Ahbap Derneği’ne kayyum atandı: Tüm mal varlığının idare yetkisi kayyuma devredildi

Ahbap Derneği’ne kayyum atandı: Tüm mal varlığının idare yetkisi kayyuma devredildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Ahbap Derneği’ne kayyum atandı. Derneğin tüm mal varlığının idare yetkisi yönetim kayyumuna devredildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü "Ahbaplar Suç Örgütü" soruşturması kapsamında, Ahbap Derneğinin tüm mal varlığının idare yetkisi yönetim kayyuma devredildi.

TÜM MAL VARLIKLARI KAYYUMA DEVREDİLDİ

İstanbul 8. Sulh Ceza Hâkimliği; derneğe ait taşınmazların, araçların, banka hesaplarındaki nakdi varlıkların ve diğer mal varlığı değerlerinin yönetimi amacıyla Avukat Rıdvan Can, Avukat Mustafa Göktuğ Kaya ve Prof. Dr. Ahmet Kasım Han'ın kayyum olarak atanmasına karar verdi.

Ahbap Derneği’ne kayyum atandı: Tüm mal varlığının idare yetkisi kayyuma devredildi - 1

FESİH SÜRECİ BAŞLATILDI

Kararda; derneğin kurucusu Haluk Levent ile bazı yönetim ve denetim kurulu üyelerinin tutuklu bulunduğu, bazıları hakkında adli kontrol tedbirlerinin uygulandığı, derneğin hesapları ve mal varlıkları üzerinde tedbir bulunduğu ve fesih sürecinin başlatıldığı belirtildi.

ÜNLÜ İSİMLER İFADE VERDİ

"Ahbap Derneği adına toplanan bağışların şüphelilerin hesaplarına aktarıldığı" iddiasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Mahsun Kırmızıgül ve Feyza Altun ifade verdi.

Mahsun Kırmızıgül Ahbap soruşturmasındaki ifade verdi (DHA)Mahsun Kırmızıgül Ahbap soruşturmasındaki ifade verdi (DHA)

"DÜZGÜN BİR İŞ ÇIKARACAĞI UMUDUYLA MUTLU OLMUŞTUM"

Kırmızıgül, ifadesinde, Haluk Levent'i çok uzun bir süre önce tanıdığını, gençlik zamanlarından beri beraber olduklarını söyledi.

O dönem Levent'in bazı sorunlar yaşadığını, birtakım alışkanlıkları olduğunu, bunların onu zor şartlara sürüklediğini anlatan Kırmızıgül, şunları kaydetti:

"Bir dönem ceza infaz kurumuna girdi. Kendisini kuruma bizzat biz götürüp teslim etmiştik. Bu zor durumlardan kurtulması için maddi manevi çok çaba gösterdik. Ardından 2023'te büyük bir deprem felaketi yaşandı. O dönem Ahbap Derneği önemli bir çıkış yaptı. Ben de iç dünyamda gerek yapılacak yardımlar dolayısıyla gerekse de Haluk Levent'in daha düzgün bir iş çıkaracağı umuduyla mutlu olmuştum. Gelinen noktada yaşananlar ve iddiaları duydukça inanılmaz derecede üzülüyorum."

Feyza Altun'un Ahbap soruşturmasındaki ifadesi ortaya çıktı (DHA)Feyza Altun'un Ahbap soruşturmasındaki ifadesi ortaya çıktı (DHA)

"BU REZALETLE ANILMAKTAN ESEF DUYUYORUM"

Feyza Altun da ifadesinde, duygusal anlamda çok üzgün, rahatsız ve de kızgın olduğunu, yapılanları ya da iddia edilenleri duydukça öfkelenip üzüldüğünü söyledi.

Altun, "O dönem ortaya çıkan kaotik ortamda faydalı olabilmek adına bu derneğin çalışmalarını takdir ettik. Amacımız ihtiyaç sahiplerine ya da mağdur olmuş insanlara faydalı olacağını düşündüğümüz bir organizasyon hakkında iyi niyet göstermekti. Bana sormuş olduğunuz devlet kurumlarına dair güveni konu ettiğim tweeti bu duygularla paylaştım. Gelinen noktada bunun hata olduğunu görüyorum. Bu rezalette o ya da bu şekilde birlikte anılmaktan esef duyuyorum." beyanında bulundu.

A Haber
Mobil uygulamalarımızı indirin