CHP'de paradan kule skandalı derinleşiyor! 3 kişi daha ifadeye çağrıldı
CHP'de "kara paradan kule" skandalı her geçen gün derinleşiyor. Skandalda her yol İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na çıkarken, olay CHP'li ilçe belediyelerine de sıçramıştı. Aralarında eski CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun da bulunduğu 7 şüpheli şu ana kadar ifade verdi. Süreçte şüpheli sayısının artması beklenirken, 3 kişinin daha ifadeye çağrıldığı öğrenildi.
CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği öne sürülen 'para sayma' görüntülerine ilişkin soruşturma sürüyor. Son olarak CHP eski İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun ifadesinin alınmasıyla toplam 7 şüphelinin ifade verdiği süreçte şüpheli sayısının artması bekleniyor. Öte yandan 3 kişinin daha şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrıldığı öğrenildi.
Sosyal medyada ortaya çıkan ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği öne sürülen 'para sayma' görüntülerine ilişkin 11 Mart tarihinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından re'sen soruşturma başlatıldı. Başsavcılık maddi gerçeğin ortaya çıkarılması, suç ve suç unsuru bulunup bulunmadığının tespiti için başlattığı soruşturmada ilk olarak 3 ismi 'şüpheli' olarak ifadeye çağırdı.

GÖRÜNTÜLERİN 2019'DAN VE CHP İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI BİNASI'NIN SATIN ALINMA SÜRECİNDE ÇEKİLDİĞİNİ SÖYLEDİLER
İlk ifadeye çağrılan 3 isimden CHP eski İstanbul İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas ile CHP İstanbul İl Başkanlığı'nın eski basın danışmanı Can Poyraz 14 Mart günü ifade vermek üzere Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na geldi. 2 şüpheli ifadelerinde, söz konusu görüntülerin 2019'da çekilmiş olduğunu ve CHP İstanbul İl Başkanlığı binasının satın alınması sürecinde çekilmiş görüntüler olduğunu belirtti. Ertesi gün ise ifade vermeye İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş geldi. Yaklaşık 1 buçuk saat süren ifade işlemlerinin ardından Keleş de benzer ifadelere ek olarak, CHP Milletvekili Turan Taşkın Özer'in bina satın alımıyla ilgili tüm Türkiye'de bağış kampanyası düzenlendiğini, partinin bu amaçla para topladığını ve kendisine birden fazla içinde para olan çanta verildiğini söyledi. Keleş ifadesinde ayrıca, o gün paranın en az 3-4 defa sayıldığını, farklı çantalardan Türk lirası, Euro, Dolar cinsinden paralar çıktığını ve paraların bağış yoluyla veya başka bir yerden gelip gelmediğini bilmediğini ifade etti.

BİNA SAHİBİ 41 MİLYON LİRAYA SATTIĞINI İFADE ETTİ
Soruşturma derinleşirken, söz konusu binayı sattığı öne sürülen şüpheli Ali Rıza Braka da 18 Mart günü ifade vermeye gelen isimlerden oldu. Şüpheli Braka tercüman aracılığıyla verdiği ifadesinde, söz konusu binayı 41 milyon liraya sattığını söyleyerek, "Her ne kadar gerçekte taşınmazları 41 milyon TL bedelle satmış olsam da satış vaadi sözleşmesinde ve resmi olarak 24 milyon 360 bin TL göstermiş olmanın herhangi bir sakıncası olduğunu düşünmedim. Sözleşmenin karşı tarafı olan Canan Kaftancıoğlu'nu sadece o gün noterde gördüm. Her ne kadar taşınmazı 41 milyon TL'ye satmış olsam da elime geçen para resmi olarak 24 milyon 360 bin TL ve elden aldığım 15 milyon 510 bin TL, toplamda 39 milyon 870 bin TL'dir. Geriye kalan meblağın ise komisyon ve diğer giderler olduğunu söyleyerek bana vermediler. Ben zaten daireleri satmış olduğum için mutluydum ve paramı da almıştım" ifadelerini kullandı.





