AK Parti 25. yaşını kutladı! Siyasi isimlerden yeni dönem mesajları A Haber'de: “Milletin üstünde başka güç yok”

AK Parti 25. yaşını kutladı! Siyasi isimlerden yeni dönem mesajları A Haber'de: “Milletin üstünde başka güç yok”

AK Parti'nin 25. kuruluş yıl dönümü Ankara'da düzenlenen programla kutlandı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın önemli mesajlar verdiği programda, siyasetin önemli isimleri A Haber'e özel açıklamalarda bulundu. Açıklamalarda çeyrek asırlık siyasi yolculuk ve millet iradesi öne çıkarken, Türkiye Yüzyılı ve gelecek dönem hedeflerine ilişkin mesajlar dikkat çekti. AK Parti'nin 25'inci kuruluş yıl dönümünde konuşan Başkan Erdoğan, Türkiye'nin çeyrek asırlık kazanımlarına ve gelecek 50 yıllık hedeflerine dikkat çekti.

AK Parti, kuruluşunun 25. yılını Ankara'da düzenlenen programla kutladı. Çeyrek asırlık siyasi yolculuğun ve partinin 25 yıllık süreçte hayata geçirdiği çalışmaların değerlendirildiği programda, Başkan Recep Tayyip Erdoğan önemli mesajlar verdi.

A Haber, program alanındaki gelişmeleri canlı yayınlarla ekranlara taşırken, siyasetin önemli isimleri de A Haber'e özel açıklamalarda bulundu. AK Partili milletvekilleri, parti yöneticileri ve siyasiler; 25 yıllık siyasi süreçten Türkiye'nin geçirdiği değişime, hayata geçirilen çalışmalardan gelecek dönem hedeflerine kadar birçok başlıkta değerlendirmelerde bulundu.

A Haber'e konuşan siyasilerin açıklamalarında; millet iradesi, 25 yıllık siyasi mücadele ve Türkiye'nin gelecek hedefleri öne çıktı. Türkiye Yüzyılı vizyonuna dikkat çeken siyasiler, yeni dönemde yatırımların sürdürülmesi ve Terörsüz Türkiye hedefinin önemine ilişkin mesajlar verdi.

CANLI ANLATIM

AK PARTİ'NİN 25 YILLIK ZAFER ZİNCİRİ! HAYATİ YAZICI'DAN A HABER'DE YENİ ANAYASA MESAJI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, partinin çeyrek asırlık hizmet serüvenini A Haber ekranlarında değerlendirdi. 2002 yılından bu yana kazanılan 19 sandık zaferinin arkasındaki sırrın "milletin gönlüne girmek" olduğunu vurgulayan Yazıcı, Türkiye'nin demokratikleşme yolunda prangalarından kurtulduğunu belirtti.

ÇEYREK ASIRLIK ZAFERLER ZİNCİRİ

AK Parti'nin girdiği her sınavdan başarıyla çıktığını belirten Hayati Yazıcı, partinin çeyrek asırlık siyasi yolculuğunda elde ettiği seçim başarılarına dikkat çekti. Yazıcı, "AK Parti'nin çeyrek asırlık varlığını anlamlı hâle getiren birçok faktör var. Bunlardan biri, kuruluşundan 15 ay sonra, 3 Kasım 2002'de girdiği ilk seçimde tek başına iktidar olmasıdır. O günden bugüne kadar milletin oyuna başvurulan 19 seçim ve referandumda birinci çıkan bir partiden söz ediyoruz. Bunların 7'si milletvekili genel seçimi, 6'sı yerel seçim, 3'ü anayasa referandumu ve 3'ü de doğrudan millet tarafından gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı seçimidir." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin her alanda değişim ve dönüşüm yaşadığını kaydeden Yazıcı, "Milletin gönlünde taht kurmuş, icraatlarıyla destan yazmış bir hareketiz. Türkiye'nin değişim ve dönüşümünü her alanda kapsayıcı siyaset anlayışımızla ele aldık. Hiçbir alanı boş bırakmadan her konuyu gündeme taşıdık ve imkânlar ölçüsünde planlamasını yaptık. Türkiye'nin değişim ve dönüşümünü, akla gelebilecek her alanda önemli bir ivme kazanacak şekilde gerçekleştirdik." sözlerini kaydetti.

"HERKES İŞİNİ YAPACAK" DÖNEMİ BAŞLADI

Vesayetçi yapılarla verilen mücadeleyi ve Türkiye'nin demokratikleşme sürecini anlatan Yazıcı, "Biz esas değişim ve dönüşümü, hatta devrimi, demokratikleşme ile hak ve özgürlükler alanında gerçekleştirdik. Bu ülkenin hem toplumsal yapısına hem de siyasal hayatına, tabiri caizse racon kesmek için bekleyen vesayetçi unsurlar ve yapılar vardı. Cumhurbaşkanı seçimi olduğunda devreye girer, hükümet kurulduğunda yine devreye girerlerdi. Racon keser ve toplumu sustururlardı. Bunu başaramadıklarında ise süreci darbeye kadar götürürlerdi. Biz bu alanda önemli ölçüde bir dönüşüm ve temizlik gerçekleştirdik." dedi.

Kurumların kendi görev ve sorumluluk alanlarına çekildiğini vurgulayan Yazıcı, "Bütün bağlamları düzelttik. Herkes kendi işini yapacak ve görevine odaklanacak. Bugün herhangi bir vatandaşa, 'Genelkurmay Başkanının ismi ne?' veya 'Kara Kuvvetleri Komutanının ismi ne?' diye sorsanız, çoğu bilmez. Çünkü artık bu isimler günlük siyasi tartışmaların konusu değil. Dolayısıyla Türkiye'yi normal bir alana getirdik. Herkes kendi işini yapıyor." değerlendirmesinde bulundu.

