Konserve gıdalardaki ölümcül tehlikeye dikkat!
Evde bilinçsizce hazırlanan konserve gıdalar için ölümcül bir zehirlenme türü olan 'Botulismus Vaka'sı uyarısı yapıldı.
- Giriş Tarihi: 11:53 | 24.09.2017
- Güncelleme Tarihi: 11:58 | 24.09.2017
Pek çok kişi meyve ve sebzeleri mevsim dışında da tüketmek istediği için geleneksel yöntemlere başvurarak evlerde konserve yapmayı tercih ediyor. Ancak, her gıda ürününün bilinçli işlem görmesi gerektiğini belirten Yaşar Üniversitesi MYO Gıda İşleme Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ruhan Aşkın Uzel, "Yapılan bilinçsiz işlemler, konserve gıdalar için ölümcül bir zehirlenme türü olan botulismus vakasına neden olabilmekte" uyarısında bulundu.