Hazal Kaya ve Birce Akalay Disney’in Atatürk filmi yasağına üç maymunu oynadı! Tepkilerin odağı oldular
29 Ekim’de Disney Plus’ta yayımlanması planlanan Atatürk dizisi, Ermeni lobisinin baskıları sonucu iptal oldu. Twitter resmi sayfasında Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret eden Amerika Ermeni Ulusal Komitesi’nin baskıları ve tehditleri sonucu, Disney Plus Atatürk dizisini platformundan kaldırdı. Disney’in bu tavrı sosyal medyada tepki gördü ve binlerce abone kaybına sebep oldu. Ancak sözde Atatürkçü kesimden ses çıkmadı. Ekranlarda ve klavye başında ‘Atatürk’ün askerleriyiz’ pozu veren ünlü isimlerden Hazal Kaya ve Birce Akalay’ın platformun tavrına karşı üç maymunu oynadığı görüldü. Kaya, konu hakkında bilgisinin olmadığını söyledi. “Nerede, nasıl yayınlandığıyla çok ilgilenmiyorum” diyen oyuncunun bu açıklamasını duyan hayranları “Atatürkçülüğü buraya kadarmış!” yorumunda bulundu. Birce Akalay’ın savunması da “Al birini vur ötekine” dedirtti.
İçeriğinde birçok orijinal yerli yapımların bulunduğu FOX'un dijital platformu Disney Plus, Ermeni lobisinin baskılarına boyun eğerek 1 Temmuz itibariyle "Atatürk" dizisini daha yayınlamadan yayından çekmişti.
8 milyon dolar harcanan dizinin FOX TV'de yayınlanmasına karar verildi. Vatandaşlar, bu karar üzerine harekete geçti. Tepkilerin odağı haline gelen platforma yapılan abonelikler birer birer iptal edildi.

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜDÜ...
Çığ gibi büyüyen tepkiler üzerine Disney'den gelen açıklama ise şaşkına çevirdi. Platform, "Global içerik olduğu için ülkelerden alınan geri bildirimler önemli. Tepkiler ne kadar fazla olursa o kadar göz önünde oluyor. Türkiye tarafından yerel raporlamamızı yapıyoruz. Açıklama yapılmamasının sebebi, halen inceleme yapılması. Bu tepkiler inceleniyor. Yurt dışı tarafı olarak belli bir plan yaptıklarını düşünüyoruz ama durumu değerlendirme süreci var" açıklamasıyla sansürü gizlemeye çalıştı.
SÖZDE ATATÜRKÇÜLERDEN ÇIT YOK!
Sosyal medyada ve ekranlarda adeta, "Atatürk'ü en çok ben seviyorum" diyen ünlü isimlerin bu olaya tepkisiz kalması dikkatlerden kaçmadı. Özellikle seçim döneminde klavye kahramanlığı yapan muhalifler Disney'in bu kararına çıt çıkarmadı. Konuya ilişkin görüş bildiren Hazal Kaya ve Birce Akalay'ın ifadeleri tepkilerin artmasına sebep oldu.