TÜRKİYE YÜZYILI'NIN EN BÜYÜK ARMAĞANI: YENİ ANAYASA

Gelecek hedefleri ve yeni anayasa vurgusuyla konuşmasını sürdüren Hayati Yazıcı, "Terörsüz Türkiye ve Terörsüz Bölge hedefi, bizim 'Türkiye Yüzyılı' olarak tanımladığımız bu yüzyılın en kıymetli projelerinden biridir. Bizim en büyük hazinemiz kardeşliğimizdir. Bu coğrafyada yaşayan insanların Türk, Kürt, Laz, Çerkes veya başka bir etnik kökenden gelmesi, insanlarımızın kardeşliğini ve birlikte yaşama iradesini değiştirmez. Bunlar hayati derecede önemlidir ve bu değeri ölçecek hiçbir ölçü yoktur." dedi.

"YENİ BİR VİZYONUN İŞARET FİŞEĞİ ATEŞLENİYOR"

AK Parti'nin kuruluşunun 25. yıl dönümü Ankara'da büyük bir heyecanla kutlanırken, A Haber canlı yayınına konuk olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kürşad Zorlu, tarihi dönüm noktasına ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Çeyrek asırlık hizmet sürecini "milli iradenin zaferi" olarak nitelendiren Zorlu, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türk Dünyası ile kurulan stratejik bağlardan "Türkiye Kitabı" vizyonuna, Kerkük'teki tarihi kazanımlardan terörle mücadelede atılan kararlı adımlara kadar pek çok kritik başlıkta önemli mesajlar verdi.

25 YILLIK MUHASEBE VE GELECEK VİZYONU

Ankara'daki yoğun kalabalığın oluşturduğu coşkuya dikkat çekerek sözlerine başlayan Kürşad Zorlu, "Söyleyecek çok şey var. Ancak bir yandan Cengiz Aytmatov'un çok güzel bir sözü var; sözler de kelimeler de her şeyi anlatmaya yetmiyor. Çünkü birazdan bu alan dolacak. Bu buluşmanın temel gerekçesi ya da zemini tabii ki 25 yılın bir muhasebesi ve bilançosu. Hep birlikte bunu teyit etmek, bu heyecanı ve yaşananları tekrar yekvücut bir biçimde milletimizle paylaşmak, bu hafızayı hatırlamak istiyoruz. Bunun yanı sıra elbette önümüzdeki 25 yılların nasıl inşa ve ihya edileceğini ortaya koyan çok ciddi bir vizyonun da işaretini bugün hep birlikte alacağız." ifadelerini kullandı.

AK Parti'nin 25 yıllık yolculuğundaki kararlılığa vurgu yapan Zorlu, "Bu başarı hikâyesi inişli çıkışlı yaşanmış olabilir. Zaman zaman daha yavaş bir şekilde de ilerlemiş olabilir. Ancak hep bir istikamete doğru ilerlediğini görüyoruz. Türkiye'nin vizyonunu dünya vizyonunun ötesine taşıyabilmek, yapılmayanları başarabilmek ve bu başarı öyküsünün pek çok defa akamete uğratılmak istendiğini de biliyoruz. Millî irade bunun yanında olmasaydı elbette gerçekleşemezdi." sözleriyle süreci özetledi.

İNSAN ODAKLI SİYASET VE "TÜRKİYE KİTABI"

Başkan Erdoğan'ın teşkilatlara yönelik "kibirden uzak durma" talimatını hatırlatan Kürşad Zorlu, "Vatandaşlarımızın elbette talepleri olacaktır. Bir siyasi parti olarak biz bunları karşılamak durumundayız. Cumhurbaşkanımızın bize her defasında, bütün buluşmalarımızda söylediği temel bir husus var: 'Vatandaşa yüzünüzü döneceksiniz. Soracaksınız, kibirli olmayacaksınız. Onları dinleyeceksiniz.' Çünkü bu anlayışın en temel düsturu insan odaklı olmasıdır." açıklamasını yaptı.

Kapsayıcı bir gelecek perspektifi çizdiklerini belirten Zorlu, "İnsanımızın her anlamda refahını, mutluluğunu artırmaya çalışan bir siyasi parti olarak 'Türkiye Kitabı' diye bir ifadeyi artık hayata geçirme sorumluluğundayız. O kitapta her bir vatandaşımızın öyküsüne yer vardır. Yeter ki vatanımızın bütünlüğü ve milletimizin daha iyi bir noktaya gelmesi için ortak hedeflerde buluşabilelim." sözlerini kaydetti.

TÜRK DÜNYASI VE STRATEJİK DERİNLİK

Türk Dünyası ile ilişkilerin kurumsal bir yapıya büründüğünü ifade eden Kürşad Zorlu, "Biz artık Türk Dünyası ile ilişkiler için Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle partimizde de bir başkanlık tesis ettik. Ben de Kurucu Başkan olarak yaklaşık 1,5 yıldır bu görevi yürütüyorum. Pek çok sahada iş birliğimiz artık çok iyi noktalara doğru ilerliyor. Artık ortak alfabeyi konuşabiliyoruz. Kimlikle seyahat edebilir hâle geldik. Türk Dünyası artık bir yatırım fonu kurdu ve en önemlisi, artık bir teşkilat içerisinde 8 devlet olarak ilerleyebiliyoruz." bilgisini paylaştı.

