ABD'li profesör Mearsheimer'in 2015'teki 'Rusya-Ukrayna krizi' açıklaması gündem oldu! ABD Ukrayna'yı kışkırtıyor
Siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler teorisyeni John Mearsheimer'in 2015 yılındaki Rusya-Ukrayna krizine yönelik konuşması gündem oldu. ABD'nin krizi çözüme kavuşturmak yerine Ukrayna'yı Rusya'ya karşı kışkırttığını dile getiren Mearsheimer'in "Ukrayna bu işin sonunda çok fena duvara toslayacak" sözleri dikkat çekti.
Rusya-Ukrayna savaşında 9. güne girilirken, ABD'nin önemli siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler teorisyeni John Mearsheimer'in 2015 yılındaki konuşması gündem oldu.

Siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler teorisyeni Mearsheimer'in açıklamasındaki "Burada olan şey, Batı'nın Ukrayna'yı hayal alemine sürüklemesinden ibarettir. " sözleri dikkat çekti.

7 yıl önce yaptığı açıklamada Ukrayna'nın Rusya ile savaşa sürüklenmek yerine krizin çözülmesi gerektiğini belirten Mearsheimer, "Ukrayna bu işin sonunda çok fena duvara toslayacak. Benim savunduğum şey ise Ukrayna'yı tarafsız bir yer haline getirmek. Ekonomik olarak kalkındıracak ve Rusya-NATO arasındaki rekabetten çekip çıkarmak. Ukraynalılar için en iyi çözüm budur." şeklinde konuştu.







