A Haber - Haberler, Son Dakika Haberleri, A Haber Canlı Yayın
06 Aralık 2025, Cumartesi
  • CANLI YAYIN
  • Ziraat Türkiye Kupasi
  • TÜM MANŞETLER
  • SON DAKİKA
  • ÖZEL HABER
  • VİDEO
      • Programlar
      • Gündem
      • Yaşam
      • Dünya
      • Spor
      • Ekonomi
      • Kültür Sanat
      • Teknoloji
      • Otomobil
      Özel Video Arşivden Çıkan Gerçek Haber Özel Melih Altınok ile Sebep Sonuç Satır Arası Memleket Meselesi Canan Barlas ile Gündem Toplumsal Hafıza 15 Temmuz Bir insan bir hikaye Belgesel Kuşağı Klipler Portre Erkan Tan İle Sabah Ajansı Unutma Hatırla Perde Arkası Arka Plan Banu El İle Ajans Haktan Uysal İle A Haber'de Bugün Aklın Yolu Dünya Atlası
  • GALERİ
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • DÜNYA
  • SPOR
  • ÖZEL HABER
  • MAGAZİN
  • VİRAL
  • ANALİZ
  • YAZARLAR
  • CANLI TV
    • Tv Yayınları
      • A Haber
      • A Spor
      • A Para
      • Vav TV
      • A News
      • ATV
      • A2TV
      • Minika Go
      • Minika Çocuk
      Radyo Yayınları
      • A Haber Radyo
      • A Spor Radyo
      • A Para Radyo
      • A News Radio
      • Radyo Turkuvaz
      • Turkuvaz Romantik
      • Turkuvaz Efsane
      • Vav Radyo
      • Radyo Soft
      • Radyo Energy
      • Turkuvaz Anadolu
      • Turkuvaz Musiki
      • Turkuvaz Nostalji
  • CANLI TV
    • TV YAYINLARI
      • A Haber
      • A Spor
      • A Para
      • Vav TV
      • A News
      • ATV
      • A2TV
      • Minika Go
      • Minika Çocuk
    • RADYO YAYINLARI
      • A Haber Radyo
      • A Spor Radyo
      • A Para Radyo
      • A News Radio
      • Radyo Turkuvaz
      • Turkuvaz Romantik
      • Turkuvaz Efsane
      • Vav Radyo
      • Radyo Soft
      • Radyo Energy
      • Turkuvaz Anadolu
      • Turkuvaz Musiki
      • Turkuvaz Nostalji
  • RESMİ İLAN
  • KLİPLER
  • ÖZEL VİDEO
  • A HABER RADYO
  • NAMAZ VAKİTLERİ
  • DİZİLER
    • Eski Diziler
      • Gül Masalı
      • Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz
      • Adı Sevgi
      • Kalp Yarası
      • Hercai
      • Beni Bırakma
      • Canevim
      • Gel Dese Aşk
      • Gençliğim Eyvah
      • Sen Anlat Karadeniz
      • Kimse Bilmez
      • Akıncı
      • Baş Belası
      • Bozkır Arslanı Celaleddin
      • İkimizin Sırrı
      • Maraşlı
      • Hakim
      • Bir Zamanlar Çukurova
      Kuruluş Osman
      Bir Gece Masalı
      Can Borcu
      Zembilli
      Kardelenler
      Sustalı Ceylan
      Başka Bir Gün
  • atv PROGRAMLARI
    • Müge Anlı ile Tatlı Sert Esra Erol' da Kim Milyoner Olmak İster
  • DİĞER
    • Son Dakika Özel Haber Özel Video Memurlar Yaşam Eğitim Magazin Viral Sağlık Televizyon Teknoloji Otomobil Din Tarih Klipler Analiz Portre Yazarlar
      Galeri Yaprak Dökümü’nün Ali Rıza’sı Halil Ergün acil ameliyata alındı! O illerde yaşayanlar dikkat! MGM’den kuvvetli yağış, kar ve fırtına uyarısı: 8 ilde sarı ve turuncu kodlu alarm Türkiye dahil 8 ülkenin Dışişleri’nden İsrail’in işgal planına tepki Beyin yakan soru! Otobüs hangi yöne gidiyor? Sadece yüzde 2’lik kesim biliyor Sadece bir bardak! Yaşam kalitenizi anında artıracak: Herkesin mutfağında var Taşacak Bu Deniz Mikail kim? Rami Narin kaç yaşında, nereli? Hangi dizilerde oynadı? Mahkemeden Ekrem İmamoğlu kararı! Tahliye talebi reddedildi Başkan Erdoğan’dan Kadın Zirvesi programı öncesi stantlara ziyaret!
      RSS Künye Frekanslar Arşiv Yayın Akışı Gizlilik Bildirimi Ziraat Türkiye Kupası Bize Ulaşın
  • BİZE ULAŞIN