Savunma ve enerji alanındaki stratejik hamlelere değinen Zorlu, "Türkiye kısa bir süre önce Mekke Antlaşması adıyla ortak bir savunma anlaşmasına imza attı. Bu anlaşma, Türk Devletleri Teşkilatı sahasının güney koridorunu daha yüksek bir teminat altına alma girişimidir. Ayrıca Türkiye, Kerkük petrollerinin yüzde 15'lik bir hissesine ortak olarak bunu artık üretime geçirme aşamasında. 102 yıl sonra ilk kez Kerkük'te Türkmen vali atandı. Bunlar bu iradenin bir ürünüdür." dedi.
 

 

AK PARTİ’NİN 25 YILLIK BAŞARI HİKAYESİ VE TÜRKİYE YÜZYILI VİZYONU: HÜSEYİN YAYMAN A HABER’E KONUŞTU

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kültür ve Sanat Politikaları Başkanı Hüseyin Yayman, AK Parti’nin 25. kuruluş yıl dönümünde A Haber’e çok özel açıklamalarda bulundu.


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yayman, konuşmasına A Haber’in yayıncılık anlayışına teşekkür ederek başlayarak, “A Haber, tarihin doğru tarafında durmak suretiyle aslında Cumhurbaşkanımızı destekledi ama son tahlilde Türkiye’yi destekledi, milletini destekledi; darbecilere karşı demokrasinin, vesayetçilere karşı millet iradesinin yanında yer aldı” ifadelerini kullandı. AK Parti’nin 25 yıllık serüvenini değerlendiren Yayman, “AK Parti’nin başarısının tek bir cevabı yok, bu bir doktora tezi konusudur. AK Parti öğrenen bir organizasyon gibi; sürekli öğreniyor, sürekli kendisine yeni yol haritaları çıkartıyor. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ‘başarılamaz’ deneni başarmış, ‘yapılamaz’ deneni yapmış bir hikayeden bahsediyoruz” sözleriyle başarının altını çizdi.


"AK PARTİ BİR TÜRKİYE KİTABIDIR"
Türkiye’nin son çeyrek asırda yaşadığı büyük dönüşüme dikkat çeken Hüseyin Yayman, “AK Parti bir Türkiye kitabıdır. Bunun içinde icraat var, dış politika var, vesayetle mücadele var, reformlar var. AK Parti iktidara geldiğinde kişi başına düşen milli gelir 3 bin 500 dolardı, şimdi 18 bin dolar. Duble yol miktarı 6 bin kilometreden 30 bin kilometreye, üniversite sayısı 76’dan 207’ye çıktı” diyerek rakamlarla Türkiye’nin katettiği mesafeyi aktardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vizyonuna değinen Yayman, “Rahmetli Turgut Özal bir transformasyondan bahsederdi ama buna siyasi hayatı yetmedi. Türkiye’deki büyük değişimi, büyük dönüşümü başlatan ve hayata geçiren lider Recep Tayyip Erdoğan oldu ve buna bir başlık verdi: Türkiye Yüzyılı” şeklinde konuştu.


TERÖRSÜZ TÜRKİYE VE PARLAMENTODAKİ TARİHİ UZLAŞI
Hüseyin Yayman,“Terörsüz Türkiye” konusuna kararlılığı vurgulayarak, “467 kabul oyu aslında Türkiye’nin yeni bir siyasi başlangıçta, yeni bir yol ayrımında olduğunu ifade ediyor. Muhtemelen önümüzdeki dönemde ittifak sistemleri değişecek, ittifaklar yer değiştirecek. Parlamentoda yüzde 85’lik bir destek, çok partili hayata geçtiğimizden bu yana hatırlamadığım kadar yüksek bir orandır” değerlendirmesinde bulundu. Terörün sona ermesi noktasında kırmızı çizgileri hatırlatan Yayman, “Bizim olmazsa olmazımız; teyit ve tespit mekanizmasıyla silahların teslim edilmesi, mağaraların boşaltılması, örgütün kendini feshetmesidir. Artık bu paslı prangalardan kurtulalım, başka analar ağlamasın noktasındayız” ifadelerini kullandı.

"6 MİLYONU AŞAN GÜCÜMÜZLE TÜRKİYE YÜZYILI'NIN LOKOMOTİFİYİZ"

AK Parti'nin kuruluşunun 25. yıl dönümü Ankara'da tarihi bir katılımla kutlanırken, partinin en büyük güçlerinden biri olan kadınlar meydanlara sığmadı. A Haber ekranlarında "AK Kadınların" çeyrek asırlık emeğini ve gelecek vizyonunu değerlendiren AK Parti Kadın Kolları Başkanı Tuğba Işık Ercan, 6 milyonu aşkın üyeleriyle büyük bir teşkilat yapısına sahip olduklarını vurguladı.

AK Parti'nin 25 yıllık başarı hikâyesinde kadınların emeğinin en ön safta yer aldığını belirten Tuğba Işık Ercan, 25. yıl dönümünü büyük bir heyecanla kutladıklarını söyledi.

Kadınların partinin kuruluşundan bu yana önemli bir emek ortaya koyduğunu vurgulayan Ercan, "Çok heyecanlıyız öncelikle. 25. yıl dönümümüzü, 25. yaş günümüzü kutluyoruz. Tabii bu 25 yılda, ilk günden itibaren kadınların emeği yadsınamaz. AK Parti Kadın Kolları'mızın, AK kadınlarımızın emeği çok büyük. Yeri geldi evlerinde çocuklarını bıraktılar, yeri geldi büyüklerini ve yaşlılarını bıraktılar. Yağmurda, çamurda, karda ve hava şartlarına bakmaksızın kapı kapı dolaştılar. AK kadınlarımızın her birine emeklerinden dolayı gönülden teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Teşkilatın ulaştığı büyük üye sayısına dikkat çeken Ercan, "Bugün onların sayesinde AK Parti Kadın Kolları olarak yaklaşık 6 milyon 158 bin üyeye ulaştık. Gerçekten inanılmaz bir insan gücümüz var. Şu anda toplam üye sayımızın yüzde 50'den fazlasını kadınlarımız, AK kadınlarımız oluşturuyor. Bugün de bunu temsilen tüm Türkiye'den, 81 ilimizden yaklaşık 50 bin kadın buraya gelecek." dedi.

