aHaber
11 Nisan 2021, Pazar
  • ANA SAYFA
  • CANLI YAYIN
  • VİDEO
      • Programlar
      • Gündem
      • Yaşam
      • Dünya
      • Spor
      • Ekonomi
      • Kültür Sanat
      • Teknoloji
      • Otomobil
      Özel Video Haber Özel Memleket Meselesi Canan Barlas ile Gündem Toplumsal Hafıza Belgesel Kuşağı Klipler Portre Unutma Hatırla Perde Arkası Arka Plan Bir insan bir hikaye Banu El İle Ajans Haktan Uysal İle A Haber'de Bugün Erkan Tan İle Sabah Ajansı 15 Temmuz
  • ÖZEL VİDEO
  • KLİPLER
  • A HABER RADYO
  • ANALİZ
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • SPOR
  • ÖZEL VİDEO
  • ÖZEL HABER
  • CANLI
    • TV YAYINLARI
      • A Haber
      • A Spor
      • A News
      • ATV
      • A2TV
      • Minika Go
      • Minika Çocuk
    • RADYO YAYINLARI
      • A Haber Radyo
      • A Spor Radyo
      • A News Radio
      • Radyo Turkuvaz
      • Turkuvaz Romantik
      • Turkuvaz Efsane
      • Vav Radyo
      • Radyo Soft
      • Radyo Energy
      • Turkuvaz Anadolu
      • Turkuvaz Musiki
      • Turkuvaz Nostalji
      • Apara Radyo
  • OTOMOBİL
  • MEDYA
  • GALERİ
  • TÜRKİYE KUPASI
  • NAMAZ VAKİTLERİ
  • DİZİLER
    • Kuruluş Osman Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz Hercai Bir Zamanlar Çukurova Akıncı Maraşlı Kardeşlerim Hercai Eski Diziler
      • Beni Bırakma
      • Canevim
      • Gel Dese Aşk
      • Gençliğim Eyvah
      • Sen Anlat Karadeniz
      • Kimse Bilmez
  • atv PROGRAMLARI
    • Müge Anlı ile Tatlı Sert Esra Erol' da Kim Milyoner Olmak İster
  • DİĞER
    • Son Dakika Özel Haber Memurlar Yaşam Eğitim Magazin Televizyon Sağlık Teknoloji Otomobil Din Tarih Klipler Analiz Portre Yazarlar Ramazan
      Galeri 81 ile kritik Ramazan ayı talimatı | Kararlar açıklandı... | Son dakika yaşam haberleri Menajerimi Ara dizisinin Feris'i ve Kıraç'ı olay oldu! İşte iki usta oyuncu arasındaki gerçek! Minik kanguru ilgi odağı oldu! İlk adımlarını atıp annesinin kucağına koştu Son dakika: Sokak ortasında yılan paniği! Eliyle yakalayıp... Su almaya gittikleri kuyuda leoparla karşılaştılar Ukrayna'dan Rusya'ya açık mesaj: Güçlü bir ordumuz var! İşte dünyanın en güçlü orduları! Türkiye kaçıncı sırada? Pentagon'un UFO görüntüleri sızdırıldı! Dünyayı ayağa kaldıran UFO iddiası Hercai dizisinin Azize Aslanbey'i Ayda Aksel yaşıyla şaşırttı!
      Üye Girisi / Üye Ol Namaz Vakitleri RSS Bize Ulaşın Künye Frekanslar Arşiv Yayın Akışı Gizlilik Bildirimi Ziraat Türkiye Kupası
  • BİZE ULAŞIN
Namaz Vakitleri şehir ara