A Haber’i
Sosyal Medyada Takip Edin

  • Apple iTunes
  • Google Play
  • Huawei App Gallery
  • Bize Ulaşın
  • Künye/İletişim
  • Veri Politikası
  • Gizlilik Bildirimi
Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Haberler Ekonomi Haberleri Memurun zammını Hakem Kurulu belirleyecek | Bakan Vedat Işıkhan duyurdu: Hizmet kollarında anlaşma tamam

Memurun zammını Hakem Kurulu belirleyecek | Bakan Vedat Işıkhan duyurdu: Hizmet kollarında anlaşma tamam

ahaber.com.tr Haber Merkezi
Giriş: 20.08.2025 10:09 Güncelleme: 20.08.2025 15:09
Memurun zammını Hakem Kurulu belirleyecek | Bakan Vedat Işıkhan duyurdu: Hizmet kollarında anlaşma tamam

Memur-Sen ile Kamu İşveren Heyeti arasındaki 8. Toplu Sözleşme görüşmelerinde uzlaşma sağlanamadı. Yasa gereği uzlaşma süresi doldu ve süreç Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na taşındı. Hükümetin son teklifi, 2026 için ilk altı ay %11, ikinci altı ay %7; 2027 için ise her iki dönem %4 zam ve taban aylıklarına bin lira iyileştirmeyi içeriyordu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da 8. Dönem Toplu İş Sözleşmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan, "Her iki taraf da Hakem Kurulu'nun kararına saygılı olacak." dedi. Bakan Işıkhan ayrıca memur hizmet kollarında anlaşma sağlandığını açıkladı. Peki, en düşük memur maaşı ne olacak? Mali Müşavir Serkan Kumdakçı, A Haber’de süreci anlattı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kamu toplu sözleşme sürecine ilişkin, "Oransal zamla ilgili olarak şimdi burada mutabakat sağlayamadığımız için tahkim süreci söz konusu. Karar, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na ait olacaktır." dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğinde yürütülen 8. Dönem Kamu Toplu Sözleşme görüşmeleri kapsamında Kamu İşveren Heyeti ile Memur-Sen, memur ve memur emeklilerinin genelini ilgilendiren zam oranında anlaşamazken, 11 hizmet kolunda Kamu İşveren Heyeti ile yetkili sendikalar arasında uzlaşma sağlandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda 11 hizmet koluna ilişkin imza töreni düzenlendi.

BAKAN IŞIKHAN'DAN FLAŞ AÇIKLAMA

Bakan Işıkhan, imza töreninde yaptığı konuşmada, 2 yıl önce gerçekleştirilen düzenlemeler gibi bu sene de hizmet kollarında önemli kazanımlar sağlandığını belirtti.

Söz konusu toplu sözleşme sürecinin, 6,5 milyona yakın kamu görevlisi ve emekli için hayırlı olmasını dileyen Işıkhan, Başkan Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye Yüzyılı'na uygun bir çalışma hayatı kapsamında kamu personelinin hem mali hem de sosyal haklarının güçlendirildiğini kaydetti.

"SÜREÇ KARŞILIKLI ANLAYIŞLA YÜRÜTÜLDÜ"
Işıkhan, törenin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, toplu sözleşme süreçlerinde bugün hizmet kollarıyla yapılan görüşmelerin "nihayete ermiş durumda" olduğunu söyledi.

Kamu İşveren Heyetinin sendika başkanlarıyla hizmet kollarına ilişkin müzakereleri sosyal diyalog ve karşılıklı anlayışla yürüttüklerini belirten Işıkhan, her hizmet koluyla ayrı ayrı görüştüklerini ve memurların haklarını genişletmek için yoğun mesai harcadıklarını kaydetti.