Etkinlikte kullanılan sembolik ayrıntıya da değinen Ercan, "AK Parti kadınlarımızın emeğini temsilen bugün ak örtülerimizle, ak yaşmaklarımızla sahadayız. Arkadaşlarımız, AK kadınların emeğini ve Türkiye'nin 25 yılda geldiği barış ve refah ortamını ifade etmek amacıyla örtü ve şal olarak ak yaşmakları bir sembol hâline getirmek istediler." şeklinde konuştu.

"HALKIMIZIN SESİ BİZİM İÇİN BAŞ TACI"

AK Parti'nin sürekli kendini yenileyen yapısının temelinde halkla kurulan güçlü bağın bulunduğunu ifade eden Tuğba Işık Ercan, "AK Parti Kadın Kolları olarak her zaman Sayın Cumhurbaşkanımızın arkasında var gücümüzle çalışmaya devam ettik. Bugün de ilk günkü aşkla, ancak 25 yılın profesyonelliği ve tecrübesiyle çalışmayı sürdürüyoruz. Yenilemeyi başarabiliyoruz çünkü insanları, halkımızı dinliyoruz. Halkımızın sesi her zaman bizim için baş tacıdır. Kapı kapı bunun için geziyoruz." ifadelerini kullandı.

Vatandaşların taleplerini doğrudan Başkan Erdoğan'a ilettiklerini belirten Ercan, "Bir yandan vatandaşlarımızın dertlerini ve ihtiyaçlarını dinliyoruz. Diğer yandan halkımızın bizden ne istediğini can kulağıyla dinliyoruz. Talepleri gerekli yerlere ve bakanlıklarımıza iletiyoruz. Hatta zaman zaman Sayın Cumhurbaşkanımıza iletilmesi gereken mesajlarla da karşılaşıyoruz. Vatandaşlarımız, 'Bunu Sayın Cumhurbaşkanımıza götürmeniz gerekiyor.' diyorlar. Biz de 'Başımızla.' diyoruz ve bu mesajları Sayın Cumhurbaşkanımıza kadar iletiyoruz." sözleriyle anlattı.
 

 

"MİLLETİN KURDUĞU BU HAREKET TÜRKİYE'Yİ ŞAHA KALDIRDI"

AK Parti'nin kuruluşunun 25. yıl dönümü, Başkent Ankara'da on binlerce vatandaşın katılımıyla büyük bir coşku içinde kutlanıyor. A Haber ekranlarında tarihi yıl dönümünü ve partinin çeyrek asırlık hizmet serüvenini değerlendiren AK Parti Grup Başkan Vekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Başkan Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde gerçekleştirilen sessiz devrimlere dikkat çekti.

Türkiye'nin ekonomik ve demokratik alanda katettiği büyük mesafeyi rakamlarla ortaya koyan Akbaşoğlu, "Terörsüz Türkiye" hedefiyle girilen yeni dönemin şifrelerini paylaştı.

Ankara Başkent Millet Bahçesi'ndeki yoğun kalabalığa ve coşkuya dikkat çekerek sözlerine başlayan AK Parti Grup Başkan Vekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, "Efendim, siz de AK Parti'nin 25. yıl coşkusu diye aslında en güzel şekilde VTR'de özetlemişsiniz. Şu anda bakıyoruz, miting alanında on binlerce insanımız akın akın buraya gelmişler ve bu coşkuya, heyecana iştirak etmenin güzelliğini yaşıyorlar ve yaşayacaklar. Hakikaten şair en güzel şekilde ifade etmiş; 'Kökü mazide olan atiyim' demiş." ifadelerini kullandı.

AK Parti'nin kuruluşundan itibaren Türkiye'de hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığını vurgulayan Akbaşoğlu, "Bu 25 yıllık döneme baktığımızda, 14 Ağustos 2001 tarihinde Sayın Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Bundan sonra artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak' sözleriyle yepyeni bir dönem başlamıştı. Bu sözünün eri olduğunu da yaptığı icraatlarla, hizmet ve eserlerle, büyük devrimlerle, sessiz devrimlerle gerçekten ülkemizi tam bağımsız ülke hâline getirmek ve muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma hedeflerini tahakkuk ettirmekle gösterdi." sözleriyle tarihi süreci özetledi.

RAKAMLARLA BÜYÜK DÖNÜŞÜM: "TÜRKİYE'Yİ 5 KAT BÜYÜTTÜK"

AK Parti döneminde yapılan hizmetlerin önceki 80 yılla mukayese edilemeyecek düzeyde olduğunu belirten Muhammet Emin Akbaşoğlu, "Hakikaten 25 yıllık döneme, 24 yıllık kesintisiz iktidar dönemine asırlık büyük gelişmeleri, hizmet ve eserleri sığdırdı. Aklımızın, havsalamızın almayacağı muazzam hizmetlerle milletimizi buluşturdu. Bunun bir parçası olmak, bu yürüyüşün, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki bu büyük yürüyüşün, milletle beraber oluşun bir parçası olmak, bu hareketin içerisinde bir kimse olmaktan büyük bir mutluluk ve memnuniyet duyduğumuzu ifade etmek isteriz." dedi.

