Son dakika: Ümit Özdağ'dan yeni provokasyon: Muğla’daki yangını sığınmacılar çıkardı | İşte gerçekler

Son dakika haberi... Sığınmacılar üzerinden yaptığı provokasyonlarla adından sık sık söz ettiren Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, sığınmacılar üzerinden bir yalana daha imza attı. Ümit Özdağ, "Muğla’daki yangını sığınmacılar çıkardı" algısı yaratmaya çalıştı. Söz konusu iddia ile ilgili İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı'dan açıklama geldi. Çataklı, "İşin aslı, yangın 85 yaşında bir arıcının yaktığı ateşle çıktı, rüzgarla büyüdü." diyerek Özdağ'a tepki gösterdi.
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, sosyal medya hesabından "Türkiye-Yunanistan arasında gerilim zirvedeyken sığınmacılar orman yangını çıkarıyor" yalanını ortaya attı. İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı'dan Özdağ'a sert tepki gösterdi.

YİNE YALANA İMZA ATTI
İşte Ümit Özdağ'ın sosyal medya hesabından paylaştığı yalan:
"Türkiye-Yunanistan arasında gerilim zirvedeyken sığınmacılar orman yangını çıkarıyor."

ÇATAKLI'DAN SERT TEPKİ: SİYASETİ YALAN ÜZERİNE KURULU
İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın yalanına bu sözlerle yanıt verdi:
"Siyaseti yalan üzerine kurulu malum şahıstan bir yalan daha…
Şimdi de Muğla'daki yangını sığınmacılar çıkardı yalanını ortaya atmış!
İşin aslı, yangın 85 yaşında bir arıcının yaktığı ateşle çıktı, rüzgarla büyüdü.
Tıpkı senin yabancı düşmanlığını körüklediğin gibi."

ATEŞİ YAKAN ARICI KAMERADA
Bakan Yardımcısı Çataklı, yangının başladığı arı kovanlarının bulunduğu alandan çekilen videoyu da paylaştı. Görüntüde, ateşi yakan arıcı da yer aldı.















