ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'den Türkiye için F-16 açıklaması
Türkiye'ye F-35'ler konusunda engel olan ve F-16'lar için ise oyalama taktiği uygulayan ABD'den yeni bir açıklama geldi. Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Türkiye'nin yeni F-16 savaş uçaklarını ve mevcut F-16 filosu için modernizasyon kitlerini alması gerektiğini, bunun NATO için önemli olduğunu belirtti. Ancak ABD'nin bu ikiyüzlü tutumuna boyun eğmeyen Türkiye, Başkan Erdoğan önderliğinde ayaklarındaki prangaları tek tek kırarak yerli ve milli savunma sistemlerini hayata geçiriyor. Bu kapsamda Bayraktar KIZILELMA, Milli Muharip Uçak (MMU) ve Hürjet bunun en somut göstergesi olarak göze çarpmakta.
NATO'nun güçlü üyesi Türkiye, Rusya'dan aldığı S-400 savunma sistemleri sonrası ABD'nin örtülü ambargosuna maruz kaldı.
Program ortağı olduğu ve parasını ödediği F-35'ler hususunda Türkiye'ye "S-400'lerden vazgeçin" söylemini geliştiren ABD, şimdi de F-16'lar konusunda zamana oynuyor.

ABD'YE F-16 SORUSU
ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesinde konuşan Blinken'a, F-16 uçaklarının Türkiye'ye satışı ve Joe Biden yönetiminin Türkiye'nin bu F-16'ları "ABD'nin müttefikleri ve ortaklarına karşı kullanılmadığından emin olmak için attığı adımlar" soruldu.