    A HABER VİDEO

    • Programlar
    • Gündem
    • Yaşam
    • Dünya
    • Spor
    • Ekonomi
    • Kültür Sanat
    • Teknoloji
    • Otomobil
    • Diziler
      • Akıncı
      • Kuruluş Osman
      • Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz
      • Bir Zamanlar Çukurova
      • Maraşlı
      • Kardeşlerim
      • Hercai
      • Atv Eski Diziler
        • Maria ile Mustafa
        • Beni Bırakma
        • Canevim
        • Gel Dese Aşk
        • Gençliğim Eyvah
        • Sen Anlat Karadeniz
        • Kimse Bilmez
    • atv Programları
      • Müge Anlı ile Tatlı Sert
      • Esra Erol' da
      • Kim Milyoner Olmak İster
    • Televizyon
    ANA SAYFA
    Videolar Gündem Videoları İstanbul'un Kovid-19 mücadelesinde son durum nasıl? İl Sağlık Müdürü A Haber'e konuştu! Harita nasıl maviye döner?
    Fransız televizyonunda PKK gerçeğini anlattı
    Emekli bayram ikramiyeleri o tarihlerde hesaplarda
    Düşen uçağın enkazı kaldırıldı
    Canlı yayınında sert sözler: CHP ve İP...
    Türkiye'nin karanlığı: 12 Eylül darbesi
    Devlet üreticinin yanında! Çiftçiden alınıp ücretsiz dağıtılacak
    Karadeniz'de yüksek gerilim
    Başkan Erdoğan'dan çiftçilere müjde!

    İstanbul'un Kovid-19 mücadelesinde son durum nasıl? İl Sağlık Müdürü A Haber'e konuştu! Harita nasıl maviye döner?

    A Haber
    Bir sonraki videoyu oynat
    ABONE OL
    Giriş: 02.03.2021 18:51
    Güncelleme:02.03.2021 22:03
    Son dakika haberleri... 1 Mart itibariyle Türkiye koronavirüsle mücadelede yeni bir döneme girdi ve kademeli olarak normalleşme sürecine başladı. Sağlık Bakanlığı 81 ili düşük, ortak, yüksek ve çok yüksek risk olmak üzere 4 kategoriye ayırdı. Düşük risk mavi, orta risk sarı, yüksek risk turuncu ve çok yüksek risk ise kırmızı olarak tanımlandı. İstanbul yüksek riskli olarak turuncu kategoride yer aldı. Peki İstanbul'un koronavirüs (Kovdi-19) ile mücadelesinde son durum nasıl? İstanbul'da kaç kişi aşı oldu? Hastanelerde yoğun bakım servislerinde son durum nasıl? Mutasyonlu virüsün vaka sayılarına etkisi ne durumda? Mutant virüs görülen hastaların tedavi seyri nasıl geçiyor? İstanbul'da risk haritası ne zaman maviye döner? İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu tüm bu sorulara A Haber canlı yayınında yanıt verdi.

    SON DAKİKA HABERİ | İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, A Haber'e konuştu. Memişoğlu, bu kısıtlamaların insanların sağlığı için yapıldığını, mücadeleyi korkuyla değil de tedbirle yapmamız gerektiğine dikkat çekti. "Salgın henüz bitmedi" diyen Memişoğlu, 1 Mart itibariyle başlayan kademeli normalleşme süreciyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

    Memişoğlu şu ifadeleri kaydetti:

    Türkiye gerçekten 1 senelik süren salgında başarılı. İnsanlarımız bir özveride bulunuyor, inşallah karşılığını alacağız. Beklentimiz kısıtlamalar varmış gibi insanlarımızın kendilerini izole etmeli ve tedbirlere uyumalı. Kasım ve nisan aylarında yoğun bakımlarımıza ciddi sayıda hastamız yattı. Ziyaret ettiğim zaman çok dramatik olaylar gördüm. Bunları anlatmamız gerek. Hastalık yok değil, maalesef var! İstanbul'da her şeye hazır bir sağlık sistemimiz ve alt yapımız var. İnsanlar şunun bilmeli 'benim başıma gelmiyorsa bu hastalık yok' dememeli. Yıllarca sigara içen insanlar 'bana bir şey olmaz' diyorlar. Akciğer kanserlerinin yüzde 90'ı sigaran kaynaklanıyor. Sonra aynı hastaları biz ışın tedavi yaparken buluyoruz. Bu hastalıkta öyle başınıza gelmediği zaman anlamayabilirsiniz ama ciddi bir hastalık. Vücuduna bakmayan hastalarda çok riskli bir hastalık. Vücudu sağlıklı olan çoğu insana gerçekten virüs bir şey yapmıyor. Eğer yaş grubunuz yüksek ve vücudunuza iyi bakmıyorsanız yoğun bakım riskiniz çok yüksek. Geçmişe yönelik verilere bakılınca yoğun bakıma yatırılan hastalarımızın yüzde 80 oranını 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız oluşturuyor. Bir insanın hastalanmasına sebebiyet veriyorsan bu bir kul hakkıdır.