İstatistiksel verilerle Türkiye'nin gelişimini aktaran Akbaşoğlu, "Bir mukayese anlamında söylüyorum; 6 bin kilometre bölünmüş yol vardı, Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde buna 24 bin kilometre ilave edildi ve 30 bin kilometreye çıkartıldı. Sayın Cumhurbaşkanımızdan önce 47 kilometre tünel söz konusuydu Türkiye'de, bugün 850 kilometrenin üzerinde bir hizmet ve eser ortaya konmuş vaziyette. 238 milyar dolarlık gayrisafi millî hasıla bugün 1,6 trilyon doların üzerine çıkmış vaziyette. 36 milyar dolarlık ihracatımız 275 milyar doların üzerine çıkmış vaziyette." diyerek Türkiye'nin ekonomik gelişimini rakamlarla paylaştı.

GENÇLİĞİN YÜZYILI: AK PARTİ 25. YILINDA TERÖRSÜZ TÜRKİYE HEDEFİYLE GELECEĞE YÜRÜYOR

GENÇLİĞİN YÜZYILI: AK PARTİ 25. YILINDA TERÖRSÜZ TÜRKİYE HEDEFİYLE GELECEĞE YÜRÜYOR
AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Yusuf İbiş, partinin 25. kuruluş yıl dönümü coşkusunu A Haber ekranlarında değerlendirdi.
AK Parti’nin geride bıraktığı süreci değerlendiren Yusuf İbiş, "Dile kolay çeyrek asır. 25 yıllık bir hizmet dönemi, 25 yıllık bir icraat dönemi. Ve burada da görüyoruz ki AK Parti yolculuğuna her geçen gün ivmesini artırarak, her geçen gün icraatlarını artırarak devam etti. Ve hep bu anlayışta oldu" dedi.

Partinin en güçlü yanının gençler olduğunu belirten Yusuf İbiş, "Bu hikayenin de en güçlü yanlarından bir tanesi de siz de ifade ettiniz; gençleri. Bizler AK Parti ile beraber büyüyen bir nesildik, nesil olduk. Ve birçok gencimiz şu anda AK Parti ile birlikte gözlerini Türkiye siyasetine açmış oldu" sözleriyle Türkiye’nin genç kadrolarının aidiyetini vurguladı.


"ESKİ TÜRKİYE'NİN KARANLIK GÜNLERİNİ GÖRMEDİLER"
Gençlerin geçmişteki siyasi istikrarsızlıklardan uzak büyüdüğünü hatırlatan Yusuf İbiş, "Başka bir iktidar görmediler ama hamdolsun Türkiye’nin gençleri burada AK Parti ile beraber büyümekten, bu yolculuğu AK Parti ile birlikte yapmaktan gerçekten bugün geldiğimiz noktada çok memnun olduğunu görüyoruz. Çünkü bizlerin nesli, büyüklerimiz gibi Türkiye’nin karanlık dönemlerini görmediler. Türkiye’nin kaos dönemlerini görmediler" açıklamasında bulundu.


Siyasetin itibarsızlaştırıldığı günlerin geride kaldığını ifade eden Yusuf İbiş, "Türkiye’de siyasetin itibarsız olduğu, siyasetçilerin itibarsız olduğu ve karanlık günlerle birlikte Türkiye’de hiçbir şeyin gençler için olmadığı, hiçbir şeyin gelecek için olmadığı, daha çok kendi siyasi ikballeri uğruna günlerini geçirdiği bir siyaset ortamı vardı AK Parti’den önce. Biz bunları hep okuyoruz, görüyoruz, bunları hep analiz etme fırsatını elde ediyoruz" şeklinde konuştu.

TERÖRSÜZ TÜRKİYE: GENÇLERE EN BÜYÜK MİRAS
Başkan Erdoğan'ın sözlerini hatırlatan Yusuf İbiş, "Cumhurbaşkanımız bu Terörsüz Türkiye ile alakalı gündem ilk konuşulmaya başlandığı zaman yine bizim bir gençlik programımızda şunu söylemişti: 'Gençlere bırakacağım en büyük miras terörsüz Türkiye' demişti. Ve hamdolsun bugün sürecin geldiği nokta itibarıyla da bunu görüyoruz" ifadelerini kullandı

“BU KADAR UZUN SÜRE İKTİDARDA KALAN ÇOK AZ ÖRNEK VAR”

AK Parti'nin 25 yıllık geçmişinin siyasi tarihte eşine az rastlanır bir başarı olduğunu vurgulayan Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve eski Meclis Başkanı Mustafa Şentop, "25 yıl oldukça uzun bir zaman, bir siyasi parti tarihi bakımından bilhassa Türkiye’de bakacak olursak ve bu 25 yılın hemen hemen tamamına yakını iktidarda geçmiş durumda. Bu kadar uzun süre iktidarda kalan dünyada da çok az örnek var. Türkiye'de geçmişte neredeyse iki buçuk yılda bir iktidar değişimi yaşanıyordu. AK Parti ise milletin desteğini kaybetmeden bu süreci sürdürebildi," ifadelerini kullandı.

"ERDOĞAN MİLLETİN İÇİNDEN GELEN BİR LİDER"

Türkiye'de 2002 yılından itibaren yaşanan değişimin sadece hizmetlerle sınırlı olmadığını, köklü bir zihniyet devrimi yapıldığını belirten Şentop, "Bence önemli olan Türkiye’de Sayın Cumhurbaşkanımızın ve AK Parti’nin gerçekleştirdiği en önemli şey bir zihniyet değişikliğidir. Türkiye daha önce belli bir çerçeve içerisine hapsedildiğini düşünen bir devlet anlayışına sahipti. Tayyip Erdoğan'ı diğer siyasetçilerden farklı kılan husus, onun devletin içinden değil, milletin içinden ve sokaktan gelen bir siyasetçi olmasıdır. Millet adına devlete yön ve istikamet vermeye gelmiş olması, o bürokratik vesayet zihniyetini yıkmıştır," sözleriyle aktardı.

