Son dakika: Çiftlik Bank vurguncusu Mehmet Aydın evrakları polise teslim etti! Tosuncuk Bitcoin'den vurgun mu yaptı?
Son dakika haberine göre: Cumartesi akşamı Türkiye'ye getirilen 'Tosuncuk' lakaplı Çiftlik Bank vurguncusu Mehmet Aydın, yanında getirdiği şirketine ilişkin evrakları polise teslim etti. Aydın, detaylı incelemenin ardından polisin sorularını tek tek yanıtlayacak. Öte yandan Tosuncuk’un Brezilya’da hakkında verilen ‘sınır dışı kararı’ üzerine teslim olmak zorunda kaldığı ortaya çıktı.
Çiftlik Bank vurguncusu Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın önceki gece İstanbul'a getirildi ve gözaltında kalacağı İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesi'ndeki Mali Suçlarla Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Şirketle ilgili mağdurların bilgilerinin de içerisinde olduğu fiziki ve dijital evrakları Aydın'dan teslim alan İstanbul Polisi, detaylı incelemeye başladı.

Belgelerin, mağdurların şikayetleri üzerine Aydın'a açılan davalar kapsamında, MASAK müfettişleri tarafından incelenen evraklarla ve yazılan raporlarla karşılaştırılacağı öğrenildi. Sonrasında ise Mehmet Aydın'a yöneltilecek soruların hazırlanacağı ve incelemelerin tamamlanmasıyla birlikte Mehmet Aydın'ın resmi ifade işlemlerine başlanılacağı bilgisine ulaşıldı.

'BORÇLARIMIN KALANINI DA ÖDEYECEĞİM'
Öte yandan gece boyu nezarethanede dinlenen Mehmet Aydın'ın dün sabah avukatlar eşliğinde sözlü olarak alınan ilk ifadesinde "Ailem, çevresinden ve mağdurlardan çok tepki gördü. Ben de ailemle bu konuda çok fazla sorun yaşadığım için teslim olmaya karar verdim. Borçların bir bölümünü ödedim. Alacaklıların listesini ve şirketle ilgili belgeleri de yanımda getirdim. Borçların kalan bölümlerini de ödeyeceğim" dediği iddia edildi.










