Türkiye'nin Wilders'leri sahnede! İç savaş hamlesi mi?
Türkiye’de son dönemde mülteciler üzerinden ırkçılık söylemleri gelişti. 1 milyon mülteciyi gönderme kararı alınca provokasyonlar başladı. Türkiye'nin toplumsal huzuruna yönelik saldırılar yapıldı. Peki mülteciler üzerinden kimler, neden provokasyon yapmaya başladı? Mülteciler üzerinden provokasyonun zamanlaması neden manidar? Türkiye'nin toplumsal huzuruna saldırının perde arkasında ne var? Gelişmeleri A Haber canlı yayınına katılan AK Parti Edirne Milletvekili Dr. Fatma Aksal ve Türk Medya Ankara Temsilcisi Melik Yiğitel değerlendirdi.
Türkiye'de yaşayan Suriyelilerin evlerine güvenli dönüşü için 8 aşamalı bir plan hazırlandı. Bu gelişmelerden sonra Türkiye'nin iç huzurunu hedef alan saldırılar başladı. Mülteciler üzerinden ırkçılık söylemini kim geliştirdi? Peki iç savaş hamlesi mi yapılıyor? Melik Yiğitel konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Göçmen meselesi üzerinden yapılmak istenen tartışma iyi niyetli bir tartışma değil. Bunun üzerinden kurgulanmak istenen durum bir çatışma ortamıdır. Bunun içerisinde kayıtlı ve kayıt dışı birçok aktör var. Ümit Özdağ ve onun gibi siyasetçiler kayıtlı aktör ama onun dışında da kayıt dışı aktörlerin olduğu biliniyor.

Bunu dün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da ifade etti. Bunun üzerinden bir çatışma ortamı, bir sosyolojik fay hattı tetiklenmek isteniyor. Türkiye raydan çıkarılmak isteniyor ve sonra da doğrudan seçimle ilgisi var. Seçime gidilen dönemde bu tür sokak olayları ortaya çıkarıp 'İşte AK Parti'nin yarattığı Türkiye' diyecekler.