VESAYET ODAKLARIYLA TARİHİ MÜCADELE

AK Parti döneminde karşılaşılan engellere ve kritik eşiklere dikkat çeken Mustafa Şentop, "Anayasa uzlaşma komisyonundan 17-25 Aralık sürecine, Gezi olaylarından e-muhtıralara kadar birçok badire atlatıldı. Sayın Cumhurbaşkanımız tüm bu süreçlerde milletin desteğini arkasında hissederek vesayete meydan okuyan bir duruş sergiledi. Bu duruş sayesinde vesayet fiilen geriletildi ve ardından bunu hukuki teminat altına alan düzenlemeler yapıldı," şeklinde konuştu.

TERÖRSÜZ TÜRKİYE VE SAVUNMA SANAYİ VURGUSU

Son dönemde atılan "Terörsüz Türkiye" adımlarını ve savunma sanayindeki büyük atılımı değerlendiren Şentop, "Türkiye sahip olduğu imkanlarla terörü fiilen bitirmiştir. İstihbarat kaynaklarının gelişmesi ve özellikle savunma sanayi alanındaki İHA-SİHA gibi teknolojik ilerlemeler terörle mücadele konseptini değiştirdi. Artık terörü bulunduğu yerde yok eden bir Türkiye var. 'Terörsüz Türkiye' süreci bu başarının resmen ilan edilmesidir. Türkiye bu prangadan kurtulduğu takdirde geleceğe çok daha emin adımlarla yürüyecektir," ifadelerini kullandı.

“ÇEYREK ASIRDA ASIRLIK YATIRIMLAR”

AK Parti döneminde Türkiye'nin her alanda büyük bir değişim yaşadığını belirten Eski Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, "Hakikaten gurur duyuyoruz. Çeyrek asırda Türkiye’de muhteşem bir dönüşüm yaşandı. Özellikle 25 yılda belki 100 yıldan fazla yatırımı yapma imkanı hasıl oldu. Vesayet kalktı; sağlıkta, ulaştırmada hızlı trenler, hava yolları, şehir hastaneleri ile dev adımlar atıldı." ifadelerini kullandı. Hükümetin çalışma disiplinine de değinen Eroğlu, "Eskiden bir hastane 25-30 yılda bitmezdi. İlk defa Sayın Cumhurbaşkanımız temeli atarken açılış tarih ve saatini verir hale geldi. Zamanla yarışan hükümet, AK Parti hükümetidir." sözleriyle hizmet hızına dikkat çekti.

SAVUNMA SANAYİİNDE DÜNYA LİDERLİĞİNE DOĞRU

Türkiye’nin savunma sanayiinde dışa bağımlılıktan kurtularak küresel bir oyuncu haline geldiğini vurgulayan Eroğlu, "Savunma sanayiinde dünyada ilk 7’ye giren bir ülke konumuna yükseldik. Eskiden bayrak direğinin ipini dahi dışarıdan alıyorduk. Şimdi artık dünyanın en ileri sistemlerini yapar hale geldik. SİHA’lar, İHA’lar, denizaltılar ve harp gemilerinin hepsini Allah’a şükür yapıyoruz." açıklamasında bulundu.

BARAJLAR VE SU YATIRIMLARINDA DESTAN YAZILDI

Eroğlu, kendi bakanlığı döneminde de büyük ivme kazanan su projeleri hakkında çarpıcı rakamlar vererek, "Barajlar konusunda geçmişte rahmetli Süleyman Demirel 5-6 baraj yapmıştır ama biz Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte 700’den fazla baraj ve hidroelektrik santrali, 1000’den fazla gölet yaptık. GAP ve KOP’ta muazzam yatırımlar gerçekleştirildi. Yusufeli Barajı, Türkiye’nin en yüksek barajı olarak dünya literatürüne girdi." ifadelerini kullandı. Ayrıca dünya genelinde orman varlığı azalırken Türkiye’nin orman varlığını artıran nadir ülkelerden biri olduğunu hatırlattı.

TERÖR SORUNU TARİHE GÖMÜLDÜ

Cumhur İttifakı’nın kararlı duruşuyla terörle mücadelede kazanılan başarıya değinen Veysel Eroğlu, "Terörün bitmesi muhteşem bir gelişmedir. Geçmişteki hükümetler terörü bitiremedi ama AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi ittifakı ile bu sorun tamamen çözüldü. Bu millet terör için çok bedel ödedi, şehitlerimiz oldu, trilyonlarca dolar kaybettik. Bugün Türkiye’nin her yerinde bayram havası var." şeklinde konuştu.

KÜRESEL GÜÇ TÜRKİYE VE GELECEK VİZYONU

Türkiye’nin artık uluslararası masalarda belirleyici rol üstlendiğini söyleyen Eroğlu, "Dünya siyasetinde artık gündem belirleyen bir liderin yönettiği AK Parti hükümetleri var. Balkanlar'da, Kafkaslar'da, Afrika’dayız. Karabağ işgalden kurtarıldı, Suriye ve Libya’da Türkiye’nin dirayetiyle önemli mesafeler katedildi." dedi. Gelecek hedeflerine de değinen Eroğlu, "Türkiye’nin bahtı açık. Hedef 2053, hedef 2071. İstanbul’un fethinin 600. yılında, yani 2053’te Türkiye çok daha büyüyecek. Malazgirt Zaferi’nin 1000. yılı olan 2071’de küresel bir güç olacağız. Devlet-i Aliyye-i Osmaniye’nin kuruluş yıl dönümü olan 2099’da ise inşallah Türkiye dünyada lider olacak." ifadeleriyle sözlerini noktaladı.

