Evladını kaybeden acılı aileye ikinci şok! Sürdüğü araçta ölen arkadaşından şikayetçi oldu
İstanbul Avcılar’da 7 ay önce meydana gelen trafik kazasında, yüksek süratle kaza yapan M.T., aracı kısa süre önce kendisinden satın aldığı ve kazada hayatını kaybeden arkadaşı Berkant Balcıoğlu'ndan şikayetçi oldu. Hız sınırının 50 km olduğu yerde 179 km ile gittiği iddia edilen M.T. hatalı 'U dönüşü' yapan kamyona çarpmış ve kazada 27 yaşındaki Berkant Balcıoğlu hayatını kaybetmişti.
Olay geçtiğimiz aralık ayında İstanbul'un Avcılar ilçesi Petrol Ofisi Caddesi'nde yaşandı. Sürücü M.T. bir süre önce Berkant Balcıoğlu'ndan satın aldığı araçla Balcıoğlu ile birlikte cadde üzerinde, yüksek hızda seyir halindeyken hatalı 'U dönüşü' yapan kamyona çarptı. Kazada M.T. yaralanırken, Berkant Balcıoğlu ise hayatını kaybetti. Kazanın ardından devam eden dava sürecinde, Berkant Balcıoğlu'nun kaza anını cep telefonu kamerasıyla kaydettiği ortaya çıktı. Aracın yüksek hızda seyir ettiği görüntülerde kaza anı da yer aldı.
"ARAÇ ARIZALIYDI" DEDİ
Kazada evlatlarını kaybeden Balcıoğlu ailesi olayın ardından ikinci şoku yaşadı. Sabah Gazetesi'nden Semih Kara'nın haberine göre, M.T. aracı arızalı şekilde kendisine sattığını iddia ettiği Berkant Balcıoğlu'ndan şikayetçi oldu. Abi Suat Balcıoğlu ise aracın arızalı olmadığını, M.T.'nin ısrarla aracı satın almak istediğini ve hız sınırının 50 km olduğu yolda 179 km ile gittiğini söyleyerek tanıkların mahkemede şahitlik edeceklerini anlattı.
"ARAÇ KUSURLU DEĞİLDİ"
Berkant Balcıoğlu'nun abisi Suat Balcıoğlu, "Kardeşim aracı satın aldığında M.T. araca talip oldu. Israrla aracı satın almak istedi. Kardeşim de aracı sattı. Sonrasında kaza yaşandı. Kardeşim aracı sattığı kişiyle beraber kaza yaptı. Kazadan sonra şikayetçi olduk. Şikayetten sonra ise kardeşimin kendisine ayıplı mal sattığını, yasa dışı modifiye yaptığını ve aracın arızalarını kendilerine söylemediğimizi iddia etti. Araç kusurlu değildi. Aracı satın aldığımızda ufak tefek arızalarını biz kendimiz yaptırmıştık. Tanıklarımız da var" diye konuştu.
Balcıoğlu ailesinin acısı yaşanan olayla ikiye katlandı.
"BU KADAR HIZLI OLMASA DURABİLİRDİ"
Suat Balcıoğlu, "Kardeşim kaza esnasında kayıt yapıyormuş. Kamyonun hatalı 'U dönüşü' yaptığı, aracın yüksek hızda olduğu, her şey net bir şekilde görünüyor. Mahkemeye her şeyi sesli ve görüntülü olarak sunduk. Hız limitinin 50 km olduğu yolda 178-179 km hız yapıldığına dair bilirkişi raporu da var. Ama yine de buna itiraz edildi. Aslında bu bir kaza değil. Bile bile ölüme gitmek. Eğer sürücü bu kadar hızlı olmasaydı durabilirdi. Adalet istiyorum. Yapılan hatanın cezasız kalmamasını istiyorum" açıklamasını yaptı.
Acılı baba Hasan Balcıoğlu ise, "Oğlumuz hız meraklısı birisinin kurbanı oldu. Kendisini kurtardı, bizim oğlumuz gitti. Bize hiçbir şekilde gelmediler. Hiçbir özür dilenmedi. 'Böyle olmasını istemezdik' diyebilirlerdi. Üstüne şikayetçi oldular. Biz çok kötü olduk. Oğlum çok iyi bir şofördü. Hız tutkusu yoktu. Adalet istiyoruz. Olan bize oldu" dedi.


