi miladi yılda iki kere yaşanmıştır?
  • Lozan Barış Konferansı sırasında TBMM'nin hükûmet görevini yürüten icra vekilleri heyetinin başvekili kimdir?
  • Türkiye'nin kara sınırı komşusu 8 taneyken BM'ye üye 193 ülke arasında 8'den fazla kara sınırı komşusu olan kaç ülke vardır?
  • UEFA Şampiyonlar Ligi tarihinde en çok maç kaybeden ve en çok gol yiyen takım hangisidir?
  • Arnold Schwarzenegger "Dur! Yoksa Annem Ateş Edecek" filminin senaryosunu okuyup berbat bulmuş, kime filmi övüp onun oynamasına sebep olmuştur?
  • Çeyrek altın kaç gram ağırlığındadır?
  • Cuma namazı saati ve kılınış şekli: Cuma günü hangi dua ve sureler okunur?
  • 5 Aralık Dünya Türk Kahvesi Günü: Anlamı, ortaya çıkışı ve en güzel mesajlar
  • A Haber
  • iPhone iPhone
  • Android Android
  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • Flipboard Flipboard
  • Youtube
  • RSS