Işıkhan, şöyle devam etti: "Yaklaşık 25 gün süren bu çalışmalarımız neticesinde değerli arkadaşlarım, çalışmalarımızı iki perspektifte sürdürdük. Birincisi genel oransal zam, bir diğeri ise hizmet kolları. Bu uzun mesailer neticesinde bugün 11 hizmet kolunun tamamında imzalarımızı attık. Kamu personelinin geneline ilişkin ve hizmet kollarındaki sendikalarımızda büyük oranda uzlaşma sağladığımızı ifade etmek isterim. 4 milyondan fazla çalışanımız bu sendikalarımızın çatısı altında, hizmet kolları çatısı altında çalışmalarını sürdürmekte."

"KARARA HEPİMİZ SAYGI GÖSTERECEĞİZ"
Tüm kamu görevlilerinin hizmet kollarındaki çalışmalarına teşekkür eden Işıkhan, "Oransal zamla ilgili olarak şimdi burada mutabakat sağlayamadığımız için tahkim süreci söz konusu. Karar, Kamu Görevlileri Hakem Kuruluna ait olacaktır." dedi.

Işıkhan, şunları dile getirdi: "Hakem kurulumuzun verdiği karara hepimiz saygı göstereceğiz. Ancak genel toplu sözleşmeye ilişkin bu oransal zam dışındaki kısımlarda da çok büyük başarılara imza attık. 11 hizmet kolunun tamamında memur sendikalarımız için çok önemli mali, özlük ve sosyal haklarda kazanımlar sağladık.

Yaklaşık 4,2 milyon memurumuzu ilgilendiren Genele İlişkin ve Mali Sosyal Haklar'da 58 maddede, hizmet kollarında da 311 maddede yani toplamda 369 maddede uzlaşma sağlanmıştır. Geçtiğimiz 7. dönem toplu sözleşmede uzlaşma sağladığımız madde sayısı 341'di. Bu dönemde önceki dönemlerin de üzerine çıkan sayıda maddelerde uzlaşma sağlandığı için memnunuz."

Uzlaşma sağlanan maddelerden öne çıkanları paylaşan Işıkhan, birçok personel grubunun ek ödeme ve tazminatlarında iyileştirmeler yapıldığını, öğretmenlerin hazırlık ödeneği ile akademik personelin eğitim-öğretim ödeneğinde de artış sağlandığını vurguladı.

Işıkhan, yıllardır çözülemeyen koruyucu giyim yardımı sorununun bu toplu sözleşmeyle giderildiğini, toplamda 80 milyar liranın üzerinde bir kazanım elde edildiğini ve bunun tamamen hizmet kollarına aktarıldığını söyledi.

Sürecin "Türkiye Yüzyılı"na yakışır şekilde yürütüldüğünü vurgulayan Işıkhan, memur ve ailelerine hayırlı olmasını diledi.

"ENFLASYONA EZDİRMEYECEĞİZ"
Bakan Işıkhan, "Nasıl bugüne kadar Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde memurlarımıza en ileri hakları ve ücret iyileştirmelerini yaptıysak bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Işıkhan, sürece katkı sunan Cumhurbaşkanlığı Personel Prensipleri Genel Müdürlüğü, ilgili bakanlıklar ve kamu işveren heyeti yöneticilerine teşekkür ederek, Yetkili Konfederasyon Genel Başkanı Ali Yalçın ve tüm sendika başkanlarıyla yoğun mesai yaptıklarını kaydetti.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK? A HABER'DE ANLATTI

"KURULUN KARARI KESİN OLACAK"
A Haber canlı yayınına bağlanan Takvim Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Faruk Erdem de gelişmeleri yorumladı. Erdem, "Hakem Kurulu biliyorsunuz bir anayasa değişikliği ile oluşturulmuştu. Bundan önceki dönemdeki toplu görüşmelerde hakem kurulu olmuyordu. Olsa da bağlayıcı olmuyordu kararları ve yıkanıyordu. Sayın Bakan'ın da söylediği gibi Hakem Kurulu'nda alınacak karar kesin olacak.

Faruk Erdem, 8. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleriyle ilgili detayları canlı yayında değerlendirdi.Faruk Erdem, 8. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleriyle ilgili detayları canlı yayında değerlendirdi.

Hakem Kurulu 11 kişilik bir heyet. Bunlar yeni bir karar verecekler. Bir müzakere daha yapılıp buradan bir karar çıkacak. Yukarı da taşınabilir aynı kalsın da denebilir. Ama kurulun vereceği karar kesin olacak ve uygulanacak. Öyle gözüküyor ki bir haftalık bir süre var. 27'sinde bu işin bitmesi lazım yasal olarak." dedi.

