A HABER GALERİ
4 gün öncesinden soğan, biber, tuz ve çeşitli baharatlarla terbiye ediliyor! O ilimizin tescilli lezzeti
Erzurum'da yüksek rakımda yetişen koyun ve kuzuların etiyle yapılan, özel baharatlarla hazırlanarak odun ateşinde pişirilen cağ kebabı, ramazanda da tüketiliyor. 22 Şubat 2010'da coğrafi işaretle tescillenen lezzeti cağ kebabının yapıldığı et, pişirilmeden yaklaşık 4 gün öncesinden soğan, biber, tuz ve çeşitli baharatlarla terbiye ediliyor.
Giriş: 28.04.2022
10:24
- 4
- 23
4 gün öncesinden soğan, biber, tuz ve çeşitli baharatlarla terbiye ediliyor! O ilimizin tescilli lezzeti
![4 gün öncesinden soğan, biber, tuz ve çeşitli baharatlarla terbiye ediliyor! O ilimizin tescilli lezzeti](https://iaahbr.tmgrup.com.tr/36d96f/0/0/0/0/0/0?u=https://iahbr.tmgrup.com.tr/album/2022/04/28/1651129882879.jpg&mw=730)
Ramazan ayında da kentteki birçok işletme, iftarda müşterilerine cağ kebabı sunuyor.
- 5
- 23
4 gün öncesinden soğan, biber, tuz ve çeşitli baharatlarla terbiye ediliyor! O ilimizin tescilli lezzeti
![4 gün öncesinden soğan, biber, tuz ve çeşitli baharatlarla terbiye ediliyor! O ilimizin tescilli lezzeti](https://iaahbr.tmgrup.com.tr/bb6f75/0/0/0/0/0/0?u=https://iahbr.tmgrup.com.tr/album/2022/04/28/1651129880495.jpg&mw=730)
KOYUN VE KUZU ETİNDEN YAPILIYOR
Cağ kebabı ustalarından Şakir Aktaş, AA muhabirine, cağın Erzurum'a has bir kebap olduğunu söyledi.
Kebabın koyun ve kuzu etinden yapıldığını, kendilerinin işletmede yaptıkları cağda kuzu eti kullandıklarını anlatan Aktaş, odun ateşinde yavaş yavaş pişen kebabın lezzetinin arttığını belirtti.