“ARTIK TÜRKİYE GELECEĞE HAZIR”

14 Ağustos 2001 tarihinde başlayan AK Parti hikayesi, bugün Ankara Millet Bahçesi’nde yaklaşık 100 bin kişinin katılımıyla taçlanıyor. Türkiye’nin dört bir yanından belediye başkanları ve milletvekillerinin katıldığı bu büyük şölende, akşam saatlerinde Başkan Erdoğan’ın tarihi bir konuşma yapması bekleniyor. AK Parti Ankara Milletvekili Zehra Aydemir, AK Parti’nin kuruluş yıl dönümüne ilişkin yaptığı değerlendirmede, "AK Parti kurulduğunda 4 yaşındaydım. AK Parti’nin 25 yılda neler yaptığını aslında kendi hayat hikayemden özetleyebilirim" ifadelerini kullanarak, eğitimden savunma sanayiine kadar yaşanan büyük dönüşüme dikkat çekti.

EN GENÇ VEKİLİN GÖZÜNDEN AK PARTİ DÖNÜŞÜMÜ

Türkiye’nin en genç ve başörtülü milletvekillerinden biri olarak Meclis'te görev yapan Aydemir, AK Parti döneminde sağlanan özgürlüklerin ve imkanların altını çizdi. Kendi eğitim ve kariyer yolculuğunu anlatan Zehra Aydemir, "40 kişilik sınıflardan 20 kişilik sınıflara geçtik. Başörtüsü serbestisi sayesinde eğitim hayatımı engeller olmadan sürdürebildim. Bugün savunma sanayiinde yazılım mühendisi olarak çalıştıysam ve 24 yaşında bir milletvekili olarak Meclis'e gelebildiysem, bu AK Parti’nin ve Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyonu sayesindedir" sözleriyle aktardı. 25 yıl önce seçilme yaşının 30 olduğunu hatırlatan Aydemir, AK Parti’nin gençlere açtığı alanın önemini vurguladı.

YERLİLİK VE MİLLİLİKTE DEV ADIMLAR

Türkiye'nin son 25 yılda demokratik engelleri ve ekonomik krizleri birer birer aştığını belirten Aydemir, savunma sanayiindeki yerlilik oranının yüzde 80'lere ulaştığını ifade etti. İcraatlar silsilesine değinen Zehra Aydemir, "Bölünmüş yol ağının uzunluğunu 6 bin kilometreden 30 bin kilometreye çıkardık. 27 şehir hastanesiyle sağlık sistemini güçlendirdik. Yurt kapasitemizi 180 binlerden 1 milyonun üzerine taşıdık. Artık bölgesel bir güçten öte, küresel bir aktör olma noktasındayız." ifadelerini kullandı.

TERÖRSÜZ TÜRKİYE VİZYONU VE GENÇLİĞİN ROLÜ

Meclis'te kabul edilen "Terörsüz Türkiye" yasasına ve savunma sanayiindeki gençleşmeye de değinen Ankara Milletvekili Zehra Aydemir, terörün Türkiye ekonomisine maliyetinin toplamda 4 trilyon doları bulduğunu belirtti. Gelecek nesillerin artık terörle değil, teknolojiyle anılacağını söyleyen Aydemir, "Artık Cudi’de, Gabar’da huzur ve istikrarı konuşuyoruz. Savunma sanayiinde yaş ortalaması 34. Baykar’da, Aselsan’da gençlerimiz ileri teknolojiler üretiyor. Biz artık teknolojiyi sadece kullanan değil, üreten bir gençlikten bahsediyoruz" sözleriyle konuşmasını noktaladı.

“MİLLETİMİZLE OLALIM İSTEDİK”

AK Parti'nin 25. yıl dönümünün büyük bir heyecanla karşılandığını belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nilhan Ayan, "Biz doğum günümüzü nasıl kutlasak diye düşündük ve milletimizin iradesiyle bu 25 yılı doldurduğumuz için Millet Bahçemizde milletimizle olalım istedik. AK Parti sadece siyasi bir oluşum değil, bir mücadelenin eseridir ve milletin üstünde başka güç olmadığının simgesidir" ifadelerini kullandı. Ayan, 81 ilden yola çıkan teşkilatların büyük bir coşkuyla Ankara’da buluştuğunu dile getirerek partinin çeyrek asırlık başarısının arkasındaki temel gücün halkın desteği olduğunu vurguladı.

YAPILAMAZ DENİLEN HER ŞEY BAŞARILDI

Geçmişe dönüp bakıldığında Türkiye'nin çehresini değiştiren sayısız projeye imza atıldığını hatırlatan Nilhan Ayan, "Bazen zaman içerisinde yaptıklarımızı biz bile unutup geriye dönüp baktığımızda 'Bunu da mı yapmıştık' diyoruz. Savunma sanayiinden ulaşıma, 81 ili birbirine bağlayan yollardan kapalı alanlardaki sigara yasağına kadar her alanda büyük bir dirayetle mücadele ettik" sözleriyle aktardı. Eskiden sadece büyükşehirlerde olan imkanların artık tüm Türkiye'ye yayıldığını belirten Ayan, bu milletin her şeyin en iyisini hak ettiğini söyledi.