ZAM GÖRÜŞMELERİNDE KARAR HAKEM HEYETİ'NDE
Kamu İşveren Heyeti ile Memur-Sen arasındaki 8'inci Toplu Sözleşme görüşmelerinde uzlaşma sağlanamadı. Yasa gereği uzlaşma için verilen süre gece yarısı itibarıyla sona erdi.

Memur ve memur emeklilerinin 2026 ve 2027 zam oranlarına ilişkin son sözü Kamu Görevlileri Hakem Kurulu söyleyecek.

6,5 milyona yakın memur ve memur emeklisini yakından ilgilendiren 8'inci Toplu Sözleşme görüşmeleri tamamlandı. 1 Ağustos'ta başlayan görüşmelerde Kamu İşveren Heyeti ile Memur-Sen arasında herhangi bir anlaşma sağlanamadı.

Yasa gereği uzlaşma için tanınan sürenin dolmasıyla birlikte süreç Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na taşındı.

Hükümetin zam teklifi 2026'nın ilk 6 ayı için yüzde 11, ikinci 6 ayı için yüzde 7'ydi. (A Haber arşiv)Hükümetin zam teklifi 2026'nın ilk 6 ayı için yüzde 11, ikinci 6 ayı için yüzde 7'ydi. (A Haber arşiv)

YENİ TEKLİF GELMEDİ
Hükümet son teklifinde, 2026'nın ilk altı ayı için yüzde 11, ikinci altı ayı için yüzde 7; 2027'nin ilk altı ayı için yüzde 4, ikinci altı ayı için ise yine yüzde 4 zam teklif etmişti. Teklifte ayrıca taban aylıklarının bin lira iyileştirilmesi önerisi de yer aldı.

Hakem Kurulu'nun 31 Ağustos'a kadar karar vermesi bekleniyor. (A Haber arşiv)Hakem Kurulu'nun 31 Ağustos'a kadar karar vermesi bekleniyor. (A Haber arşiv)

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?
Bundan sonraki süreçte taraflar 3 gün içerisinde Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na başvuruda bulunabilecek. Başvuruyu sendikaların yanı sıra işveren tarafı da gerçekleştirebilecek.

Başvurunun ardından Kamu Görevlileri Hakem Kurulu "oransal zam" konusunda toplanacak. 11 üyesi bulunan Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nda karar oy çokluğuyla alınacak. Yasaya göre, kurul 31 Ağustos'a kadar memur ve memur emeklisinin 2026 ve 2027 zam oranlarını belirleyecek.

MEMURLAR ZAM TEKLİFİNİ HAKEM HEYETİNE GÖTÜRECEK

Mali Müşavir Serkan Kumdakçı, A Haber'de konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Mali Müşavir Serkan Kumdakçı A Haber'de süreci anlattıMali Müşavir Serkan Kumdakçı A Haber'de süreci anlattı

İşte o açıklamalardan satır başları;

Biraz makas açık kaldı. 19 Ağustos tarihi itibariyle görüşmelerin mutabakata varılmadan tamamlandığını söyleyebiliriz. Bundan sonra süreç Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nda. 3 iş günü var. 3 iş günü içerisinde müracaatın iletilmesi gerekiyor. Eğer 3. İş günü müracaat yapılırsa kurul da 27 Ağustos tarihi itibariyle kararını vermiş olması gerekiyor. Sürecin de yasal olarak 31 Ağustos'ta tamamlanmış olması gerekiyor.

Mali Müşavir Serkan Kumdakçı A Haber'de süreci anlattıMali Müşavir Serkan Kumdakçı A Haber'de süreci anlattı

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI NE OLACAK?

Verilen teklif geçerse ve bu şekilde bir mutabakatla açıklama yapılırsa ne olacak? Şu anda en düşük memur maaşımız 50 bin 550 lira. 2026 yılının ilk 6 ayı için geçerli olan yüzde 11'lik artış söz konusu olursa 56 bin 110 lira olacak.

Memur emeklisi için 22 bin 670 lira olan en düşük memur emeklisi maaşı 25 bin 163 lira olacak. Tabii bunun üzerine bir de enflasyon farkı ekleneceğini söylememiz gerekiyor.