    İSTANBUL'DAKİ AĞIR HASTASI SAYISI NE KADAR?

    "47 bin yatağımız var. Yoğun bakım yataklarımız 7 bin civarında, özellikle son 5 yılda 26 hastane ilavesi oldu. Sadece Kovid-19 döneminde 8 hastane 6 bin yatak ilavesi oldu." diyen Memişoğlu, "Yatak ve hastane kapasiteleri İstanbul'da mükemmele yakın bir seviyede... Normal hastalarımıza hizmet vermeye başladık. Bu hastalık yakın ön görüleri olabilen bir hastalık ama seyrinin nasıl olacağını bilim dünyası bile ön göremiyor. Bu hastalık artabilir de esas artış hasta ve yoğun bakım sayılarında gerçekleşirse tehlike var demektir. Toplumun yorulduğunu biliyoruz ama en çok biz sağlık çalışanları olarak yorulduk." ifadelerini kullandı. Memişoğlu, İstanbul'daki ağır hasta sayısı Türkiye'nin 5'te biri kadar olduğunu ve ciddi bir artışın olmadığını söyledi.

    İSTANBUL'DA MUTASYONLU VİRÜS VAR MI?

    İstanbul İl Sağlık Müdürü Memişoğlu, mutasyonun ilimizde rastlandığını Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın daha önce açıkladığını hatırlatarak, "Çapa'da Brezilya mutantı tespit ettik. Geriye yönelik çalışmalar yaptık, eski virüse oranla bulaşılık oranlarının yükseldiğini ama bunun yoğun bakım ve vefat oranlarına yansıyan bir değişikliğe neden olmadığını gözlemledik. Hatta eskiye oranla yatış oranlarında biraz daha az olduğunu gördük. Mutasyon olsa da olmasa da insanlar şu anda aynı tedbirleri almaları. Aşıların etkinliği kanıtlandı. Aşılama olana kadar izolasyona dikkat etmeliyiz. İstanbul olarak YÜKSEK RİSKLİ kategorideyiz. Nasıl kırmızıyken yeşil olmuşsa, onu da maviye düşüreceğiz. Her türlü riski taşıyan bir süreçteyiz. Ben inanıyorum hep beraber bunu başaracağız.

    "AŞILAMANIN BAŞLAMASI MOTİVE ETTİ"

    "Aşılama başlaması insanlarımızı motive etti" diyen Memişoğlu, "Bu motivasyonu kaybetmemeliyiz. Salgın bittiği zaman açıklamayacağımızın bilinmesini istiyoruz. Salgın şu anda bitmedi, kontrol altında bunun hepimizin çabasıyla devam edeceğini umuyorum" dedi.

    İstanbul risk haritasındaki yüksek riskli bölgeleri temsil eden kırmızı bölgelerde eviçi nüfus yoğunluğunun fazla olduğu yerler olduğunu ifade eden Memişoğlu, "Üst kattan alt kata inip de toplu halde birlikte yemek yemek, restoranda mesafeli yemekten çok daha riskli. Bu tür salgınlarda başarının anahtarı uyum. Normalleşme sürecinde herkes uyumlu olmalı" ifadelerini kullandı.

    İSTANBUL RİSK HARİTASI NASIL MAVİYE DÖNER?

    Haritada düşük riski temsil eden mavi rengin İstanbul'u ne zaman tamamen kapsayacağı sorusuna maddeler halinde yanıt veren İl Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu;

    *İlk olarak herkesi aşılamalıyız

    *Virüsün damlacık yoluyla yayıldığını unutmadan mesafe ve maskeye dikkat etmeliyiz

    *Dışarıdan gelenleri kontrol altına almalıyız.

