Eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş: CHP Türkiye çizgisinden saptı
CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın kızı Aslı Baykal, geçtiğimiz günlerde partisinden istifa ettiğini açıklamıştı. Baykal, gelişme sonrası CHP tarafından fonlanan medya ve CHP yandaşları tarafından hedef tahtasına kondu. Gelişmelere ilişkin A Haber canlı yayınında değerlendirmelerde bulunan Eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, partinin Türkiye çizgisinden saptığını söyledi. CHP'nin ana omurgasının kaydığını ifade eden Ateş, "Bu uygulanan politika CHP’ye verdiği zarar kadar ülkeye de zarar vermeye başladı. Bunlar CHP’nin değil Türkiye’nin sorunu. Ne olursa olsun içerden olmuyor, bu nedenle dışarıdan, açıktan Türkiye’yi bölme operasyonu yapıyorlar." diye konuştu.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın kızı, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aslı Baykal, Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğini sonlandırdığını duyurmuştu.

ASLI BAYKAL: "CHP GAYRİ MİLLİ"
CHP'den ayrılışı sonrası konuşan Baykal, Kemal Kılıçdaroğlu yönetimindeki partinin "gayri milli bir pozisyona geldiğini ve savrulduğunu" söylemişti.
Baykal, "CHP ve Millet İttifakı çatısı altındaki siyasi oluşumlar, Atatürk'ün mirasını taşıyamaz. Atatürkçüler bu dönem itibariyle mücadele alanı olarak Millet İttifakı'nda hiçbir şekilde imkân bulamayacaklardır." diye konuşmuştu.
İstanbul Beyoğlu'nda meydana gelen terör saldırısı sonrasında CHP'nin hükümeti hedef almasına da tepki gösteren Baykal, muhalefetin devleti zan altında bırakmaya çalıştığını söyleyip, "Siz de terörle mücadele edin o vakit, size de yarasın. Bir maniniz mi var?" ifadelerini kullanmıştı.

Gelişme sonrası Baykal, CHP yandaşları ve parti tarafından fonlanan medya tarafından hedef tahtasına konmuştu. Baykal'ın AK Parti'ye katılacağı da iddia edilmişti.
YILMAZ ATEŞ'TEN CHP YÖNETİMİNE SALVOLAR: "TÜRKİYE'Yİ BÖLME OPERASYONU YAPIYORLAR"
Yaşananları A Haber'de canlı yayınlanan Melih Altınok ile Sebep Sonuç programında değerlendiren Eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, CHP'nin Türkiye çizgisinden saptığını söyledi.
Aslı Baykal'ın söylemlerinin kendilerinin yıllardır dile getirdiklerinden farklı olmadığını söyleyen Ateş, "Partinin ana omurgası kaydırılıyor, ilkeleri boşaltılıyor. Bu uygulanan politika CHP'ye verdiği zarar kadar ülkeye de zarar vermeye başladı. Ben konuşmayacağım, Mehmet Sevigen konuşmayacak, Aslı Baykal konuşmayacak da kim konuşacak? Bunlar CHP'nin değil Türkiye'nin sorunu. Ne olursa olsun içerden olmuyor, bu nedenle dışarıdan, açıktan Türkiye'yi bölme operasyonu yapıyorlar." diye konuştu.