DEPREM BÖLGESİNDE İNSANÜSTÜ BİR İHYA SEFERBERLİĞİ

Çevre ve Şehircilik alanındaki çalışmalara ve 6 Şubat depremi sonrası yürütülen sürece değinen Ayan, "6 Şubat depreminin acısı ciğerimizde hiç sönmeyecek bir acı. Ancak biz enkazı kaldırırken mimarlarımızla birlikte o gün yeniden inşaya başladık. Vatandaşımıza umut olduk çünkü önce milletimize inandık" ifadelerini kullandı. Uluslararası alanda bu hızın şaşkınlıkla karşılandığını belirten Ayan, "Şu an saatte 23 konut, günde ise 550 konut yapıyoruz. Bu sadece bir inşaat değil, sosyal donatıları ve altyapısıyla yeni bir yaşam inşasıdır. 11 ilimize başımız dik bir şekilde gidebiliyoruz" açıklamasında bulundu.

TÜRKİYE YÜZYILI VİZYONU VE GELECEĞİN ŞEHİRLERİ

AK Parti'nin vizyoner bakış açısının önemine dikkat çeken Nilhan Ayan, "Biz hiçbir zaman sadece bugünün planını yapmadık, hep geleceğe bir vizyon koyduk. Bugün de Türkiye Yüzyılı vizyonumuzla geleceğin şehirlerini inşa etmek, büyük ve müreffeh bir Türkiye için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz" sözlerini kullandı. Ayan, 25. yıla özel olarak hazırlanan drone gösterileri, ilk kez seslendirilecek olan 25. yıl şarkısı ve hatıra madalyonunun bu tarihi günün unutulmazları arasında yer alacağını belirtti.

ANKARA'DA TARİHİ GÜN: 100 BİNDEN FAZLA DAVETLİ

100 binden fazla davetlinin Ankara’da bir araya geldiği bu anlamlı günde, AK Parti’nin serüveni "Bir Türkiye Kitabı" olarak nitelendiriliyor. Akşam saatlerinde Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın kürsüye çıkarak hem geçmişin muhasebesini yapması hem de geleceğe dair kritik mesajlar vermesi bekleniyor. Tanıtım ve Medya Başkanlığı tarafından hazırlanan özel içeriklerle AK Parti'nin icraat dolu yılları yeniden hatırlatılırken, kutlamaların Türkiye'nin dört bir yanında büyük bir gururla takip edildiği bildirildi.

“BUGÜN BİZİM İÇİN BİR DÜĞÜN GÜNÜ”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Faruk Acar, 25 yıllık sürecin önemine dikkat çekerek, "25 yıl dile çok kolay geliyor ancak bizim için çok daha fazlası. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, bir ‘Reis’ olarak 2001 yılında başlattığı Erdemliler Hareketi ile ortaya koyduğu ‘Artık Türkiye’de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’ iddiası bugün gerçeğe dönüştü. Bugün bizim için bir düğün günü. Çeyrek asrı devirmiş olmanın verdiği o özgüven ve haklı gururla milletimizle bütünleşiyoruz" ifadelerini kullandı.

100 BİNDEN FAZLA DAVETLİ ANKARA'DA BULUŞACAK

Organizasyonun kapsamı hakkında bilgiler veren Acar, "Bu bir konser değil, bu sadece bir miting de değil; bu çok özel bir buluşma. Diğer şehirlerden de buraya büyük bir akın var. Biz tam 100 bin davetiye gönderdik. Ayrıca tüm halkımıza kapılarımızı açtık. Milletimizle ve teşkilatımızla bir araya gelerek bu hikayenin nasıl başladığını ve nasıl devam edeceğini kutlayacağız" sözleriyle organizasyonun büyüklüğünü aktardı.

VADEDİLEN HEDEFLERİN YÜZDE 99'U GERÇEKLEŞTİ

AK Parti'nin hizmet siyasetindeki başarısına değinen Faruk Acar, "Parti programımızı incelediğimizde gördük ki, 2001 yılında milletimize neyi vadettiysek bunların %99’u hayata geçmiş vaziyette. AK Parti sadece reklamlar üzerinden yürüyen bir sistem değil, bir iddia partisidir ve bu iddianın hesabını her seçimde vermiştir. Bugün artık 1 trilyon dolarlık ekonomiye ulaşmış, savunma sanayiinde yerli ve milli reformlar yapmış bir Türkiye var" açıklamasında bulundu.

TERÖRSÜZ TÜRKİYE VE YENİ VİZYON BELGESİ

Gözlerin Başkan Erdoğan'ın yapacağı konuşmada olduğunu belirten Acar, "Cumhurbaşkanımız tarihi bir konuşmayla yeni vizyon belgesini paylaşacak. Özellikle Meclis’te büyük bir mutabakatla sağlanan ‘Terörsüz Türkiye’ hedefi, Sayın Devlet Bahçeli ve Cumhur İttifakı için büyük bir anlam ifade ediyor. Başkanımız, dünyanın yeni oluşan konjonktürüne uygun olarak Türkiye'nin önümüzdeki 25 yılına dair yol haritasını bu kürsüden ilan edecek" ifadelerini kullandı.

MİLLET BAHÇESİ'NDE GÖRSEL ŞÖLEN VE ÖZEL ANLAR

Etkinlik kapsamında hazırlanan sürprizlere de değinen Acar, "25. yılımıza özel logomuzu ve mega projelerimizi içeren tasarımlarımızı oluşturduk. Millet Bahçesi'nde gerçekleştirilecek drone gösterileri, ilk kez duyulacak olan 25. yıl şarkımız ve bu güne özel bastırılan hatıra madalyonları ile bu tarihi anı ölümsüzleştiriyoruz. AK Parti bir Türkiye kitabıdır; bu kitabın her sayfasında milletimizin imzası vardır" sözleriyle konuşmasını noktaladı.

A Haber
Mobil uygulamalarımızı indirin