Son dakika: Başkan Erdoğan Katar dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtladı! Kemal Kılıçdaroğlu'na 'TÜİK' tepkisi: Çok zavallı adam
Son dakika haberi... Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Katar ziyareti sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yeni ekonomi planıyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Erdoğan, "Biz bir defa yüksek faize kesinlikle inanmıyoruz. Düşük faiz politikasıyla kuru da enflasyonu da aşağı çekeceğiz ve bunu düzenleyeceğiz. Kesinlikle yüksek faizin, zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapan bir anlayış olduğuna inanıyorum. Buna asla müsaade edemeyiz." dedi. TÜİK'in randevu vermediği halde görüşmeye giden Kemal Kılıçdaroğlu'na "Çok zavallı bu adam" diyen Başkan Erdoğan, "CHP’ye gönül veren tüm kardeşlerime de özellikle sesleniyorum, acaba böyle bir adama nereye kadar sabredeceksiniz?" ifadelerini kullandı. Avrupa Birliği'ne Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş tepkisi gösteren Başkan Erdoğan, "Bizim yargımızın vermiş olduğu kararın üzerinde biz, Avrupa Birliği kararı tanımıyoruz." açıklamasında bulundu.
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Katar ziyaretinin ardından gazetecilere gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı. Başkan Erdoğan, stokçular, kur hareketlerii CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Meclis'te yaptığı skandal el hareketine ilişkin birçok konuda merak edilen sorulara yanıt verdi.
Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları şu şekilde:
PROF. DR. ŞABAN TEOMAN DURALI'YA BAŞSAĞLIĞI
Sözlerimin hemen başında, ebediyete irtihal eden değerli hocamız Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı Beyefendiye Allah'tan rahmet diliyorum. Rabbim taksiratını hasenata tebdil etsin; cennetiyle, cemaliyle müşerref kılsın. Oğlu Deniz'le görüşerek başsağlığı dileklerimi ilettim. Teoman Hoca gerçekten felsefe alanında ülkemizin müstesna isimlerinden biriydi. Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülüne de layık görülmüştü. Çok dinç bir dimağa sahipti. Teoman Duralı hocamızı ilmiyle, birikimiyle, yetiştirdiği öğrencileriyle ülkemizin kültür hazinesine yaptığı eşsiz katkılarla daima hayırla yâd edeceğiz. Milletimize, talebelerine, ailesine başsağlığı diliyorum. Rabbim makamını âli, mekanını cennet eylesin diyorum. Rabbim inşallah cennetinde bizleri haşr-u cem eyler.

"TÜRKİYE-KATAR İLİŞKİLERİ ÇOK DAHA FARKLI BİR ZEMİNE KAVUŞMUŞ OLDU"
Aziz kardeşim Katar Emiri Şeyh Temim'in davetine icabetle Yüksek Stratejik Komitemizin Yedinci toplantısını Doha'da gerçekleştirdik. Değerli Kardeşim Şeyh Temim'le ikili ve heyetler arası olmak üzere son derece verimli görüşmeler yaptık. Katar'la iş birliğimizin derinleştirilmesi ve yeni alanlara genişletilmesi hususunda karşılıklı siyasi irademizi teyit ettik. Yaptığımız anlaşmalarla birlikte Türkiye-Katar ilişkileri çok daha farklı bir zemine kavuşmuş oldu. İkili ilişkilerimizde son yıllarda kaydedilen mesafeden duyduğumuz memnuniyeti karşılıklı olarak dile getirdik. Bölgesel ve küresel meselelere yönelik tutumlarımızın örtüştüğünü bir kez daha müşahede ettik.

"15 ANLAŞMANIN İMZA TÖRENİNİ YAPTIK"
Farklı alanlarda iş birliğimizi daha da güçlendirecek 15 anlaşmanın imza törenini yaptık. Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite Yedinci Toplantısı Ortak Bildirisini imzaladık. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ile Katar İş İnsanları Derneği, KOSGEB ile Katar Kalkınma Bankası, AFAD ile Katar Sivil Savunma Genel Müdürlüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Katar Vakıflar ve İslam İşleri Bakanlığı mutabakat zaptı imzaladı. Sağlık ve tıp bilimleri, kültür, gençlik ve spor ile standardizasyon alanlarındaki iş birliklerimizin uygulama programlarını imza altına aldık. Büyük çaplı organizasyonların yerine getirilmesine ve Antalya Diplomasi Forumu ile Doha Forum arasında kurumsal iş birliği tesis edilmesine yönelik anlaşmaların yanı sıra protokol alanında iş birliği mutabakat zaptını da imzaladık. Ayrıca Anadolu Ajansı ile Katar Haber Ajansı, Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi ile Qatar Debate, İbn Haldun Üniversitesi ile Katar Üniversitesi de iş birliği anlaşması imzaladı.

