Memurun zammını Hakem Kurulu belirleyecek | Bakan Vedat Işıkhan duyurdu: Hizmet kollarında anlaşma tamam
A HABER UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN
Memurun zammını Hakem Kurulu belirleyecek | Bakan Vedat Işıkhan duyurdu: Hizmet kollarında anlaşma tamam Memurun zammını Hakem Kurulu belirleyecek | Bakan Vedat Işıkhan duyurdu: Hizmet kollarında anlaşma tamam Memurun zammını Hakem Kurulu belirleyecek | Bakan Vedat Işıkhan duyurdu: Hizmet kollarında anlaşma tamam
Günün Manşetleri GÜNÜN MANŞETLERİ İÇİN TIKLAYIN
  • ABONE OL
DİĞER
TÜRK TELEKOM REKLAM
11. yargı paketi kabul edildi! İstismarcılara af yok
Finans
ahaber.com.tr
  • VİDEO
  • CANLI YAYIN
  • PROGRAMLAR
    • Düşünce Atlası
    • Yaz Boz
    • Kadraj
    • Toplumsal Hafıza
    • Canan Barlas ile Gündem
    • Arka Plan
    • Memleket Meselesi
    • Seyahatname
    • Belgesel Kuşağı
    • Diplomasi
    • Söz Teması
    • Medya Dünyası
    • İş'in sırrı
    • Dijital Çağ
    • Z Raporu
    • 1.Sayfa
  • Üye Girişi
  • Üye Ol
  • A HABER ÖZEL
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • SON DAKİKA
  • YAŞAM
  • DÜNYA
  • SPOR
  • MAGAZİN
  • VİRAL
  • TEKNOLOJİ
  • OTOMOBİL
  • DİN
  • TARİH
  • SAĞLIK
  • YAZARLAR
  • VİDEO
    • Programlar
    • Gündem
    • Yaşam
    • Dünya
    • Spor
    • Ekonomi
    • Kültür Sanat
    • Teknoloji
    • Otomobil
  • GALERİ
    • En Yeniler
    • Gündem
    • Yaşam
    • Dünya
    • Ekonomi
    • Magazin
    • Viral
    • Spor
    • Otomobil
    • Teknoloji
  • İNTERNET REKLAM
  • RSS
  • BİZE ULAŞIN
  • KÜNYE/İLETİŞİM
  • VERİ POLİTİKASI
  • KARİYER
  • FREKANSLAR
  • ARŞİV
  • YAYIN AKIŞI
  • GİZLİLİK BİLDİRİMİ
Daha Fazla Gör
  • Son dakika video izle
  • Son dakika haberleri
  • A Haber analiz
  • Gündem haberleri
  • Ekonomi haberleri
  • Otomobil haberleri
  • Namaz vakitleri
  • Hava durumu
  • İstanbul Yol durumu
  • Atv canlı yayın izle
  • Spor haberleri
  • Foto galeri
  • Son dakika emekli haberleri
  • Teknoloji haberleri
  • A Haber programlar
  • Sabah – Takvim yazarları oku
  • Kuruluş Osman izle
  • Gazete manşetleri
  • Instagram dondurma
  • O illerde yaşayanlar dikkat! MGM’den kuvvetli yağış, kar ve fırtına uyarısı: 8 ilde sarı ve turuncu kodlu alarm
  • Beyin yakan soru! Otobüs hangi yöne gidiyor? Sadece yüzde 2’lik kesim biliyor
  • Sadece bir bardak! Yaşam kalitenizi anında artıracak: Herkesin mutfağında var
  • Taşacak Bu Deniz Mikail kim? Rami Narin kaç yaşında, nereli? Hangi dizilerde oynadı?
  • O ilçede yaşayanlar dikkat! 10 saatlik kesinti olacak: İşte BEDAŞ-AYEDAŞ güncel liste
  • UFC 323 programı: İbo Aslan maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?
  • Mars’ta yaşamın bedeli! Daha hızlı yaşlanacaklar: O değişim şart
  • Hafta sonu sınav var mı? 6-7 Aralık’ta hangi sınavlar yapılacak? ÖSYM, AÖF…
  • Kararan silikon nasıl temizlenir? Banyo ve mutfak silikonlarını bembeyaz yapan 3 formül
  • Pegasus’tan 9 euro’ya yurt dışı fırsatı! Biletler nasıl alınır, şartları neler?
  • Gözaltına alınan spikerler: Hande Sarıoğlu, Ela Rümeysa Cebeci, Meltem Acet kimdir?
  • Cloudflare çöktü mü, sorun ne? Cloudflare nedir, ne işe yarar?
  • A Haber
  • iPhone iPhone
  • Android Android
  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • Flipboard Flipboard
  • Youtube
  • RSS