Osmanlı sarayının gizli lezzeti: Çin’den gelen enerji kaynağı kebap! Tek lokması...
Pazar tezgahlarında baharın gelmesiyle birlikte taze meyve ve sebzelerin görünmeye başlamasıyla sofralarımız renkleniyor. Bu mevsimde dikkat çeken ve ilgi gören meyvelerden biri de "Malta eriği" olarak bilinen yeni dünya meyvesi. Geçmişi Osmanlı dönemine kadar uzanan Malta eriği, özellikle lezzetiyle olduğu kadar sağlık açısından da önemli faydalar sunuyor. Tüm detaylar haberimizde...
- Giriş Tarihi: 11:26 | 13.05.2024
- Güncelleme Tarihi: 11:28 | 13.05.2024
Gaziantep mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olan Yeni Dünya Kebabı'nın kökeni, büyük ihtimalle Orta Asya'ya dayanıyor. Yüzyıllar önce Anadolu'ya taşınan bu özel tarif, Gaziantep'te yeniden şekillenerek bölgenin kültürüne özgü bir hal aldı. Kebapta kullanılan ana malzeme olan yeni dünya (malta eriği), adını Amerika kıtasına benzetmesiyle bilinse de aslında Güney Çin kökenlidir.