CHP'li Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'dan Lozan Antlaşması'na aykırı ifadeler!
Bursa Mudanya Belediye Başkanı CHP’li Hayri Türkyılmaz, Kuzey Yunanistan bölgesinden 38 Belediye Başkanı ve Feher Rum Patriği Bartholomeos ile Mudanya’da bir araya geldi. Türkyılmaz, buluşmayla ilgili yaptığı sosyal medya paylaşımında, Bartholomeos için “Ekümenik Patriği” ifadesini kullandı. Paylaşım kısa sürede büyük tepki toplayınca silmek zorunda kaldı.
Mudanya Belediye Başkanı CHP'li Hayri Türkyılmaz, mübadelenin 100'üncü yılında Türk-Yunan buluşması etkinliği düzenledi. Etkinliğe, Ortodoks Kilisesi Metropoliti İstanbul Başpiskoposu Bartholomeos ve Kuzey Yunanistan bölgesinden 38 Belediye Başkanı davet edildi.

Trilye mahallesindeki Taş Mektep'te gerçekleşen buluşma ve etkinliklerle ilgili olarak sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan CHP'li Türkyılmaz, Lozan Antlaşmasına aykırı olmasına ve diğer tüm Hıristiyan kiliselerinin kabul etmemesine rağmen, Bartholomeos'a ekümenik Lider ifadesini kullandı.

Saat 15:36'da yaptığı paylaşımın ardından kısa bir sürede büyük tepki alan CHP'li Başkan, Saat 17:00'de paylaşımı silip değiştirmek zorunda kaldı.







