Başkan Recep Tayyip Erdoğan Mersin'de sert yüklendi: Bay Bay Kemal'in PKK'lı dostları varsa bizim de milletimiz var!
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Mersin Millet Bahçesi'nde düzenlenen AK Parti Mersin Mitingi'nde önemli açıklamalarda bulundu. Terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP ile ittifak yapan ve teröristlere özgürlük mesajı veren 7'li koalisyonun Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na sert yüklenen Başkan Erdoğan, "14 Mayıs'ta bu sevdamızı tavan yapacağız. Sandıkları patlatıyor muyuz 14 Mayıs'ta. Bay Bay Kemal'in PKK'lı dostları varsa bizim de milletimiz var!" ifadelerine yer verdi. Batılı güçlerin desteği ile Türkiye'ye karşı oynanan büyük oyuna da dikkat çeken Başkan Erdoğan, "Bir cumhurbaşkanı yardımcılığı, bir iki bakanlık, üç beş vekillik uğruna ülke geleceğini emperyalistlerin sinsi emellerine peşkeş çekenleri bu millet unutmaz." şeklinde konuştu.
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Mersin Millet Bahçesi'nde düzenlenen AK Parti Mersin Mitingi'nde 80 bin vatandaşın katıldığı dev mitingde hitap ederek 14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerine dair kritik açıklamalarda bulundu.
"BİZ SEVİYORUZ MERSİN DE BİZİ SEVİYOR"
Konuşmasına, Mersin ve Mersinlilere olan sevgisini dile getirerek başlayan Başkan Erdoğan, 14 Mayıs'ta inşallah bu sevdayı "tavan" yaptıracaklarını söyledi.
Alandakilere "14 Mayıs'ta sandıkları patlatıyor muyuz?" diye soran Başkan Erdoğan, "evet" yanıtı üzerine, "Bu ne ihtişam, bu ne güzellik. Elhamdülillah, hamdolsun, demek ki sevdalar karşılıksız olmuyor. Biz seviyoruz, Mersin de bizi seviyor. Mersinli kardeşlerim de bizi seviyor." diye konuştu.
"ANAMUR'A GEREKLİ DESTEK VERİLECEK"
Başkan Erdoğan, Mersin'in Anamur ilçesinde yaşanan fırtınaya değinerek, "Bu sabah yaşadıkları hortum felaketi sebebiyle Anamurlu kardeşlerime geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Yaralanan vatandaşlarıma Allah'tan şifalar diliyorum. Muz seraları zarar gören vatandaşlarımız müsterih olsun. Devletimiz her zaman olduğu gibi onların da yanındadır, yanında olacaktır. Hasar tespitinin ardından kendilerine gerekli destek verilecektir." bilgisini verdi.

"GÜMBÜR GÜMBÜR SANDIĞA GİDİYORUZ"
Neredeyse bir yılı aşkın süredir hemhal olamadıkları Mersin'i gerçekten özlediklerini anlatan Erdoğan, "Hele hele bu alanı çok özlemişiz. Bu alana çok geldim ve bu alanda açılışlarımız, mitinglerimiz çok oldu. Başını Toroslar'a yaslayan, ayağını Akdeniz'e uzatan Mersin'i sevmemek, Mersin'i özlememek mümkün mü?" dedi.
Toroslar türküsündeki, "Ay doğar aşmak ister/ Al yanak, yaşmak ister / Şu benim garip gönlüm, yare kavuşmak ister." dizelerini hatırlatan Başkan Erdoğan, kendilerinin de Mersinlilerle kavuşmak için burada olduklarını söyledi.
"MERSİN'DE 80 BİN KİŞİ VAR"
Ülkenin tarihi bir seçimi öncesinde, kendilerini bekleyen onca şehir arasından Mersin'i seçtiklerini vurgulayan Erdoğan, Kayseri mitingindeki katılımın 135 bin kişi olduğu bilgisini paylaşarak, "Şimdi Mersin'in de resmi rakamlarını aldım, 80 bin. Demek ki gümbür gümbür sandığa gidiyoruz." diye konuştu.

"BAY BAY KEMAL'İN PKK'LI DOSTLARI VARSA BİZİM DE MİLLETİMİZ VAR"
Başkan Erdoğan, alandakilerden yalnızca kendilerini değil, eş, dost herkesi sandığa götürmelerini isteyerek, "Bu bir varlık seçimidir. Bu seçimde teröristlere ülkeyi bırakmayacağız. PKK'ya, ülkeyi bırakmayacağız. Bay bay Kemal'in PKK'lı dostları varsa bizim de milletimiz var, milletimiz. Ben buradan, Mersin'in komşuları Karaman'a, Niğde'ye hemen karşımızdaki Kıbrıs'a da selamlarımızı gönderiyorum. İnşallah en kısa sürede bu şehirlerimizi de ziyaret edecek, hasret gidereceğiz." dedi.
Salı günü de Adana'da olacaklarını belirten Erdoğan, Türkiye'nin 81 vilayetinin her birinin kalplerinde ayrı bir yeri olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:
"Şu anda biliyorsunuz Mersin'e daha önce gelecektim. Hem Akkuyu'daki nükleer santralin yakıt çubuklarının teslim törenine katılacak hem de burada sizlerle hasret giderecektik. O günlerde biliyorsunuz küçük bir rahatsızlığımız oldu. Akkuyu programını canlı bağlantıyla gerçekleştirmek mecburiyetinde kaldık. Rabb'ime beni böyle bir ülkenin evladı kıldığı için ne kadar hamd etsem azdır. Mersin gibi bir şehrin, yoldaşı ettiği için hamd ediyorum."
Başkan Erdoğan, Mersin'in ülke tarımında, sanayisinde, ticaretinde ayrı bir yeri olduğuna işaret ederek, şunları söyledi:
"Bizim dev bir liman şehrimiz Mersin, sıradan bir yer değil. Hepsinden önemlisi Mersin'in ülkemizin insan zenginliğinin tüm renklerini bünyesinde barındıran özelliğiyle kalplerimizde ayrı bir yeri var. Biz Mersin'i, Yörük'üyle, Arap'ıyla, Kürt'üyle hangi kökenden olursa olsun tüm insanlarıyla seviyoruz. Biz, yaratılanı yaratandan ötürü seviyoruz. Bizim dinimizde ayrım yok. Bizim dinimizde üstünlük, ancak Allah'a olan yakınlıktadır. Biz Mersin'i, Sünni'siyle, Alevi'siyle hangi inanca mensup olursa olsun tüm insanlarıyla seviyoruz. Biz Mersin'i, serada çalışan çiftçisiyle, fabrikada alın teri döken emekçisiyle, limanda yük indirip bindiren işçisiyle, ormanı yaşatan köylüsüyle seviyoruz. Mersin, tüm bu vasıflarıyla kardeşlik şehri unvanını hak ediyor. Şu karşımdaki azamete bakıyorum, şu güzelliğe bakıyorum, aman Ya Rabbim, ne güzellik bu. Mersin tüm bu değerleriyle. tarihten bugüne bugünden geleceğe işte burada olduğu gibi köprü kuruyor."











