Cumhur İttifakı'nın İzmir adayı Hamza Dağ'dan eğitime destek müjdesi: 100 kreş, 19 okul ve 10 bin TL ödeme
Türkiye yerel seçimlere giderken AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ ise seçim çalışmalarına hız verdi. İzmir'i karış karış gezerek projelerini anlatan Dağ, depreme dayanıklı alanlarla ilgili çalışma yapıldığını belirterek, "Cumhurbaşkanımızla görüştük. Şehrimizi daha dirençli hale getireceğiz" dedi. Öte yandan Dağ, eğitime yönelik de müjdelerini sıralayarak, "Şehrimizde yaşayıp üniversiteyi kazanmış her gencimize tek seferlik 10 bin lira eğitim destek bursu vereceğiz. Belediye olarak 10 okul, 100 kreş inşa edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Eğitim Bir Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Ali Kaya'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ'ın yanı sıra Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, İzmir Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, ilçe müdürleri ve çok sayıda sektör temsilcisi katıldı.

"100 YENİ KREŞİ HİZMETE AÇACAĞIZ"
Toplantıda yaptığı konuşmada çocuklara, gençlere, nesillere daha iyi, daha yaşanabilir bir İzmir inşa etmek istediklerini söyleyen Dağ, eğitimde güçlü projeler hazırladıklarını belirtip, 1 Nisan'dan itibaren de İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak sorumlu oldukları her sahada ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti. Dağ, "Anne ve babaların gönül rahatlığıyla çocuklarını teslim edecekleri 100 yeni kreşi hizmete açacağız. Çocuklarımızın kültür, sanat, bilim başta olmak üzere birçok alanda çağın ihtiyaçlarına uygun eğitimler alabileceği Çocuk Gelişim Akademilerimizi hayata geçireceğiz. Çocuk üniversiteleri kurarak, çocuklarımızın ilk yaşlarda yeteneklerini keşfedecek, ailelerimize rehberlik hizmeti sunacağız" ifadelerini kullandı.

İZMİR'E BİLİŞİM VADİSİ SÖZÜ!
Dağ, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çocuk Yaşam Parkı Projemizle çocuklar toprağa dokunacak, bitkilerin nasıl büyüdüğünü gözlemleyecek, köy yaşamını öğrenecek, doğanın döngüsünü ilk elden deneyimleyecek. İzmir'de Bilişim Vadisi'ni hayata geçireceğiz. Robotik ve kodlama atölyeleri, oyun ve animasyon teknolojileri, yazılım geliştirme ve girişimcilik merkezleriyle beş yıl sonra yazılım dünyasında İzmirli gençlerin imzasını görebileceğiz. Şehrimizde yaşayıp üniversiteyi kazanmış her gencimize tek seferlik 10 bin lira eğitim destek bursu vereceğiz. Evlatlarımızı kültür-sanatta da geride bırakmayacağız. Ege Bölgemizin en büyük kültür sanat merkezini hayata geçireceğiz. Şehrimizin üç farklı noktasında 7 gün 24 saat boyunca hizmet edecek şehir kütüphanelerimizi hayata geçireceğiz. Burada öğrencilerimize ücretsiz ikramlar sunacağız."





