Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic: OHAL ilan edebiliriz
Avrupa'yı su sıkıntısı kasıp kavuruyor. Bu kapsamda alınan tedbirler de yetersiz kalıyor. Balkan ülkesi Sırbistan'da ise durum farksız. Ülkenin Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, ağustos ayından martın sonuna kadar ülkesini çok zor bir dönemin beklediğini ifade ederek, Sırbistan'da olağanüstü hal yaşanacağını söyledi. Diğer yandan da Vucic Rusya-Ukrayna savaşı ve pandemi sebebiyle yaşanan ekonomik sıkıntıya da dikkatleri çekti. Daha önde de Ortak Araştırma Merkezi İngiltere'yi de dahil ederek hazırladığı temmuz raporunda, AB topraklarının yüzde 44'ü "uyarı", yüzde 9'u "alarm" seviyesinde kuraklık riski altında.
Ülkedeki yerel bir televizyon kanalına konuşan Cumhurbaşkanı Vucic, Sırbistan'ın birçok yerinde su sıkıntısı yaşandığını belirtti.

"FİYATLAR REKOR SEVİYEDE"
Vucic, "Elektrik fiyatları Avrupa'da rekor seviyeye ulaştı. Vatandaşlarımız bu fiyatın on dörtte birini ödüyor. Devletimiz bu konuda üzerine düşenden çok daha fazlasını yapıyor." dedi.

"OHAL GELEBİLİR"
Sırbistan'ın ağustosun başından martın sonuna kadar çok zor bir dönemden geçeceğini vurgulayan Vucic, "Resmi olarak ilan etmesek de ülkemizde olağanüstü hal olacak." diye konuştu.