    OKULLARDA HANGİ ÖNLEMLER ALINDI?

    Okula gidecek öğrencilere önemli çağrıda bulunan Memişoğlu, "Birçok yayında görülüyor ki özellikle ilkokul çağındaki çocukların bulaşın oranları daha az. Bir an önce çocuklarımızın okullarına kavuşması için herkesin uyum göstermesi şart. Okulların dezenfeksiyon için hazırlıklar yapıldı. Özellikle ilköğretimdeki okulların her şeyi hazır. İstanbul'da maalesef orta okul-liselerde yüz yüze eğitime başlayamadık. Sarı kategoriye geçtiğimiz zaman yüz yüze eğitime başlayacağız. Rehavete kapılmadan, rahatlamayı gerçekleştireceğiz." dedi.

    A HABER UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN
    Canlı Corona Virüsü Haritası - Corona Virüsü Ölü ve Vaka Sayısı Son Durum
    DİĞER
    Fransız televizyonunda PKK gerçeğini anlattı
    Fransız televizyonunda PKK gerçeğini anlattı
    Emekli bayram ikramiyeleri o tarihlerde hesaplarda
    Emekli bayram ikramiyeleri o tarihlerde hesaplarda
    Düşen uçağın enkazı kaldırıldı
    Düşen uçağın enkazı kaldırıldı
    Canlı yayınında sert sözler: CHP ve İP...
    Canlı yayınında sert sözler: CHP ve İP...
    Türkiye'nin karanlığı: 12 Eylül darbesi
    Türkiye'nin karanlığı: 12 Eylül darbesi
    Devlet üreticinin yanında! Çiftçiden alınıp ücretsiz dağıtılacak
    Devlet üreticinin yanında! Çiftçiden alınıp ücretsiz dağıtılacak
    Karadeniz'de yüksek gerilim
    Karadeniz'de yüksek gerilim
    Başkan Erdoğan'dan çiftçilere müjde!
    Başkan Erdoğan'dan çiftçilere müjde!
    Yalan haberlerle algı operasyonu yaptı!
    Yalan haberlerle algı operasyonu yaptı!
    Kılıçdaroğlu'nun lüks araç algısı!
    Kılıçdaroğlu'nun lüks araç algısı!
    Tanıdık müteahhite milyonluk iş!
    Tanıdık müteahhite milyonluk iş!
    Şırnak'ta Eren-10 Operasyonu
    Şırnak'ta Eren-10 Operasyonu
    Daha Fazla Video Göster
    • VİDEO
    • CANLI YAYIN
    • PROGRAMLAR
      • Düşünce Atlası
      • Yaz Boz
      • Kadraj
      • Toplumsal Hafıza
      • Canan Barlas ile Gündem
      • Arka Plan
      • Memleket Meselesi
      • Seyahatname
      • Belgesel Kuşağı
      • Diplomasi
      • Söz Teması
      • Medya Dünyası
      • İş'in sırrı
      • Dijital Çağ
      • Z Raporu
      • 1.Sayfa
    • Üye Girişi
    • Üye Ol
    • A HABER ÖZEL
    • GÜNDEM
    • EKONOMİ
    • SON DAKİKA
    • YAŞAM
    • DÜNYA
    • SPOR
    • MAGAZİN
    • TEKNOLOJİ
    • OTOMOBİL
    • DİN
    • TARİH
    • SAĞLIK
    • YAZARLAR
    • VİDEO
      • Programlar
      • Gündem
      • Yaşam
      • Dünya
      • Spor
      • Ekonomi
      • Kültür Sanat
      • Teknoloji
      • Otomobil
    • GALERİ
      • En Yeniler
      • Gündem
      • Yaşam
      • Dünya
      • Ekonomi
      • Magazin
      • Spor
      • Otomobil
      • Teknoloji
    • RSS
    • BİZE ULAŞIN
    • KÜNYE
    • FREKANSLAR
    • ARŞİV
    • YAYIN AKIŞI
    • iPhone
    • iPad
    • Android
    • Facebook
    • Twitter
    • Flipboard
    • Youtube
    • RSS